Burns 4448 #27801 Napisano 20 Lutego No proszę, ktoś się wreszcie zdecydował na AquaSeikoRacer 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27802 Napisano 20 Lutego Ma chlop jaja 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 280 #27803 Napisano 20 Lutego (edytowane) trochu jednak się różnią Seiko jest bardziej, hmm.. retro. Coś jak pierwszy, widziany przeze mnie za gówniarza Seiko TV quartz, z lat 80tych... wiem, że inny kształt itd. ale vibe jest ... a poza tym w sklepie dali 20% rabatu. Edytowane 20 Lutego przez SurferTM 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #27804 Napisano 20 Lutego (edytowane) 14 minut temu, SurferTM napisał(-a): trochu jednak się różnią Seiko jest bardziej, hmm.. retro. Coś jak pierwszy, widziany przeze mnie za gówniarza Seiko TV quartz, z lat 80tych... wiem, że inny kształt itd. ale vibe jest ... a poza tym w sklepie dali 20% rabatu. Widzę, były używki już w dzieciństwie, że taki wysoki poziom abstrakcji. Natomiast ja wrzuciłem zdjęcia tego zegarka z przymiarki w grudniu - wersja niebieska. Powiem Ci, że siedzi gdzieś w głowie. Jest spójny kolorystycznie, sam model ma świetnie ciosaną kopertę. Bezel dosyć kontrowersyjny. Generalnie jestem na Tak, ale jakoś nie chce mi się sięgać po portfel. Fajnie, że kupiłeś, niech się nosi. Edytowane 20 Lutego przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 280 #27805 Napisano 20 Lutego bezel zaczerpnął i z Nautilusa i z Aquaracera - ale dobrze to wygląda, i stąd powrót do Seiko - bo ostatnio NIC mi nie błyszczało podczas przeglądania oferty driverów Seiko - jeden w drugi w sumie podobne. A ten zachrobotał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27806 Napisano 20 Lutego 1 minutę temu, SurferTM napisał(-a): bezel zaczerpnął i z Nautilusa i z Aquaracera - ale dobrze to wygląda, i stąd powrót do Seiko - bo ostatnio NIC mi nie błyszczało podczas przeglądania oferty driverów Seiko - jeden w drugi w sumie podobne. A ten zachrobotał a jak oceniasz wykonanie? Dobrze spasowana sztuka się trafiła? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 280 #27807 Napisano 20 Lutego (edytowane) spasowanie idealne, wszystko ładnie centruje, end linki wchodzą idealnie, bez szpary pomiędzy uszami. Miły odgłos bezela. Wszystkie indeksy jak trzeba, wypełnienie indeksów i wskazówek lumą - bez zarzutu. Jedynie było +9 s/dzień jak go dostałem więc od razu regulacja i na razie, od 24 godzin z hakiem, wygląda, że jest na zero. Tez nie chciało mi się sięgać po portfel ale sklep zaoferował 20% opustu, no to cyk. Edytowane 20 Lutego przez SurferTM 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27808 Napisano 20 Lutego 3 godziny temu, SurferTM napisał(-a): spasowanie idealne, wszystko ładnie centruje, end linki wchodzą idealnie, bez szpary pomiędzy uszami. Miły odgłos bezela. Wszystkie indeksy jak trzeba, wypełnienie indeksów i wskazówek lumą - bez zarzutu. Jedynie było +9 s/dzień jak go dostałem więc od razu regulacja i na razie, od 24 godzin z hakiem, wygląda, że jest na zero. Tez nie chciało mi się sięgać po portfel ale sklep zaoferował 20% opustu, no to cyk. no to gratuluję fajnego zegarka, niech się nosi Dalej miałbym zegarki głównie Seiko gdyby nie problemy z QC. Bo jak już siś trafi dobrą sztukę to są swietne. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #27809 Napisano 20 Lutego O #Tag ujmy go 😅 #AquaSeikoRacer 😅 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbs 146 #27810 Napisano 21 Lutego (edytowane) Edytowane 21 Lutego przez Robbs 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11499 #27811 Napisano 21 Lutego 2 godziny temu, Robbs napisał(-a): W sumie to nie wiem, czy mi się podoba, czy nie. Ma w sobie to coś z Zenitha, Casio i Seiko Na pewno tanio nie było, jak za takie combo. 2 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27812 Napisano 21 Lutego 6 godzin temu, Robbs napisał(-a): czuć piniąc 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41393 #27813 Napisano 21 Lutego 10 godzin temu, Robbs napisał(-a): Gruby kotlet. Dobrze wygląda. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbs 146 #27814 Napisano 21 Lutego To prawda. tłustawy, ale przynajmniej lekki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7350 #27815 Napisano 23 Lutego W dniu 20.02.2025 o 14:10, SurferTM napisał(-a): spasowanie idealne, wszystko ładnie centruje, end linki wchodzą idealnie, bez szpary pomiędzy uszami. Miły odgłos bezela. Wszystkie indeksy jak trzeba, wypełnienie indeksów i wskazówek lumą - bez zarzutu. Jedynie było +9 s/dzień jak go dostałem więc od razu regulacja i na razie, od 24 godzin z hakiem, wygląda, że jest na zero. Tez nie chciało mi się sięgać po portfel ale sklep zaoferował 20% opustu, no to cyk. Upust 20% na Seiko to raczej standard. Co nie zmienia faktu, że fajny jest ten model. Tym bardziej, jak jest fajnie wykonany. Ja bym osobiście jednak 9 sekund nie ruszał. 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27816 Napisano 23 Lutego #seikosunday 5 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #27817 Napisano 24 Lutego 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mattej 669 #27818 Napisano 24 Lutego W dniu 20.02.2025 o 14:10, SurferTM napisał(-a): spasowanie idealne, wszystko ładnie centruje, end linki wchodzą idealnie, bez szpary pomiędzy uszami. Miły odgłos bezela. Wszystkie indeksy jak trzeba, wypełnienie indeksów i wskazówek lumą - bez zarzutu. Jedynie było +9 s/dzień jak go dostałem więc od razu regulacja i na razie, od 24 godzin z hakiem, wygląda, że jest na zero. Tez nie chciało mi się sięgać po portfel ale sklep zaoferował 20% opustu, no to cyk. Gratuluję ciekawego zegarka! Odnośnie dokładności, to w innym Seiko na 6R (SPB309J1) miałem początkowo +17s/d, po miesiącu regularnego chodu zeszło do +3s/dobę. Może warto zaczekać przy kolejnym do kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 280 #27819 Napisano 24 Lutego Faktycznie sam niby wiem z doświadczenia, że Seiko się “układa” w dość krótkim czasie ale jakoś mnie te 9 sekund denerwowało. Póki co z 0 s/dzień podniosło się do +2 s/dzień i spokojnie patrzę co dalej. Sam zegarek naprawdę cieszy oko. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27820 Napisano 24 Lutego 1 godzinę temu, SurferTM napisał(-a): Faktycznie sam niby wiem z doświadczenia, że Seiko się “układa” w dość krótkim czasie ale jakoś mnie te 9 sekund denerwowało. Póki co z 0 s/dzień podniosło się do +2 s/dzień i spokojnie patrzę co dalej. Sam zegarek naprawdę cieszy oko. inna sprawa, że to ciagle wszystko jest w widełkach dokładności deklarowanych orzez producenta. Dopóki zegarek trzyma normę mi nawet kilkanaścoe sekund odchyłki nie przeszkadza 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41393 #27821 Napisano 24 Lutego 7 godzin temu, SurferTM napisał(-a): Sam zegarek naprawdę cieszy oko. Nie dziwię się, bo dobrze wygląda. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18536 #27822 Napisano 24 Lutego Jak ktoś chętny to ten wlasnie wylądował na bazarku 4 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domingo66i6 2317 #27823 Napisano 25 Lutego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68883 #27824 Napisano 26 Lutego 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domingo66i6 2317 #27825 Napisano 26 Lutego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach