cafedelmar 40 #2201 Napisano 16 Października 2015 mam tak samo z poljotem 63 rok po tacie ale oryginalne, stare elementy trzymam dla siebie i dla syna jak już mnie nie będzie a nie dla nabywcy, bo mam nadzieję, że zostanie dla prawnuków mam cichą nadzieję, że kilka moich też.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luck1985 0 #2202 Napisano 18 Października 2015 Szukam opinie na temat tego divera- SSC015P1. Znalazłem go szukając Seiko 007. Z wyglądu mi się bardziej podoba. Znalazłem na Angielskim amazonie za 199 funtów. To i tak połowa tego co u nas w kraju 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2203 Napisano 18 Października 2015 @Burns, sprawdziłem nr na deklu i na tarczy, są zgodne, dlaczego kalkulator powiedział styczeń? nie wiem. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2204 Napisano 18 Października 2015 A gdzie dojrzałś na tarczy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2205 Napisano 18 Października 2015 na samym dole pod indeksem godziny szóstej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2206 Napisano 18 Października 2015 A jesteś pewien, że tam jest nr seryjny z dekla a nie zupełnie inne oznaczenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2207 Napisano 18 Października 2015 napisane jest Japan 6119 - 7080R a na deklu 6119 - 7083. skojarzyło mi się, ale nie mam pojęcia to oznacza, może się mylę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2208 Napisano 18 Października 2015 No właśnie, to nie do konca tak działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2209 Napisano 18 Października 2015 to co to jest? zasugerowałem się szczególnie tym 6119 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24398 #2210 Napisano 19 Października 2015 6119 to mechanizm, pozostaly numer na kopercie to typ koperty. Do tego masz wybity osobno na kopercie zawsze numer seryjny. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2211 Napisano 19 Października 2015 czyli 6119 na tarczy i deklu oznacza typ mechanizmu ? ok, ale skoro 6119 jest tu i tu, czy oznacza to, że pochodzą o takiego samego modelu zegarka? zastanawia mnie podobieństwo nr seryjnego tarczy do nr typu koperty (7080R i 7083), czy to nie sugeruje również jakiegoś związku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2212 Napisano 19 Października 2015 (edytowane) nr seryjny masz 240935 tutaj podobny:http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtopic.php?f=5&t=7948 no i jak widzisz koperta w twoim nie zgadza się z pokazanym. Mógłbym napisać, że ktoś ją ostro przepolerwał, ale wtedy prawdopodobnie starło by się pozłacanie przy tak mocnej polerce.Zachodzi prawdopodobieństwo, że koperta jest jednak nie od tego zegarka (od młodszego modelu), albo twoje zdjęcie takie kiepskie, albo to zupełnie inny zegarek ... Czy jest sens tego dociekać dla 70zł - dla mnie nie bo nie mam na to już czasu, ale Ty zawsze sam możesz bardziej zgłębić temat!!! Takie sobie Seiko zafundowałem mu właśnie małe spa, więc można już pokazać Edytowane 19 Października 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2213 Napisano 19 Października 2015 (edytowane) nie do końca rozumiem co chcesz udowodnić Burns (że kupiłem frankena?) ten, który zamieściłeś jest z 69 roku, mój z 72 więc i koperta musi być od nowszego zegarka, chyba? nie wiem, nie znam, staram się po prostu czegoś dowiedzieć o Seiko od ludzi, w tym i Ciebie, którzy tę wiedzę posiadają, 70 zł nie ma żadnego znaczenia. zegarek jest na tyle atrakcyjny, ze w dwóch salonach jubilerskich (oglądałem Eposy i Breitlingi) wzbudzał duże zainteresowanie u sprzedawców i to wszystko. mam jeszcze jedno stare Seiko, o takie. Edytowane 19 Października 2015 przez cafedelmar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2214 Napisano 19 Października 2015 nic ci nie chcę udowadniać - wisi mi to, poza tym, że ty niektórych rzeczy nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć. Cook już podsumował jak gęsi: Ja swoje Ty swoje... przepraszam, że śmiałem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2215 Napisano 19 Października 2015 ale czego nie rozumiem? przecież ja niczego nie udowadniam, nie stawiam żadnej tezy jedynie pytam. strasznie nerwowy jesteś Burns, nie chciałem Cię denerwować. być może i koperta pochodzi od innego zegarka, przecież właśnie tego usiłuję się dowiedzieć również a może i przede wszystkim od Ciebie. jak sam napisałeś dla 70 zł nie warto, pewnie tak, ale dla 700 już tak, więc staram się czegoś nauczyć, aby nie stracić bez sensu 700. czy nie temu słuzy nasze forum? pozdrawiam Arek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2216 Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Nadal nie rozumiesz, ja nie jestem nerwowy - gdybym był nic bym Ci nie powiedział w temacie tego zegarka. Napisałem, że nie mam więcej czasu i ochoty, a szczególnie tłumaczyć czegoś co i tak nie dociera, albo nie akceptujesz! Mam przypominać, że pokazałeś go w dziale Szwajcarskim ? Bo co ? bo oglądałeś Eposy i Breitlingi to należało go tam umieścić ? Nie zadałeś sobie najmniejszego trudu, poszukać czegokolwiek o swoim zegarku. Tylko kupiłeś za 70zł bo to był twój głowny wyznacznik - cena, a teraz próbujesz naginać rzeczywistość pod te 70zł. Dla mnie nie 70zł jest problemem a twoje podejście. Podałem Ci nawet odpowiedni dział na takie pytania. Zwłaszcza o stary zegarek za 700zł gdzie nowy kosztuje 400zł. Chciałbyś chwycić byka za rogi, ale Ci nie wychodzi.Tak masz rację, niech tłumaczą albo szukają za Ciebie inni, którzy będą mieli więcej cierpliwości... Zobacz ile tego złomu jest na różnych portalach:http://www.ebay.tv/sch/i.html?_dcat=31387&Brand=Seiko&_sop=15&_nkw=seiko+6119&_mPrRngCbx=1 Edytowane 19 Października 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2217 Napisano 19 Października 2015 co do umieszczenia w nowych nabytkach a dziale szwajcarskie "errare humanum est" Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za uwagi i życzę dużo spokoju od poniedziałku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2218 Napisano 19 Października 2015 Panowie,łączmy się nie dzielmy...Zawsze mozna odpowidziec merytorycznie w punktach, bez treści 'od siebie' Lub wcale nic nie pisać 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2219 Napisano 19 Października 2015 bardzo cenię wiedzę Burnsa i dziękuję mu za wszelkie uwagi, czegoś się jednak dowiedziałem, a złośliwostki? nobody's perfect prawdopodobnie kupiłem squadaka tudzież frankena, trudno, 70 złotych nie majątek a zegar cieszy oko, o to chyba też trochę chodzi? (kobieta mi go zaanektowała) usiłowałem znaleźć taki zegarek w sieci przez kilka dni, ale nic się udało znaleźć, co ciekawe z taką właśnie tarczą znalazłem sporo modeli, w różnych kopertach i kolorach, ale nie w takiej jak moja, ba w takiej jak moja nie znalazłem żadnego i to jest ciekawostka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #2220 Napisano 19 Października 2015 Sprawa jest prosta. Cały zegarek kosztuje podobne pieniądze co poszczególna cześć. Dla wielu zwłaszcza zegarmistrzów, którzy mogą mieć tego całe kartony szybciej i taniej jest je poprzekładać między zegarkami, jak pisałem są kompatybilne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2221 Napisano 20 Października 2015 @Burns idąc za Twoją radą poszperałem w necie, całą noc na ebay'u i znalazłem dokładnie taki sam w USA, więc chyba jest prawdopodobne, że jednak moje Seiko nie jest frankenem.http://www.ebay.pl/itm/vintage-mens-Seiko-5-21-jewel-self-winding-wristwatch-running-/191715558898?hash=item2ca32345f2:g:FXkAAOSwBLlVfwe7 jest w znacznie gorszym stanie. Pozdrawiam Arek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2252 #2222 Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Może być też takim samym frankenem, miksem tych samych modeli. Seiko 5 jest zatrzęsienie modeli i nie wiem czy jest sens roztrząsać czy Seiko za 70 zł. jest frankenem czy nie. I tak mało kto się nad tym zastanowi. Lepiej nosić i cieszyć się z użytkowania. Zwłaszcza, że jest bardzo ładny imho. Edytowane 20 Października 2015 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #2223 Napisano 20 Października 2015 @Admof, jest tak jak mówisz ale staram się czegoś dowiedzieć, Seiko mnie zaczyna uwodzić, wyprzedaje radzieckie (kilka jednak zostawię) z myślą o miejscu dla Seiko, ale przygotować się do tego trzeba, dlatego Wasze wypowiedzi są dla mnie tak szalenie cenne. dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15890 #2224 Napisano 22 Października 2015 A takie zapowiedzi widzieli. Zdjęcie zaczerpnięte z drugiego forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27760 #2225 Napisano 22 Października 2015 Ciekawie się zapowiada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach