satanic 16563 #13251 Napisano 3 Grudnia 2018 No właśnie widać, że za dalekie rozumowanie i szukanie drugiego dna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13252 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Nie doszukuje drugiego dna czytam ze zrozumieniem co napisałeś i teraz odwracasz kota ogonem, rób sobie podróby Twoja sprawa, i montuj do skx mechanizmy 6R15, tarcze i wskazówki, będzie zmodowany Nie podrobiony :) Dzieciaku... Jeżeli Seiko nie da już wolnego dostępu do części zamiennych od limitek. To weźmy na tapetę teraz taką sytuację - prawdziwą! Kupiłem sobie za własne ciężko zarobione pieniądze sbdc001, sbdc003, sbdc027 i poprzekładałem sobie między nimi tarcze, bezele i wskazówki to chcesz mi powiedzieć, że jestem złodziejem albo "podróbkiewiczem"? Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13253 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Zmienisz początek to może pokonwersujemy, w tym przypadku nie jesteś godzien kliknięcia..... Edytowane 3 Grudnia 2018 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13254 Napisano 3 Grudnia 2018 Już nie zmienię bo zacytowałeś - haha,Ale spoko, luźna guma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23247 #13255 Napisano 3 Grudnia 2018 Taka parka Pozwoliłem sobie zajumać fotę na tapete Masz jeszcze jakieś fajne tapety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13256 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Już nie zmienię bo zacytowałeś - haha,Ale spoko, luźna gumaतपाईंसँग कम स्तरको संस्कृति छ Edytowane 3 Grudnia 2018 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #13257 Napisano 3 Grudnia 2018 .तपाईं धेरै कम हुनुहुन्छPiotr, zostaw to. Nie warto. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13258 Napisano 3 Grudnia 2018 Piotr, zostaw to. Nie warto. Racja, nie warto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13259 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Pozwoliłem sobie zajumać fotę na tapete Masz jeszcze jakieś fajne tapety Będziesz miał podrobioną matrycę तपाईंसँग कम स्तरको संस्कृति छJednak dziecinne to takie - byly dzieci MTV teraz będą "dzieci google" Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16322 #13260 Napisano 3 Grudnia 2018 To i tak wyjdzie taniej niż podstawowe Sumo. SKX przyjmie 6r15?Do tego doszłyby jeszcze wskazówki za jakieś 100€. Tak, SKX dzielnie pomieści 6R15 Link do powyższego moda: https://seikoparts.wordpress.com/2018/09/20/skx-supercharged-mod-with-6r15/ Chyba się zagalopowałeś - zegarki po takich modyfikacjach to nie są podróbki. W żadnym wypadku. To nawet nie są kopie czy repliki, niczego nie udają. To po prostu MODy. Tyle i aż tyle. Jeśli komuś podoba się tarcza od SKX'a, ale jego koperta jest za mała, to dlaczego miałby nie przełożyć jej do Sumo? Moim zdaniem to jest właśnie piękne w Seiko, że można bawić się mnóstem części, że niemalże wszystkie elementy są zunifikowane i gotowe do montażu.. Istnieją dziesiątki stron z customowymi elementami do modowania Seiko - setki części, tysiące wzorów, niezliczone możliwości. Wiele osób kupuje Seiko wyłącznie po to, żeby je zmodować. Pozwoliłem sobie zajumać fotę na tapete Masz jeszcze jakieś fajne tapety Częstuj się Coś tam by się jeszcze znalazło 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13261 Napisano 3 Grudnia 2018 Chcieliscie Padjego, dostaliście Sejw de Ołszyn... https://yeomanseiko.com/2018/12/03/seiko-save-the-ocean-solar-shrouded-diver-sne518p1/ Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13262 Napisano 3 Grudnia 2018 Chcieliscie Padjego, dostaliście Sejw de Ołszyn...https://yeomanseiko.com/2018/12/03/seiko-save-the-ocean-solar-shrouded-diver-sne518p1/Wysłano z Google Pixel 2Patrz jaki wmyk i wymyk zrobili - główka pracuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13263 Napisano 3 Grudnia 2018 Chyba się zagalopowałeś - zegarki po takich modyfikacjach to nie są podróbki. W żadnym wypadku. To nawet nie są kopie czy repliki, niczego nie udają. To po prostu MODy. Tyle i aż tyle. Jeśli komuś podoba się tarcza od SKX'a, ale jego koperta jest za mała, to dlaczego miałby nie przełożyć jej do Sumo? Moim zdaniem to jest właśnie piękne w Seiko, że można bawić się mnóstem części, że niemalże wszystkie elementy są zunifikowane i gotowe do montażu.. Istnieją dziesiątki stron z customowymi elementami do modowania Seiko - setki części, tysiące wzorów, niezliczone możliwości. Wiele osób kupuje Seiko wyłącznie po to, żeby je zmodować. Zgadzam się z modowanie, ale neguje przerabianie zegara pod konkretny model, uważam że to jest podrabianie, choć w obrębie tej samej marki Jak to nazwać, przerobiony tańszy zegarek X, na droższy model, jak to się nazywa, nie podróbka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13264 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Zaraz każdy z nas się w tym pogubi. Ewidentną podróbka jest zakup zwykłego Sumo i zrobienie z niego LE sbdc027 i obojętnie czy oszukać samego siebie czy w celu uzyskania korzyści materialnych.Przekładnie oryginalnych części między modelami zegarków Seiko to nic innego jak przebudowa oryginalnych klocków Lego przez dzieci na coś innego w/g własnej inwencji twórczej niż nakazuje instrukcja dołączona do zestawu. Zabawa dorosłych dzieci. Natomiast budowanie zegarka Seiko z części aftermarket to nic innego jak łączenie oryginalnych klocków Lego z chińskimi podrobionymi zestawami lego. Ładnie to wygląda z daleka i nie reprezentuje sobą żadnej wartości co już dawno zweryfikował rynek. Ludzie kupują chińskie zamienniki bo albo nie ma oryginałów, albo są one wielokrotnie tańsze. Nic więcej. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #13265 Napisano 3 Grudnia 2018 A czy szafir z SBDC027 pasuje do innych Sumo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13266 Napisano 3 Grudnia 2018 Raczej tak. Tylko z tego co pamiętam był bardzo drogi więc ludzie kupowali od tajskich limitek i ściągali cyklopa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #13267 Napisano 3 Grudnia 2018 90 dolarów, nie wiem czy to drogo przyznam szczerze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13268 Napisano 3 Grudnia 2018 Jeszcze do przeżycia jeżeli za tyle znalazles oryginał bez ściemy i nie bedzie dodatkowych kosztów. Z tego co pamiętam to po tyle chodziły od limitek tajskich a ten był w przedziale 150-180$/Eur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #13269 Napisano 3 Grudnia 2018 No to zamówiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13270 Napisano 3 Grudnia 2018 To teraz pokaż 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #13271 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) https://www.ebay.pl/itm/Genuine-SEIKO-Sapphire-glass-310PB7S20A-6R15-02T0-SBDC027/253556665212?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 Kilka negatywów ma, aczkolwiek procentowo niewiele. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez noktoto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #13272 Napisano 3 Grudnia 2018 Zamieszki teraz we Francji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #13273 Napisano 3 Grudnia 2018 Czyli dotrze o ile nie spalą po drodze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7230 #13274 Napisano 3 Grudnia 2018 PiotrX idąc Twoim tropem rozumowania Seiko samo produkuje podróbki, bo montuje te same części w innych modelach zegarków.Mało tego, powstają modele typu Baby Cośtam udające inne modele. Same podróby 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13275 Napisano 3 Grudnia 2018 PiotrX idąc Twoim tropem rozumowania Seiko samo produkuje podróbki, bo montuje te same części w innych modelach zegarków.Mało tego, powstają modele typu Baby Cośtam udające inne modele. Same podróby Nie mówimy o firmie tylko o ludziach Firma może montować te same mechanizmy / komponenty w swoich zegarkach, wówczas nazywa go inaczej, jest to nowy model. Tutaj mówiliśmy o przeróbce SKX na limitke Sumo co według mnie jest podrabianiem, a nie modowaniem Odkręcanie kota ogonem nic nie da, kolega chciał (tak to zrozumiałem, a czytać potrafię) wsadzić do SKX inny mechanizm, tarczę aby otrzymać produkt podobny do sbdc027, jak to nazwać? To już nie jest modowanie, to jest PODRABIANIE, niczym nie różniąca się od Rolexów z OLX'a Przeczytałem wszystkie posty na naszym forum dotyczące podróbek, replik, itd. Z zawartych tam definicji mamy do czynienia z podróbkami, czy komuś to się podoba czy nie. Serdecznie pozdrawiam niezadowolonych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach