Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie widać, że za dalekie rozumowanie i szukanie drugiego dna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doszukuje drugiego dna czytam ze zrozumieniem co napisałeś i teraz odwracasz kota ogonem, rób sobie podróby Twoja sprawa, i montuj do skx mechanizmy 6R15, tarcze i wskazówki, będzie zmodowany :D:D:D Nie podrobiony :) :) :)

Dzieciaku... Jeżeli Seiko nie da już wolnego dostępu do części zamiennych od limitek. To weźmy na tapetę teraz taką sytuację - prawdziwą!

Kupiłem sobie za własne ciężko zarobione pieniądze sbdc001, sbdc003, sbdc027 i poprzekładałem sobie między nimi tarcze, bezele i wskazówki to chcesz mi powiedzieć, że jestem złodziejem albo "podróbkiewiczem"?

92e741ccb482b2d7c0c1187a9e7b3106.gif

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienisz początek to może pokonwersujemy, w tym przypadku nie jesteś godzien kliknięcia.....

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie zmienię bo zacytowałeś - haha,

Ale spoko, luźna guma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka parka  :D

Pozwoliłem sobie zajumać fotę na tapete  :)

Masz jeszcze jakieś fajne tapety  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie zmienię bo zacytowałeś - haha,

Ale spoko, luźna guma

तपाईंसँग कम स्तरको संस्कृति छ

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.तपाईं धेरै कम हुनुहुन्छ

Piotr, zostaw to. Nie warto.

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, zostaw to. Nie warto.

:) Racja, nie warto  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwoliłem sobie zajumać fotę na tapete :)

Masz jeszcze jakieś fajne tapety :D

Będziesz miał podrobioną matrycę ;)

तपाईंसँग कम स्तरको संस्कृति छ

Jednak dziecinne to takie - byly dzieci MTV teraz będą "dzieci google" Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak wyjdzie taniej niż podstawowe Sumo. SKX przyjmie 6r15?

Do tego doszłyby jeszcze wskazówki za jakieś 100€. Tak, SKX dzielnie pomieści 6R15 :D

img_4689.jpg

Link do powyższego moda: https://seikoparts.wordpress.com/2018/09/20/skx-supercharged-mod-with-6r15/

Chyba się zagalopowałeś - zegarki po takich modyfikacjach to nie są podróbki. W żadnym wypadku. To nawet nie są kopie czy repliki, niczego nie udają. To po prostu MODy. Tyle i aż tyle. Jeśli komuś podoba się tarcza od SKX'a, ale jego koperta jest za mała, to dlaczego miałby nie przełożyć jej do Sumo?

Moim zdaniem to jest właśnie piękne w Seiko, że można bawić się mnóstem części, że niemalże wszystkie elementy są zunifikowane i gotowe do montażu.. Istnieją dziesiątki stron z customowymi elementami do modowania Seiko - setki części, tysiące wzorów, niezliczone możliwości. Wiele osób kupuje Seiko wyłącznie po to, żeby je zmodować.

Pozwoliłem sobie zajumać fotę na tapete :)

Masz jeszcze jakieś fajne tapety :D

Częstuj się :D Coś tam by się jeszcze znalazło :lol:

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się zagalopowałeś - zegarki po takich modyfikacjach to nie są podróbki. W żadnym wypadku. To nawet nie są kopie czy repliki, niczego nie udają. To po prostu MODy. Tyle i aż tyle. Jeśli komuś podoba się tarcza od SKX'a, ale jego koperta jest za mała, to dlaczego miałby nie przełożyć jej do Sumo?

Moim zdaniem to jest właśnie piękne w Seiko, że można bawić się mnóstem części, że niemalże wszystkie elementy są zunifikowane i gotowe do montażu.. Istnieją dziesiątki stron z customowymi elementami do modowania Seiko - setki części, tysiące wzorów, niezliczone możliwości. Wiele osób kupuje Seiko wyłącznie po to, żeby je zmodować.

Zgadzam się z modowanie, ale neguje przerabianie zegara pod konkretny model, uważam że to jest podrabianie, choć w obrębie tej samej marki :) Jak to nazwać, przerobiony tańszy zegarek X, na droższy model, jak to się nazywa, nie podróbka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz każdy z nas się w tym pogubi. Ewidentną podróbka jest zakup zwykłego Sumo i zrobienie z niego LE sbdc027 i obojętnie czy oszukać samego siebie czy w celu uzyskania korzyści materialnych.

Przekładnie oryginalnych części między modelami zegarków Seiko to nic innego jak przebudowa oryginalnych klocków Lego przez dzieci na coś innego w/g własnej inwencji twórczej niż nakazuje instrukcja dołączona do zestawu. Zabawa dorosłych dzieci.

Natomiast budowanie zegarka Seiko z części aftermarket to nic innego jak łączenie oryginalnych klocków Lego z chińskimi podrobionymi zestawami lego. Ładnie to wygląda z daleka i nie reprezentuje sobą żadnej wartości co już dawno zweryfikował rynek. Ludzie kupują chińskie zamienniki bo albo nie ma oryginałów, albo są one wielokrotnie tańsze. Nic więcej.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tak. Tylko z tego co pamiętam był bardzo drogi więc ludzie kupowali od tajskich limitek i ściągali cyklopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze do przeżycia jeżeli za tyle znalazles oryginał bez ściemy i nie bedzie dodatkowych kosztów. Z tego co pamiętam to po tyle chodziły od limitek tajskich a ten był w przedziale 150-180$/Eur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiotrX idąc Twoim tropem rozumowania Seiko samo produkuje podróbki, bo montuje te same części w innych modelach zegarków.

Mało tego, powstają modele typu Baby Cośtam udające inne modele. Same podróby :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiotrX idąc Twoim tropem rozumowania Seiko samo produkuje podróbki, bo montuje te same części w innych modelach zegarków.

Mało tego, powstają modele typu Baby Cośtam udające inne modele. Same podróby :)

Nie mówimy o firmie tylko o ludziach :) Firma może montować te same mechanizmy / komponenty w swoich zegarkach, wówczas nazywa go inaczej, jest to nowy model. Tutaj mówiliśmy o przeróbce SKX na limitke Sumo co według mnie jest podrabianiem, a nie modowaniem :) 

Odkręcanie kota ogonem nic nie da, kolega chciał (tak to zrozumiałem, a czytać potrafię) wsadzić do SKX inny mechanizm, tarczę aby otrzymać produkt podobny do sbdc027, jak to nazwać? To już nie jest modowanie, to jest PODRABIANIE, niczym nie różniąca się od Rolexów z OLX'a :)

Przeczytałem wszystkie posty na naszym forum dotyczące podróbek, replik, itd. Z zawartych tam definicji mamy do czynienia z podróbkami, czy komuś to się podoba czy nie. :)

Serdecznie pozdrawiam niezadowolonych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi