Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Czarny ma mieć fakturę jak AP. A te bajki o wakacyjnych zegarkach to już dużo razy słyszałem, chyba że mowa jak wytrzymać z zegarkiem 2 miesiące do sprzedaży ;)

post-48316-0-30718000-1493320101_thumb.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny ma mieć fakturę jak AP. A te bajki o wakacyjnych zegarkach to już dużo razy słyszałem, chyba że mowa jak wytrzymać z zegarkiem 2 miesiące do sprzedaży ;)

No raczej masz więcej ofert niż ja? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No raczej masz więcej ofert niż ja? ;)

Ale czym chcesz błysnąć, że chcą od Ciebie odkupić na pniu ten zegarek ?

Rynek się nasyci jak żółwiami, a że Seiko poczuło interes, no to fajnie, z tego powodu wypuszczą jeszcze kilka wersji w tej kopercie i w większości z takim samy stopniem krzywizny jak żółwie.

Poza tym to twój zegarek czy do recenzji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie błysnąć? Skąd te fantazje? Ostatnio jesteś panadprzeciętnie upierdliwy. Nie wiem czemu.

Dla chłopców co muszą mieć czarny by się męsko poczuć ;)

post-6254-0-81525700-1493360026_thumb.jpg

post-6254-0-82564200-1493361357_thumb.jpg

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak chodzisz w różowych sweterkach to ja nie mam więcej pytań. ;) Powyższy zegarek jednak fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ta biała ceramika przy koronce ciut nie halo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy na podstawie zalaczonych pomiarow cos juz mozna przeanalizowac?. Ktos moze mi objasnic o i jak czytac?. Wstepnie wydaje sie byc ok ale ostatni zapis jakis dziwny.

c4359f4d56ba4e46d30c5fcb28ce8b56.jpg

Najlepsze polozenie na noc to na godzine 9, dobrze rozumiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poobserwuj znacznie dłużej i sam dojdziesz jak jest najlepiej by odchyłkę niwelować.

4 zapisy to mało

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ lotek

Jak dotąd nie sprawdziłeś dwóch jeszcze położeń, czyli na brzuszku i na koronce. Już teraz natomiast widać, że zegar późni 5 sekund albo śpieszy 7... jeśli to trwała tendencja to jest to jakaś podstawa do "regulacji przez układanie do snu". :)   

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie było, ale i tak zapytam. Jaki jest cel położenia lumy na wskazówce sekundowej (zazwyczaj w formie kółka) przesuniętej o 180st w stosunku to właściwego wskazania sekund? Chyba tylko w diverach można ten trend zauważyć, ale może się mylę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyż albowiem ponieważ jak sekundowa jest wąska, to nie ma na jej roboczej części dość miejsca na lumę? Albo tudzież azaliż tak jest ładnie? Lub dowolne z tysiąca dających się pomyśleć wzorniczych uzasadnień?

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na razie wiem, że nic nie wiem. Ktoś inny coś? Bo chyba to nie jest po to, by w nocy się człowiekowi sekundy myliły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim zegarku zastosowano takie rozwiązanie, nic mi się nie myli, wiem że kropka jest po przeciwnej stronie i już, nie widzę problemu. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie było, ale i tak zapytam. Jaki jest cel położenia lumy na wskazówce sekundowej (zazwyczaj w formie kółka) przesuniętej o 180st w stosunku to właściwego wskazania sekund? Chyba tylko w diverach można ten trend zauważyć, ale może się mylę?

Mylisz się.

post-48316-0-05909800-1493407152_thumb.jpgpost-48316-0-61887800-1493407231_thumb.jpg

Oba divery-'monster' i 'samuraj'

A ze bywa umieszczana po przeciwleglej stronie? -bo taka jest koncepcja ;)

Edit

A w Roleksie jest koncepcja w 3/4 i też ładnie

post-48316-0-76026300-1493407992_thumb.jpeg

post-48316-0-20107800-1493408131_thumb.jpeg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem na ile istotne jest odmierzanie sekund w nurkowaniu lecz informacja o tym że zegarek jest sprawny czyli sekundnik "chodzi" może nurkowi się przydać.

Ot tak se wymyśliłem ;)

Choć przychylam się do koncepcji "koncepcji" :)

Edytowane przez Meches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujesz, że jak nurek widzi przesuwająca się kropkę na krótszym ramieniu sekundnika, to myśli że zegarek "nie chodzi"? :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekundnik pozwala odmierzać właściwe tempo wynurzania się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz się.

Oba divery-'monster' i 'samuraj'

A ze bywa umieszczana po przeciwleglej stronie? -bo taka jest koncepcja ;)

Edit

A w Roleksie jest koncepcja w 3/4 i też ładnie

Wszystkie przykłady, które pokazałeś są po "prawidłowej" stronie, więc słabe. :P Czyli to nie ma żadnego uwarunkowania historycznego, a po prostu Japończycy stwierdzili, że tak będzie fajnie i już? Szkoda, że to taki trywialny powód. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Słaba' to jest Twoja pamięć :)- pisałeś ze mają po nieprawidlowej, to jako kontrargument pokazałem ze są ( bywają) po prawidłowej.

( cytat u dołu)

Pierwszy raz słyszę by ktoś wpadł na pomysł i pomyslał ze umieszczanie lumy na wskazówce ( miejsce) ma "historyczne uwarunkowania" :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi