Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

cytochrom

Memovox cal.916 radosna tworczosc lat 70tych

Rekomendowane odpowiedzi

Inna zabawka ktora dzisiaj skonczylem dopieszczac:) - swietny werk- pierwszy automatyczny alarm z mlotkiem obracajacym sie o 360 stopni - mlotek udeza wypust koperty wchodzacej w centrum rotora wiec juz pod rotorem:), coz i jak tu nie powiedziec ze 70 te byly super....

post-514-0-19255100-1331139232.jpg

By rafalbar

post-514-0-31031000-1331139233.jpg

By rafalbar

post-514-0-45547900-1331139234.jpg

By rafalbar

post-514-0-59038800-1331139235.jpg

By rafalbar

post-514-0-70468200-1331139236.jpg

By rafalbar

post-514-0-57117100-1331139238.jpg

By rafalbar

post-514-0-74431000-1331139239.jpg

By rafalbar

post-514-0-72346600-1331139240.jpg

By rafalbar

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która na tym zegarku jest godzina? 2:25 czy 5:40 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

Aż miło popatrzeć, wtedy jeszcze robiono zegarki " na zawsze" a nie na kilka sezonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5:40

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rzeczywiscie, pomysl, zeby wszystkie napisy znajdowaly sie na obracanej tarczy, moze wprowadzic element niepewnosci w (z pozoru banalnie prosta) czynnosc sprawdzenia czasu ;) .

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Która na tym zegarku jest godzina? 2:25 czy 5:40 ?

5:40 i budzik na ~ 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale rzeczywiscie, pomysl, zeby wszystkie napisy znajdowaly sie na obracanej tarczy, moze wprowadzic element niepewnosci w (z pozoru banalnie prosta) czynnosc sprawdzenia czasu ;) .

Tylko początkowo. Kwestia przywyknięcia.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacyjny! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne fotki i memovox znakomity , pomarańczowa tarcza daty dodaje uroku , idealny byłby jak dla mnie gdyby nie kształt koperty zgodny ze stylistyką wspomnianego okresu , tak czy inaczej rewelacyjny .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny. tarcza fantastyczna pierwszy raz taka widze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje, ten model spotkalem poraz pierwszy i sadze (staram sie potwiedzic teraz ile go zrobiono i kiedy), do tarczy mozna sie przyzwyczaic ;), to enty memovox wiec juz nie mam problemu z odczytem, a na reku latwiej sie polapac niz na zdjeciach:), w srode mam nadzieje ze odbiore innego na tym werku z 70tych - model gst - kwadraciak wykonany w ilosci 3500 sztuk, i wtedy zdecyduje ktory zostanie na stale ...

pozdrawiam serdecznie

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny! Wydaje mi sie, ze produkowano go dokladnie od 1975 roku.

Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo fajny! Wydaje mi sie, ze produkowano go dokladnie od 1975 roku.

Pozdrawiam .

Leo jak masz jakies info o tym modelu bede wdzieczny, bo teraz ja szukam, Zaf szuka i ni cholery nie mozemy nic znalzec - ref - C 9 508.

pozdrawiam

Rafal

Napisalem dzisiaj do JLC - odpisali ze beda cos mieli za kilka tygodni - jestem bardzo ciekaw bo w sumie widzialem ten model tylko 2 x

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Leo jak masz jakies info o tym modelu bede wdzieczny, bo teraz ja szukam, Zaf szuka i ni cholery nie mozemy nic znalzec - ref - C 9 508.

pozdrawiam

Rafal

Napisalem dzisiaj do JLC - odpisali ze beda cos mieli za kilka tygodni - jestem bardzo ciekaw bo w sumie widzialem ten model tylko 2 x

Rafal,

Cooksey Shugart na stronie 886 Watches wydania z 2007 pokazuje ten zegarek z dopiskiem "circa 1975" - data, ktora on zazwyczaj podaje to data rozpoczecia produkcji. Proponuje, abys wyslal tez maila do Richarda Gilberta (wspolautora z Shugart tej ksiazki) i powinienes dostac odpowiedz - to super gosc. Adres email:

[email protected]

Pozdrawiam i sam jestem ciekaw czy potwierdzi sie 1975

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leo - szalenie ci dziekuje i seredecznie pozdrawiam. znalazlem :) starsznie dziekuje:)

Jutro postaram sie podladowac kolejnego ciekawego na tym werku pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje.

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I have received a reply from our archive department in Switzerland regarding your timepiece. Please see below:

Memovox US model

Signed "LeCoultre" on the dial and "HPG" (> High Precision Guarantee)

Case made of steel, waterresistant

Reference HPG 907, according to the US catalogue of 1969

Wiec jest starszy niz myslalem :) i wyglada na jednen z pierwszych modeli na cal.916:)

Leo dziekuje za pomoc - ale tym razem Panowie z Ashlandu sie mylili:)

Musze przyznac ze JLC odpowiada bardzo szybko.

pozdrawiam

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-23173-0-00856100-1331143780.jpg<

post-23173-0-50729400-1331143778.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli porównywać z Omesią - to raczej ten model wchodzi w grę - rocznik 70

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronostopy sa piekne a szczegolnie podobaja mi sie te z czarna tarcza,

Omega miala tez swoja wersje memovoxa

post-514-0-73452600-1331143810.jpg

By rafalbar

podladowalem co prawda czarnobiale zdjecia ale zdazaly sie w bardzo fajnych kolorach

dziekuje i pozdrawiam

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze ubiegles mnie o sekunde:)

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOo.. faktycznie tego modelu nie znałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.