AgentBart 0 #701 Napisano 4 Grudnia 2007 Limitowane SEIKO ACAA101 "Kubuś Puchatek" - żadna kwarcowa zabawka, automat http://www.isozaki-tokei.com/seiko-acaa101.htm 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #702 Napisano 4 Grudnia 2007 Limitowane SEIKO ACAA101 "Kubuś Puchatek" - żadna kwarcowa zabawka, automat http://www.isozaki-tokei.com/seiko-acaa101.htm Czad !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatek 0 #703 Napisano 4 Grudnia 2007 :shock: Jak kulturysta w różowej koszulce z napisem z cekinów "I love you".Japończycy mają oryginalne spojrzenie na świat 0 Sowy nie są tym, czym się wydają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6384 #704 Napisano 4 Grudnia 2007 :shock: Jak kulturysta w różowej koszulce z napisem z cekinów "I love you". No, ale niezbyt napakowaną kulturyskę w takiej koszulce to już chyba byś conajmniej tolerował ? 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatek 0 #705 Napisano 4 Grudnia 2007 No, ale niezbyt napakowaną kulturyskę w takiej koszulce to już chyba byś conajmniej tolerował ? Tutaj raczej byłby wybór: w koszulce, czy bez koszulki. Jak kulturystka, to zdecydowanie bez koszulki Mam nabytą niechęć do Kubusiów puchatków, prosiaczków, królików i innych potworów z Krzysiem włącznie. Jednak taki Samurai Jack na samuraju by Seiko mógłby być już ok 0 Sowy nie są tym, czym się wydają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uzi4u 0 #706 Napisano 4 Grudnia 2007 Witam ! jako ze temat seikowy pozwole sobie zadac dwa pytania 1) .... kojarzycie jakis sklep w Warszawie (pewnie w ktorejs galerii handlowej) zeby byl duzy wybor Seiko mechanicznych i zeby byl czynny co najmniej do 18.30-19.00 ? 2) Chcialem zobaczyc dwa zegarki SNKA23 i SNZE13 ....waham sie jeszcze .... co sadzicie o wytypowanych maszynach ? pozdrawiam Grzegorz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #707 Napisano 5 Grudnia 2007 Oba wyglądają całkiem nieźlePierwszy jest zdecydowanie tańszy ma ładnie wkomponowaną branzoletę, ale drugi to już niemal "diver" ma zdecydowanie bardziej bojowy wygląd. Ciekawe tylko o ile jest droższy. Gdybym mógł kierować się tylko sercem a nie portfelem wybrałbym nr 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uzi4u 0 #708 Napisano 5 Grudnia 2007 "diver" ma zdecydowanie bardziej bojowy wygląd. Ciekawe tylko o ile jest droższy.jakies 400-450 pln roznicy w zaleznosci od aukcji Zastanawiam sie na ile cena przeklada sie na lepszy werk Gdybym mógł kierować się tylko sercem a nie portfelem wybrałbym nr 2 oj chyba nie Ty jeden ja musze pogodzic zegarek do garnituru z zegarkiem codziennym czyli dwa powyzsze pozdr.Grzegorz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soft 0 #709 Napisano 5 Grudnia 2007 Zastanawiam sie na ile cena przeklada sie na lepszy werk oba maja niemal ten sam mechanizm - jeden 7s26, drugi 7s36. roznica miedzy nimi jest raczej kosmetyczna... wiesz, ze pierwszy z tych zegarkow jest bardzo maly (37mm) a drugi maly (40mm)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wikcez 0 #710 Napisano 15 Grudnia 2007 Halloo!! Podpowiedzcie proszę, czy to korzystna oferta? Nie ma ich zbyt wiele w necie. http://cgi.ebay.com/Brand-New-Seiko-RED-DE...1QQcmdZViewItem 0 wik-cez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24351 #711 Napisano 15 Grudnia 2007 Jak dla mnie niekorzystna, limitowanego samuraja można kupić za ca. 450$. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wikcez 0 #712 Napisano 15 Grudnia 2007 Jak dla mnie niekorzystna, limitowanego samuraja można kubić za ca. 450$. Tylko gdzie? 0 wik-cez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24351 #713 Napisano 15 Grudnia 2007 Hmmm... na pewnym forum 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #714 Napisano 16 Grudnia 2007 Jak dla mnie niekorzystna, limitowanego samuraja można kupić za ca. 450$. czy monstera? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Sławek #715 Napisano 16 Grudnia 2007 Seiko Sportura Ultimate Kinetic Honda F1 Racing Limited Editionhttp://www.uhrzeit.org/uhren/Sonstiges/Wei....php?rubrik=304Jak Wam się podoba? Co bardziej zegarek, czy cena? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #716 Napisano 16 Grudnia 2007 Jak Wam się podoba? Co bardziej zegarek, czy cena? Jak uwielbiam zegarki SEIKO, tak w tym przypadku kompletnie nie podoba mi się zegarek, a tym bardziej cena. 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #717 Napisano 17 Grudnia 2007 Brzydka ta Sportura Natomiast TO jest piękne http://www.watchzworld.com/seiko_flight_co...aph_sna411.html Tak tak wiem, że do "breitlingowców" trzeba mieć oko, niektórym kompletnie nie leży taka zapchana danymi tarcza Ale mi się podoba Mam kwarcowego Flightmastera, i nie mogę się przestać bawić suwakiem logarytmicznym...to chyba jakieś zboczenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #718 Napisano 17 Grudnia 2007 Seiko Sportura Ultimate Kinetic Honda F1 Racing Limited Editionhttp://www.uhrzeit.org/uhren/Sonstiges/Wei....php?rubrik=304Jak Wam się podoba? Co bardziej zegarek, czy cena?Uffff..... dobrze, że nie podoba mi się bo cena powalająca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #719 Napisano 17 Grudnia 2007 Brzydka ta Sportura Natomiast TO jest piękne http://www.watchzworld.com/seiko_flight_co...aph_sna411.html Tak tak wiem, że do "breitlingowców" trzeba mieć oko, niektórym kompletnie nie leży taka zapchana danymi tarcza Ale mi się podoba Mam kwarcowego Flightmastera, i nie mogę się przestać bawić suwakiem logarytmicznym...to chyba jakieś zboczenie Można dostać oczopląsu, ale jak ktoś zobaczy coś takiego to pomyśli - to jest gość - zna się na TAKIM ZEGARKU.Też lubię takie bajery. Mam nadzieję, że dołączają szczegółową instrukcję obsługi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #720 Napisano 18 Grudnia 2007 Jest szczegółowa, i to jest smutne Ale i tak prostsza o wiele niż w Navihawku. ale jak ktoś zobaczy coś takiego to pomyśli - to jest gość - zna się na TAKIM ZEGARKUWiesz, mnie znajomi pytają po co mi tyle cyferek, jak i tak nie daję rady szybko godziny odczytać I w sumie racja, dla przeciętnego użytkownika taki zegarek zawadza...bo i przyciski wraz z koronką zakręcane, i trzeba rozczytywać malutkie znaczki na tarczy BTW to chyba następny Seiko, jaki kupię:http://www.allegro.pl/item279566030_seiko_...lka_gratis.htmlWygląd genialny, słuszne rozmiary, no i автомат Tyle ze cena trochę wysoka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #721 Napisano 20 Grudnia 2007 Oj, też wpadł mi w oko. Duża wodoszczelność to pożądany bajer, ale dodatkowe funkcje to jest to Nie wiem tylko jak właściwie działa ten kompas. Czy ta dodatkowa koronka służy do blokowania kompasu :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość firzu #722 Napisano 24 Grudnia 2007 Witam. Mam jedno pytanko odnośnie nowej Sporturki SPC009. Jak myślicie da się jakoś dorobić dziurkę do paska ? Ładny zegarek i rozważam jego zakup ale bez dodatkowej dziurki trochę mi na boki ucieka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #723 Napisano 25 Grudnia 2007 bez dodatkowej dziurki trochę mi na boki ucieka. :?: Z tego co wiem, to zegarek z "bezuszną" kopertą...dlatego też musiałbyś w sklepie zobaczyć, czy pasek jest do tych łączników zaczepiony na stałe, czy też jest tam jakiś pin, który można wypchnąć aby zmienić pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość firzu #724 Napisano 26 Grudnia 2007 Na fotkach wgląda jakby dało się go wymienić. Ale jutro obejrze dokładnie w sklepie. Dziura o takim krztałcie w gumie to raczej chyba trudna sprawa :cry: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zbyszek_73 #725 Napisano 26 Grudnia 2007 W moim mniemaniu taka podłużna dziura jest do zrobienia w takiej technologii : dwa otworki przewiercone NAPRAWDĘ ostrym wiertłem np fi. 1,5 mm które będą zakańczać dziurę i zabezpieczać pasek przed pękaniem a materiał między otworkami należy wyciąć NAPRAWDĘ ostrym i precyzyjnym narzędziem np. odpowiednio zaostrzonym lancetem lub wąskim skalpelem jeszcze podostrzonym. Trzeba mieć pewną rękę oraz dobre narzędzie (oprawkę w której skalpel nie lata itp.) albo kogoś znajomego z ww rzeczami. Troszkę za daleko nacięte - i już paseczek chętnie w tym miejscu pęka a pewnie nowy tani nie jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach