violon05 7 #10101 Napisano 1 Marca 2018 To chyba domena diverow(ciekawe czemu), nie przypominam sobie niescentrowanych sarbow czy sarxow Envoyé de mon SM-G900F en utilisant Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #10102 Napisano 1 Marca 2018 Też są, ale najczęściej w elegantach chapter ring to nieodłączny składnik tarczy a w diverach odwrornie - osobny element trzymany przez szkło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #10103 Napisano 2 Marca 2018 U mnie np chapter ring nie centruje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10104 Napisano 2 Marca 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10105 Napisano 2 Marca 2018 Wczoraj był intensywny dzień poza tym jedynym epizodem cały czas nie schodzi z ręki najbardziej udany i dokładny zegarek jaki miałem Ostatni raz ustawiałem go 22.II przyspieszył w sumie 6 sekund co daje średni wynik poniżej sekundy na dobę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10106 Napisano 2 Marca 2018 SRU 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10107 Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) Też są, ale najczęściej w elegantach chapter ring to nieodłączny składnik tarczy a w diverach odwrornie - osobny element trzymany przez szkło...Skoro tak to nie problem poprawić CR np w żółwiu jeśli nie pokrywa się z indeksami ? Edytowane 2 Marca 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Undziak 360 #10108 Napisano 2 Marca 2018 Witam,na forum niestety zaglądam rzadko, przeważnie czytam ale dziś mam powód do napisania postu. Na zdjęciach nowy nabytek. Zegarek na przeczekanie, bo odkładam na coś droższego. Tak czy inaczej ten Seiko mnie zaskoczył. Nadgarstek mam 17cm i zegarek nie jest specjalnie duży. Pierwszego dnia wykazał +20 sek więc jak na tak zwykły mechanizm w sam raz. Wykonanie też fajne, za tą ceną rewelacyjne. Mam go 2 dni, więc z czasem wyrobię sobie opinię.Pozdrawiam, AndrzejTo jeszcze 2 fotki:) Może być? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10109 Napisano 2 Marca 2018 Mega fajny, gratki. Z reguły jest tak, że tzw zegarki na przeczekanie zaczynają być najczęściej noszone i najbardziej lubiane niech się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #10110 Napisano 2 Marca 2018 Taki przymierzony 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #10111 Napisano 2 Marca 2018 Na zdjęciach nowy nabytek. A jaki to model? Nie przypominam sobie, bym go wcześniej widział. 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #10112 Napisano 2 Marca 2018 Witam,na forum niestety zaglądam rzadko, przeważnie czytam ale dziś mam powód do napisania postu. Na zdjęciach nowy nabytek. Zegarek na przeczekanie, bo odkładam na coś droższego. Tak czy inaczej ten Seiko mnie zaskoczył. Nadgarstek mam 17cm i zegarek nie jest specjalnie duży. Pierwszego dnia wykazał +20 sek więc jak na tak zwykły mechanizm w sam raz. Wykonanie też fajne, za tą ceną rewelacyjne. Mam go 2 dni, więc z czasem wyrobię sobie opinię.Pozdrawiam, Andrzej To jeszcze 2 fotki:) Może być?Fajny. Też mi wpadł w oko. Mogę zapytać gdzie kupiłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Undziak 360 #10113 Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) To Prospex Sky, Model SRPB61K1 o fajnej średnicy 44,7 mm. Mechanizm tylko 4R35 ale daje radę. Kupiłem w Niemczech za 240 Euro.Miałem też ochotę na jeden model z serii Land ale ma tylko 42 mm. Edytowane 2 Marca 2018 przez Undziak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jano2d 0 #10114 Napisano 2 Marca 2018 Co sądzicie o Seiko SRPA 75K mam zmiar kupić proszę o opinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek82 119 #10115 Napisano 2 Marca 2018 Podaj proszę namiar skąd chcesz kupić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #10116 Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) nowy napęd: Edytowane 2 Marca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #10117 Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) Skoro tak to nie problem poprawić CR np w żółwiu jeśli nie pokrywa się z indeksami ?Problemy bo po pierwsze trzeba rozebrać 3/4 zegarka, po 2 zachodzi wysokie prawdopodobieństwo, ze rozjechana jest skala tego ringu a czasem indeksów tarczy. Czyli to co biją ich źle skalibrowane maszyny. Poprawisz na indeksie 12 to ucieknie na innym. Jeżeli podziałka byłaby symetryczna, to logicznym jest, że źle osadzona to przesunięcie na każdym indeksie byłoby stałe,jak widać tak nie jest i pojawia się losowo... Edytowane 2 Marca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
violon05 7 #10118 Napisano 2 Marca 2018 nowy napęd: Jak dla mnie trochę już za bardzo naćkane, i pewnie do cienkich nie będzie należał Envoyé de mon SM-G900F en utilisant Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12855 #10119 Napisano 2 Marca 2018 Problemy bo po pierwsze trzeba rozebrać 3/4 zegarka, po 2 zachodzi wysokie prawdopodobieństwo, ze rozjechana jest skala tego ringu a czasem indeksów tarczy. Czyli to co biją ich źle skalibrowane maszyny. Poprawisz na indeksie 12 to ucieknie na innym. Jeżeli podziałka byłaby symetryczna, to logicznym jest, że źle osadzona to przesunięcie na każdym indeksie byłoby stałe,jak widać tak nie jest i pojawia się losowo...Mój majster (nie żeby jakiś wielki autorytet) jak oglądał ostatnio pod lupą mojego SARBa stwierdził właśnie, że te przesunięcia to kwestia drukowania z błędem na CR. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10120 Napisano 2 Marca 2018 Czyli trzeba zaakceptować ten fakt ewentualnie oglądać dokładnie i wybierać sztuki , które są w miarę OK. Teraz zaczynam żałować, że nie kupiłem żółwia padi miał idealnie wycentrowany CR. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10121 Napisano 3 Marca 2018 Co sądzicie o Seiko SRPA 75K mam zmiar kupić proszę o opinie Mnie się bardziej podoba SRPA75k1 - z zieloną tarczą, ale to już kwestia gustu Mechanizm 4R35 - jak w wielu innych prospexach i nie tylko- jest stop sekunda i dokręcanie koronką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jano2d 0 #10122 Napisano 3 Marca 2018 Podaj proszę namiar skąd chcesz kupićZegarowniacena 909 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafix 1 #10123 Napisano 3 Marca 2018 Zegarowniacena 909 Witam, ja podobnie chce kupić dokładnie ten sam zegarek.Znalazałem go w poniższych sklepach:https://www.chronograph-divers.com/https://www.sports-watch-store.com/Czy ktoś z was może je polecić lub je odradza?Będę wdzięczny za sugestie.pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jano2d 0 #10124 Napisano 3 Marca 2018 Witam, ja podobnie chce kupić dokładnie ten sam zegarek.Znalazałem go w poniższych sklepach:https://www.chronograph-divers.com/https://www.sports-watch-store.com/Czy ktoś z was może je polecić lub je odradza?Będę wdzięczny za sugestie.pozdrawiamto są sklepy zagraniczne ale ceny dużo tańsze to jest cena bez podatku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #10125 Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Dziś z tym jegomościem spędziłem sporo czasu I bardzo lubię, gdy jest na nadgarstku. Edytowane 3 Marca 2018 przez Flaming 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach