Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

.

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi, datę faktycznie udało się przestawić i już wyglada to dużo lepiej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno był jasny SARX na allezło za 2600-2800, ale chyba się już aukcja skończyła, bo nie widzę go.

Nie ma go już, ale mi i tak zależy na czornym :)

Targuj się, zaproponuj im własną cenę, w czerwcu 2016 sprzedawali ten model po $778 a kupiłem finalnie za $730

Dzięki za radę. Wiem, że mogę się upomnieć o TAX FREE, chociaż jak kiedyś na Global Rakuten zapytałem, to nie byli zbyt skorzy do odjęcia podatku (nie wiedzieć dlaczego, bo przecież ich to nic nie kosztuje).

Normalnie Janusze interesu ;)

Wiele sklepów internetowych ma nawet na stronie przycisk "negocjuj cenę", więc nie widzę nic zdrożnego w pytaniu o ewentualny rabat - chociaż, jak to mówią, Rabat to stolica Maroko ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

debeściak :)

IMG_9749.jpg

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę słów o bransolecie, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, zapraszam :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/171426-nowe-japońskie-nabytki-merytorycznie/page-2

Dzięki że Ci się chciało :)

A co do bransolety to imo ta oryginalna jest na tyle przyzwoita że nie potrzebuje zegarek zamiennika.

Ja praktycznie noszę tylko bransolety na zegarkach i ta ori w Sarbie naprawdę daje radę.

Fakt, mikro regulacji za mało i sama zapinka powinna być ciut większa ale całościowo jest więcej niż dobrze.

Tak jak wspomniałeś, pełne ogniwa (nawet dość masywne jak na gabaryty samego zegarka) i edlinki.

Ładnie się układa i te polerowane krawędzie robią robotę :)

Dla bardzo wymagających i tych mniej lubiących bransolety to może ta z Strapcode bardziej przekonywać ale mnie wystarczy ta w oryginale.

Marcin w sumie ma rację że mimo wszystko ten "zamiennik" jest za drogi a sama zapinka mimo świetnej mikroregulacji jest trochę siermiężna ;)

Natomiast same ogniwa w Strapcode są świetne i w SKX-ie mógłbym się o taką pokusić :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dzięki że Ci się chciało :)

A co do bransolety to imo ta oryginalna jest na tyle przyzwoita że nie potrzebuje zegarek zamiennika.

Ja praktycznie noszę tylko bransolety na zegarkach i ta ori w Sarbie naprawdę daje radę.

Fakt, mikro regulacji za mało i sama zapinka powinna być ciut większa ale całościowo jest więcej niż dobrze.

Tak jak wspomniałeś, pełne ogniwa (nawet dość masywne jak na gabaryty samego zegarka) i edlinki.

Ładnie się układa i te polerowane krawędzie robią robotę :)

Dla bardzo wymagających i tych mniej lubiących bransolety to może ta z Strapcode bardziej przekonywać ale mnie wystarczy ta w oryginale.

Marcin w sumie ma rację że mimo wszystko ten "zamiennik" jest za drogi a sama zapinka mimo świetnej mikroregulacji jest trochę siermiężna ;)

Natomiast same ogniwa w Strapcode są świetne i w SKX-ie mógłbym się o taką pokusić :)

Dzięki Tomek, czasami jeszcze mi się chce, choć już coraz mniej :-) Wiek jednak robi swoje ;-) A moja ocena ori bransolety jest bardzo poodbna. I wypada mi się zgodzić, że zapinka w Angusie nieco siermiężna, czy też może, nie do końca pasująca stylem do tej bransolety :-) Ja akurat trafiłem po prostu na cały set, IMO w spoko cenie, więc stwierdziłem, że w końcu "raz koza śmierdzi" i czemu w związku z tym nie spróbować? :-) Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Tomek, mój też :-)

post-34987-0-94987600-1548434930_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie bylo, a przy okazji w temacie - na omawianej bransolecie ;)b759c6e9ef61a85ef6af3617eb5108d8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypomnieć Ci ile fotek tego zielonego MMa było i jest?

I na bazarek nie trafi, to nie Monster :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi