Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.04.2026 o 23:18, Hoffhoffski napisał(-a):

20260426-181305.jpg

O matko ale zrzynka Serica :D

dobra to ja nie bedę gorszy, Hamilton Pioneer:

1879455635_20260427_0810532.thumb.jpg.4d198616974d0dc72a5eb51e0fbd9491.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260428_113209.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

O matko ale zrzynka Serica :D

Jak w mordę strzelił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260430_081035.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ku.a, czuć piniądz
Nie obraź się Paweł

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.04.2026 o 09:13, Paulus57 napisał(-a):

20260430_081035.jpg

Full cygan. Szacun.

1330767899_Screenshot_20260501_191415_Chrome2.thumb.jpg.f38203438d2b84d03cdbbc7a7e980284.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260502_104112.jpg

16 godzin temu, pbozek75 napisał(-a):

O ku.a, czuć piniądz emoji16.png
Nie obraź się Paweł emoji109.png

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

Nie jest to pomysł na jedyny zegarek. 😄

15 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Full cygan. Szacun.

1330767899_Screenshot_20260501_191415_Chrome2.thumb.jpg.f38203438d2b84d03cdbbc7a7e980284.jpg

Cygan jak najbardziej, ale to dobrze wykonany homar, na dodatek ten kwarc świetnie leży na ręce, a grubość jak pierwowzór, bardzo płaski. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260503_122206.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260505_091637.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260506_110854.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

20260506_110854.jpg

Bardzo ładny, elegancki dość wysublimowany,  też się nad nim zastanawiam, oraz innymi zegarkami Farasute.  Teraz kupuję raz na pół roku, nie częściej, ale coś lepszego i droższego.   Nawiasem mówiąc Chińczycy mogliby wymyślać mniej odjazdowe nazwy.  Farasute kojarzy się, chyba nie tylko mnie,  z angielskim parachute (spadochron).  🙂

Napisz Paulus  parę słów o kopercie, faktycznie jest taka cienka jak zapodaje Chińczyk? Powierzchnie koperty  są szczotkowane,  czy tylko polerowane? No i jak ogólne wrażenia w realu? 

PS. Obejrzałem  ten  zegarek na Ali raz jeszcze i kolor tarczy jest całkiem interesujący, głęboki fiolet. Tak jest faktycznie, czy to tylko tak ustawiony balans bieli albo jakiś filtr w aparacie cyfrowym? 

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Euryk napisał(-a):

Bardzo ładny, elegancki dość wysublimowany,  też się nad nim zastanawiam, oraz innymi zegarkami Farasute.  Teraz kupuję raz na pół roku, nie częściej, ale coś lepszego i droższego.   Nawiasem mówiąc Chińczycy mogliby wymyślać mniej odjazdowe nazwy.  Farasute kojarzy się, chyba nie tylko mnie,  z angielskim parachute (spadochron).  🙂

Napisz Paulus  parę słów o kopercie, faktycznie jest taka cienka jak zapodaje Chińczyk? Powierzchnie koperty  są szczotkowane,  czy tylko polerowane? No i jak ogólne wrażenia w realu? 

PS. Obejrzałem  ten  zegarek na Ali raz jeszcze i kolor tarczy jest całkiem interesujący, głęboki fiolet. Tak jest faktycznie, czy to tylko tak ustawiony balans bieli albo jakiś filtr w aparacie cyfrowym? 

Ten zegarek wykonany jest nie gorzej, niż zegarki tzw. renomowanych firm. Powierzchnia koperty jest polerowana, a co dla mnie ważnie wewnętrzne krawędzie uch nie są ostre. To taki mój osobisty miernik jakości zegarków. Nie mam pod ręką miarki, więc nie powiem Ci jaka jest grubość w realu, ucha są krótkie i opadające, więc dobrze się układa. Dekiel jest szczotkowany. Rotor widoczny przez mały oszklony otwór ma ładną fakturę. Kolorów nie podrasowuję, zdjęcia wykonane smartfonem Samsunga A52s. 

Ocena ogólna bardzo pozytywna, w dalszych planach na Ali "zegarek doktora", wzorowany na wintydżowych Rolexach. Przedtem jednak sprawdzę chwalonego Agelocera. To takie dwa najbliższe zakupy w Chinach. 

Wracając do posiadanego, ma on jeden zasadniczy plus, nie jest to homar, ale zdecydowanie tylko widoczna inspiracja ekskluzywną marką F. P. Journe. Ponarzekać można trochę na pasek, jakoś mnie jego wygląd nie zachwycił, ale wykonanie też jest OK. Załączam fotkę z boku, trochę przekrzywił mi się na nadgarstku, normalnie jednak dobrze leży.

20260506_133543.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Ten zegarek wykonany jest nie gorzej, niż zegarki tzw. renomowanych firm. Powierzchnia koperty jest polerowana, a co dla mnie ważnie wewnętrzne krawędzie uch nie są ostre. To taki mój osobisty miernik jakości zegarków. Nie mam pod ręką miarki, więc nie powiem Ci jaka jest grubość w realu, ucha są krótkie i opadające, więc dobrze się układa. Dekiel jest szczotkowany. Rotor widoczny przez mały oszklony otwór ma ładną fakturę. Kolorów nie podrasowuję, zdjęcia wykonane smartfonem Samsunga A52s. 

Ocena ogólna bardzo pozytywna, w dalszych planach na Ali "zegarek doktora", wzorowany na wintydżowych Rolexach. Przedtem jednak sprawdzę chwalonego Agelocera. To takie dwa najbliższe zakupy w Chinach. 

Wracając do posiadanego, ma on jeden zasadniczy plus, nie jest to homar, ale zdecydowanie tylko widoczna inspiracja ekskluzywną marką F. P. Journe. Ponarzekać można trochę na pasek, jakoś mnie jego wygląd nie zachwycił, ale wykonanie też jest OK. Załączam fotkę z boku, trochę przekrzywił mi się na nadgarstku, normalnie jednak dobrze leży.

20260506_133543.jpg

Dzięki za  kilka recenzyjnych  uwag. Faktycznie pasek do wymiany, chińskie firmy zwykle oszczędzają na paskach, choć zdarzają się wyjątki. Do fioletowej tarczy może by szary pasek pasował, raczej cienki do 2,5 mm, ze stylową klamerką (można za grosze  kupić na Ali). Albo czarny pasek ze skóry aligatora, też na Ali za 70 zł  -  jakość bardzo dobra,  mam kilka i polecam.   No ale sam musisz ocenić jaki kolor ci  pasuje.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260508_151654.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260510_095726.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260511_122733.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260514_090813.jpg

20260514_090903.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie która firma robi najlepsze zegarki podobne do doxa sub 300t ? Frog ? Inne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Panowie i Panie która firma robi najlepsze zegarki podobne do doxa sub 300t ? Frog ? Inne ?

Nie odpowiem Ci z doświadczenia, ale sprawdź sobie te dwa niedawne posty z forum WUS, gdzie użytkownik odnosi się do Seesterna SUB300T w kontekście Doksy jako posiadacz obu.

https://www.watchuseek.com/threads/best-of-ali-xpress.2636489/page-2973?post_id=59646285#post-59646285

https://www.watchuseek.com/threads/best-of-ali-xpress.2636489/page-2976?post_id=59650548#post-59650548

Na marginesie, Tactical Frog to bardziej homar SUB300 niż 300T. Wspomnieć należy o skopanym bezelu - jego wewnętrzna i zewnętrzna część są fizycznie rozdzielone i obraca się jedynie zewnętrzna część minutowa... Steeldive ma również podobny model - ten sam problem z bezelem. Tandorio to samo. Thorn zdaje się również, ale bardzo rzadko spotykany, nieco inna tarcza. Jest jeszcze Pagani Design, którego akurat mam, ale noszę raczej rzadko, gdyż nie do końca dogaduje się z moim nadgarstkiem (potrafi mi się "wżynać" w kość), przynajmniej na bransolecie (na plus ogniwa - prawilne ziarna ryżu, a nie udawane - zlane ze sobą - jak w przypadku Tactical Frog). Na plus poprawny bezel, tzn. kręci się całość.

Z tego co pamiętam, to tylko Seestern kopiuje model SUB300T oraz Maranez. Reszta to raczej kopie SUB300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Nie odpowiem Ci z doświadczenia, ale sprawdź sobie te dwa niedawne posty z forum WUS, gdzie użytkownik odnosi się do Seesterna SUB300T w kontekście Doksy jako posiadacz obu.

https://www.watchuseek.com/threads/best-of-ali-xpress.2636489/page-2973?post_id=59646285#post-59646285

https://www.watchuseek.com/threads/best-of-ali-xpress.2636489/page-2976?post_id=59650548#post-59650548

Na marginesie, Tactical Frog to bardziej homar SUB300 niż 300T. Wspomnieć należy o skopanym bezelu - jego wewnętrzna i zewnętrzna część są fizycznie rozdzielone i obraca się jedynie zewnętrzna część minutowa... Steeldive ma również podobny model - ten sam problem z bezelem. Tandorio to samo. Thorn zdaje się również, ale bardzo rzadko spotykany, nieco inna tarcza. Jest jeszcze Pagani Design, którego akurat mam, ale noszę raczej rzadko, gdyż nie do końca dogaduje się z moim nadgarstkiem (potrafi mi się "wżynać" w kość), przynajmniej na bransolecie (na plus ogniwa - prawilne ziarna ryżu, a nie udawane - zlane ze sobą - jak w przypadku Tactical Frog). Na plus poprawny bezel, tzn. kręci się całość.

Z tego co pamiętam, to tylko Seestern kopiuje model SUB300T oraz Maranez. Reszta to raczej kopie SUB300.

Dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno niczego nie kupowałem, po tym jak podnieśli ceny, ale ten wpadł mi w oko. Jest jeszcze wersja z pomarańczową tarcza, która ładnie wygląda. Obecnie da się dostać z kodami i monetami za 62$, jakość wykonania dosłownie na poziomie San Martin, świetne pierwsze wrażenie. Wszystko spasowane idealnie, luma super. Do pełni szczęścia brakuje tylko lumy na końcówce od GMT, albo jakiegoś koloru innego tej wskazówki, ale to już czepianie się, bo za tą cenę to po prostu świetny zegarek.

IMG_20260518_122718.jpg

IMG_20260518_123632.jpg

IMG_20260518_122714.jpg

IMG_20260518_122740.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwarc z "płynną" sekundą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi