Sebak 3453 #4426 Napisano 17 Listopada 2016 Nie pomagasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bulek 737 #4427 Napisano 17 Listopada 2016 Hehehe dobre Ehh, jest ciężko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41543 #4428 Napisano 17 Listopada 2016 Zakończenie produkcji SDGM skłoniło mnie do przemyśleń i potrzebuję Waszej pomocy Mam teraz trzy Seiko (SKX007 i 009 i pomarańczowego monstera). Wszystkie bardzo lubię, ale może warto zamienić je wszystkie na SDGM?Zamienić. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18645 #4429 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Ale jeszcze będziesz musiał dołożyć Edytowane 17 Listopada 2016 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daagonet 8 #4430 Napisano 17 Listopada 2016 Panowie a w czym SDGM przewyższa SARBa(33)? Mechanizm ten sam, z tego co wygrzebałem to tylko rozmiarowo się różnią (40.5 vs 38). Jakby nie patrzeć to są to takie małe GSy, gdzie jeden jest 2x droższy od drugiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #4431 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) przewyższa wprost proporcjonalnie do ceny, ale jak Cię nie stać i rozmiar pasuje to SARB też zębów nie wybija Edytowane 17 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4432 Napisano 17 Listopada 2016 Panowie a w czym SDGM przewyższa SARBa(33)? Mechanizm ten sam, z tego co wygrzebałem to tylko rozmiarowo się różnią (40.5 vs 38). Jakby nie patrzeć to są to takie małe GSy, gdzie jeden jest 2x droższy od drugiego.Zastosowany rodzaj stali, genialne szlify, struktura tarczy, rewelacyjny antyreflex, wykończenie wskazówek i indeksów. Dla laika to może nic takiego, ale wszyscy którzy mieli w ręce SDGM twierdzą, że cena jest jak najbardziej adekwatna, o ile nie za niska... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #4433 Napisano 17 Listopada 2016 Dobra, czuję się wstępnie przekonany Chyba czas na zmiany. Może zostawię sobie 009J. Czarny czy kremowy? Gdzie najlepiej kupić? Seiyajapan, shoppinginjapan? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4434 Napisano 17 Listopada 2016 Panowie a w czym SDGM przewyższa SARBa(33)? Mechanizm ten sam, z tego co wygrzebałem to tylko rozmiarowo się różnią (40.5 vs 38). Jakby nie patrzeć to są to takie małe GSy, gdzie jeden jest 2x droższy od drugiego. Zastosowany rodzaj stali, genialne szlify, struktura tarczy, rewelacyjny antyreflex, wykończenie wskazówek i indeksów. Dla laika to może nic takiego, ale wszyscy którzy mieli w ręce SDGM twierdzą, że cena jest jak najbardziej adekwatna, o ile nie za niska... Dokładnie. SDGM to inna liga niż SARB, zupełnie inna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4435 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Dobra, czuję się wstępnie przekonany Chyba czas na zmiany. Może zostawię sobie 009J. Czarny czy kremowy? Gdzie najlepiej kupić? Seiyajapan, shoppinginjapan?szukajcie a zajdziecie... Edytowane 17 Listopada 2016 przez anger76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #4436 Napisano 17 Listopada 2016 Płatność niestety tylko przelewem i nie wiem, czy to sprawdzony sprzedawca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4437 Napisano 17 Listopada 2016 Strach jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4438 Napisano 17 Listopada 2016 Zostaw monstera i sprzedaj SKXy, jak za nimi zatesknisz to w 1-1.5 miesiąca kupisz je z powrotem. Różnica w jakości SARB vs SDGM jest 1:2, czyli dokładnie jak różnica w cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #4439 Napisano 17 Listopada 2016 Monstera zostawić? Mam ver. 2 sprzed około 3 lat. Wtedy miały lepsze wykonanie od tych dzisiejszych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4440 Napisano 17 Listopada 2016 Kolego, tu trzeba męską decyzje podjąć, a nie dzielić włos na czworo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #4441 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) porady przed indywidualnymi rozterkami i zakupami to w innym miejscu:http://zegarkiclub.pl/forum/forum/92-zapytania-i-sugestie-przed-zakupem/ Edytowane 17 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4442 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Myślałem że masz MkI, ale MkII też zostaw - już nieprodukowane. Przed SDGM spróbuj SARBa, jak Ci nie podejdzie to łatwo go sprzedasz. SDGMy są za drogie żebyś się szybko wyprzedały, zdążysz sprawdzić i jego. Edytowane 17 Listopada 2016 przez vitriol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #4443 Napisano 17 Listopada 2016 Tak właśnie zrobię, najpierw sprawdzę SARB-a. Dziękuję wszystkim za rady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #4444 Napisano 17 Listopada 2016 Znów mam seiko. Hura. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daagonet 8 #4445 Napisano 17 Listopada 2016 Zastosowany rodzaj stali, genialne szlify, struktura tarczy, rewelacyjny antyreflex, wykończenie wskazówek i indeksów. Dla laika to może nic takiego, ale wszyscy którzy mieli w ręce SDGM twierdzą, że cena jest jak najbardziej adekwatna, o ile nie za niska... Dokładnie. SDGM to inna liga niż SARB, zupełnie inna. Dzięki wielkie. Co do ceny za Seiko - na dobrą sprawę o tym, że cena jest za niska patrząc na jakość danego egzemplarza to podpisuje się pod tym - mam SARBa 059, który jest moim ulubionym zegarkiem. Co więcej szukając czegoś nowego zauważyłem, że trzeba dać co najmniej 2x tyle co dałem za niego żeby mieć zegarek o zbliżonej jakości (mówię o innych markach). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4446 Napisano 17 Listopada 2016 Znów mam seiko. Hura. Nie wiem czy sam zdecydowałbym się na takie kolory, ale ładnie Ci wyszło, bardzo jednolity projekt Te enamelowe tarcze to chyba nowość u Jake'a, jak ją oceniasz? Czerwony trójząb na sekundową by pasował? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #4447 Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) Dobra, czuję się wstępnie przekonany Chyba czas na zmiany. Może zostawię sobie 009J. Czarny czy kremowy? Gdzie najlepiej kupić? Seiyajapan, shoppinginjapan? Seiyajapan sprawdzony i polecam.3 zegarki Made in Japan mam od niego.Dolicz oczywiści cło i VAT, ale czasami robi ładne przeceny.Pozdrów Pana Kobayashi przy okazji Edytowane 18 Listopada 2016 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #4448 Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) @Mizu80 - chyba pomyliłeś zegarki (SDGM) i o czym innym piszesz niż myślisz (Bo ja wiem ile Cię SDGM kosztował - rozmawialiśmy o tym)... Edytowane 18 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #4449 Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) ups, coś pokręciłem?Sorki.Już edyta była, ale sprawdzę jeszcze cenę na fakturze. Edytowane 18 Listopada 2016 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daagonet 8 #4450 Napisano 18 Listopada 2016 A u mnie dzisiaj taki gość w pracy. Trwa obmyślanie planu zakupu kolejnego japońskiego koleżki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach