Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla Śląska, nie spodziwałem się takiego wyniku.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 18. kolejce Ekstraklasy Wisła pokonała na własnym boisku Widzew Łódź 2:0. Na listę strzelców, podobnie jak przed tygodniem, wpisali się Małecki i Kirm, a kluczową rolę w bramkowej akcji odegrał Melikson. Za tydzień do Bytomia Wisła Kraków pojedzie jako lider tabeli.

Nie wiem czy ktoś z szanownych kolegów oglądał ten mecz, w każdym razie nie byłbym sobą gdybym nie skrytkował gry Wisły. Po pierwsze wg mnie karny i czerwona kartka, hm... kwestia do przedyskutowania, myśle, że równie dobrze sędzia mógł to puścić dalej. Po drugie, jak może sie drużyna cofnąć grając w 11 na 10 :blink: W pewnym momencie, przez okres około kilku minut miałem wrażenie, że to Widzew gra w przewadze. Nie może zespół, który ma aspiracje na mistrza pozwalać sobie na taką gre ! Mimo, że się prowadzi 2:0. Podsumowując : widać, że to nowy zespół który wciąż się zgrywa... Napewno z Meliksona będą ludzie, Genkov... hm, z dużej chmury mały deszcz?

Mimo wszystko cieszy zwycięstwo i pozostaje czekać na wynik Jagi z Lechią i Cracovii z Lechem.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nadal jest pięknie, Jaga - Lechia 1:2 :lol: Więcej napiszę wieczorem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Jagiellonia ma zadyszke :blink:

Wielkie brawa dla Lechii i Śląska !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Nie wiem czy ktoś z szanownych kolegów oglądał ten mecz, w każdym razie nie byłbym sobą gdybym nie skrytkował gry Wisły. Po pierwsze wg mnie karny i czerwona kartka, hm... kwestia do przedyskutowania, myśle, że równie dobrze sędzia mógł to puścić dalej. Po drugie, jak może sie drużyna cofnąć grając w 11 na 10 :blink: W pewnym momencie, przez okres około kilku minut miałem wrażenie, że to Widzew gra w przewadze. Nie może zespół, który ma aspiracje na mistrza pozwalać sobie na taką gre ! Mimo, że się prowadzi 2:0. Podsumowując : widać, że to nowy zespół który wciąż się zgrywa... Napewno z Meliksona będą ludzie, Genkov... hm, z dużej chmury mały deszcz?

Niestety Wisła prezentuje identyczne objawy jak Lechia, która prowadząc 2:0 nagle się cofa i gra przestraszona :lol: Karny jak najbardziej dyskusyjny. Wisła ma ekipę na MP ale niestety nie na LM, co szczerze przyznał nawet sam trener...

Lechia pokonała niepokonaną u siebie Jagiellonię co właściwie sprowadza walkę o mistrzostwo między Wisłą a Legią, Lechia niech się skupi na pucharach :lol: Teoretycznie lepszy rozkład meczów ma Wisła, ale miejmy nadzieję, że pojedynek nie rozstrzygnie się za szybko. Ciekawie będzie jeszcze w meczach: Legii z Widzewem i Wisłą u siebie oraz Lechii z Wisłą.

A za tydzień meldujemy się na Oporowskiej na meczu najdłuższej zgody w Polsce :lol: Bilety oraz okolicznościowe koszulki nabyte drogą kupna, zostało jeszcze ponad 300...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to prawda, że o LM Wisła z taką grą i z takimi piłkarzami może zapomnieć. Co do walki o MP to nie skreślałbym jeszcze Lecha. Bardzo jestem ciekaw dzisiejszego wyniku z Cracovią, jeżeli Lech to przegra lub nawet zremisuje to będzie im już bardzo ciężko dogonić czołówke. Pamiętajmy też, że Wisła w tej rundzie podejmuje Lecha na R22.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję, że nie będzie przyjaznego remisu i Lech polegnie Na Kałuży

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej Amika nie ma już szans na mistrzostwo :blink:

O ile wiem to Lech wykupił Amikę, a nie na odwrót.

Niestety Lech w tym sezonie nie ma za dużych szans na tytuł, a szkoda, bo jak widać to jedyna polska drużyna, która coś potrafi osiągnąć w pucharach w ostatnim czasie.

Edytowane przez krystekomega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem to Lech wykupił Amikę, a nie na odwrót.

Niestety Lech w tym sezonie nie ma za dużych szans na tytuł, a szkoda, bo jak widać to jedyna polska drużyna, która coś potrafi osiągnąć w pucharach w ostatnim czasie.

Proponuję przeczytać moje poprzednie wpisy na ten temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję przeczytać moje poprzednie wpisy na ten temat...

Nie wiem co mogą wnieść Twoje poprzednie posty na ten temat. Powtarzam - Lech wykupił Amikę, a nie odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, nie będę dyskutował więcej nt. słuszności nazwy klubu grającego w Poznaniu i słuszności ekstraklasy, dla mnie jest jasne w jaki sposób uchroniono się przed degradacją i z mojej strony EOT.

Najważniejsze, że drużyna z Poznania niedługo przyjedzie do Gdańska i będzie piękny mecz :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co mogą wnieść Twoje poprzednie posty na ten temat. Powtarzam - Lech wykupił Amikę, a nie odwrotnie.

To bzdury powtarzasz.Amica jest właścicielem Lecha.

My link

My link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bzdury powtarzasz.Amica jest właścicielem Lecha.

My link

My link

Ok. Mój błąd. Myślałem, że zrobili to odwrotnie.

Natomiast Ty też piszesz bzdury bo Amika nie jest właścicielem Lecha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się dziwię, że to Ty założyłeś ten temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się dziwię, że to Ty założyłeś ten temat...

Możesz rozwinąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowanie minionej kolejki :

Legia Warszawa - Śląsk Wrocław 1:2

Górnik Zabrze - Arka Gdynia 2:2

Korona Kielce - Polonia Bytom 3:3

Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 2:1

Wisła Kraków - Widzew Łódź 2:0

Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk 1:2

Zagłębie Lubin - Polonia Warszawa 1:0

Cracovia - Lech Poznań 1:0

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczuwałem że Craxa wygra, tym samym temat mistrzostwa definitywnie rozstrzygnie się między 2 drużynami, no może Lechia coś namiesza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no może Lechia coś namiesza :)

Nie miałbym nic przeciwko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że tak spytam Carlito jesteś z Wrocławia Krakowa czy jeszcze z innego miasta piłkarskiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z najpiękniejszego miasta pod słońcem - Krakowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie właścicielem jest w tej chwili spółka Rutkowskiego,która jest w grupie kapitałowej Amica.Normalne przesunięcia w holdingu spowodowane sprawami księgowymi.Nie ma to większego znaczenia, chodziło o fakt która strona kupowała a była to Amica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi