Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

7 minutes ago, Pit83 said:

@Rumcajs997 wow, ale kozak!

Podrzuć linka - mam słabość do GMT,ale coś czuje że ceni się ten SM ?

Kilka dni temu na Sale był do wzięcia za 219$ jeśli cło nie złapało. U mnie do UK już 3ci zegarek przeleciał pod radarem i nie złapali. Ale rewelacja, fotki nie oddają jak się fajnie prezentuje.

https://a.aliexpress.com/_EIEAI9H

20230830_183108.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Jednak San Martin zepsuł jedna rzecz w tym zegarku wyzej. Date window powinno byc delikadnie bardziej w prawo. Widac to na cyfrach, ze dotykaja lewej strony okienka, a z prawej pusto. Nic wielkiego, ale po SM oczekuje wiecej.

Edit:

Tak na szybko po wyjęciu z pudełka. Zegarek wywala z butów, piękny jest!

20230830_122359.jpg

20230830_122340.jpg

20230830_122329.jpg

Czy ma bezel obrotowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Nie ma, to taki fake GMT.

Mylisz się. Ponieważ ma mechanizm NH34, to nazywa się PRAWDZIWYM GMT. Obrotowy bezel dawałaby natomiast możliwość odczytu trzeciej strefy czasowej jednocześnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, Paulus57 said:

Mylisz się. Ponieważ ma mechanizm NH34, to nazywa się PRAWDZIWYM GMT. Obrotowy bezel dawałaby natomiast możliwość odczytu trzeciej strefy czasowej jednocześnie. 

To musze doczytać jak to działa, bo myślałem, że do prawdziwego GMT jest potrzebny Bezel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a):

To musze doczytać jak to działa, bo myślałem, że do prawdziwego GMT jest potrzebny Bezel.

Mechanizm w "prawdziwym GMT" jest tak skonstruowany, że wskazówka 24-godzinowa skacze przy regulacji co godzinę. W tanich mechanicznych GMT np. z Chin wskazówka ta przesuwa się płynnie przy regulacji, co powoduje kłopot z dokładnym ustawieniem. Mam takie dwa zegarki Pagani Design. Batman ma ten zwykły napęd a Pepsi NH34, czyli prawdziwy GMT. Obrotowy bezel raczej nie ma znaczenia. Jeżeli jest inaczej, to proszę o informację. 

20230121_100712.jpg

20230611_091136.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, Paulus57 said:

Mechanizm w "prawdziwym GMT" jest tak skonstruowany, że wskazówka 24-godzinowa skacze przy regulacji co godzinę. W tanich mechanicznych GMT np. z Chin wskazówka ta przesuwa się płynnie przy regulacji, co powoduje kłopot z dokładnym ustawieniem. Mam takie dwa zegarki Pagani Design. Batman ma ten zwykły napęd a Pepsi NH34, czyli prawdziwy GMT. Obrotowy bezel raczej nie ma znaczenia. Jeżeli jest inaczej, to proszę o informację. 

20230121_100712.jpg

20230611_091136.jpg

To mój pierwszy GMT, wiec nie mam zielonego pojęcia jak to działa :?  To jak ja mam ustawić ta wskazówkę GMT? Ten mechanizm będzie miał 3 pozycje zamiast dwóch w koronie?

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Rumcajs997 napisał(-a):

To mój pierwszy GMT, wiec nie mam zielonego pojęcia jak to działa :?  To jak ja mam ustawić ta wskazówkę GMT? Ten mechanizm będzie miał 3 pozycje zamiast dwóch w koronie?

Masz pozycje: 0, 1 i 2. Wskazówkę GMT ustawiasz w pozycji 1 (środkowej). Kręcąc od siebie ustawiasz GMT, wskazówka będzie skakać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, Paulus57 said:

Masz pozycje: 0, 1 i 2. Wskazówkę GMT ustawiasz w pozycji 1 (środkowej). Kręcąc od siebie ustawiasz GMT, wskazówka będzie skakać. 

A widzisz, taki bajer. Cos nowego dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś z was tego Seesterna w wersji Army? Właśnie go dzisiaj przymierzałem i dziwna sprawa, bo jak widziałem recenzje na youtube, to ten model ma niebieskie AR coating. Mam też Sub600t I też ma niebieskie AR coating. A ten Sub300t Army nie ma. Teraz nie wiem czy zmienili na przezroczyste AR, czy nie ma w ogóle. Moim zdaniem nie ma w ogóle, bo refleksy są dosyć widoczne. Widziałem dwie recenzje na youtube tego Army i widać tam wyraźnie blue AR.

Najlepsze jest to, ze nie jestem jedynym, który to zauważył, tutaj gosc w komentarzach napisał dokladnie to samo.

https://www.watchcrunch.com/deskdiver.co/reviews/seestern-se2021-d002dosa-review-30007

My watch does not have the blue tint AR coating that I see in pics and vids. I cannot really tell whether it has clear coating or no coating at all, however it is definitely not blue (I have other watches with blue tinted coating so I know how it should look like). I then tested the glass for sapphire and it passed the test, so at least that was a relief. The coating is not enough reason for me to return it, but I am not very happy about that either.

20230902_165954.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, fałszywy alarm z tym AR coating co pytałem wyżej. Na szczęście pan Chińczyk rozwiał wszelkie wątpliwości i nie mam się o co martwić.

Screenshot_20230904_174615_AliExpress.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

IMG_20230907_104125.jpg

Dla porównania. :) 

IMG_20221014_131930.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi