Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz, ale przynajmniej dzieciaki mają radoche

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, ale przynajmniej dzieciaki mają radoche

Ostatecznie podobno Liverpool zgodził się na transfer, ale dopiero w przyszłym roku. Chociaż dzisiaj dyrektorzy Barcy - Soler i Fernandez stwierdzili, że Liverpool chciał za Coutinho 200 mln euro dlatego Barca musiała się wycofać. Liverpool zdementował te informacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już gdzieś o tym czytałem i powiem szczerze, że nawet te 150 mln euro to jak dla mnie nieadekwatna cena.

Neymar dużo wcześniej się rozwinął piłkarsko niż Coutinho i w momencie transferu do Barcy miał 21lat i był bardziej perspektywiczny i o wiele "tańszy"

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - w tym okienku Barca sama ustawiła poziom cen transferowych. Ceny za Coutinho i Dembele są pokłosiem jednego transferu ;)

Gdybym był kibicem Barcy, martwiłaby mnie inna kwestia - odchodzą od polityki piłkarzy ze szkółki, opierając się na kupowaniu "gwiazd". Zmiana taktyki (widoczna coraz bardziej w statystykach meczowych) tez nie wiem, czy przyniesie sukces. Pewnie - nie da się grać tiki-taki przez całe życie, ale przy braku filozofii na budowę zespołu to prędzej czy później może się zemścić i Barca zostanie zlepkiem dobrych piłkarzy, ale bez swojego wlasnego stylu. Już nie wspominam o tym, co się stanie jak Messi przestanie grać...

iP7

Edytowane przez lukebor

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dembele to bardzo dobry transfer, a Paulinho jest pozytywnie oceniany za grę dla reprezentacji Brazylii. Może w FCB też się sprawdzi. Myślę, że Semedo również dobrze zapisze się w dumie Katalonii. Natomiast temat transferu Coutinho zakończył się fiaskiem z powodu stanowiska Liverpoolu w sprawie. Przypomnę, że Barca złożyła cztery oferty (ostatnia na 160 mln euro) i wszystkie zostały odrzucone.

Pisałem Ci żebyś zapomniał Chociaż z Dembele się mocno pomyliłem, ale z drugiej strony taka kasa dla BVB za jednego małoletniego piłkarza to biznes życia. Kupili za 15, a sprzedali za wiadomo ile. Nie jest to tez drużyna, która wydaje bajońskie sumy na transfery, a potrafi wysłać do konta europejskie potęgi, mające piłkarzy za setki milionów euro. Można się podniecać MU, Barceloną, RM, M.City czy PSG i ich składami, ale co za problem budować team naszpikowany gwiazdami, gdy ma się sosu jak lodu i można wydac na himerycznego małolata 150mln euro. BVB w ostatnich sezonach potrafiła ugrać więcej lub tyle samo, co te drużyny na europejskiej arenie (no oprócz FCB), bez wydawania takich pieniędzy na graczy. Tu jest przykład, że kasą nie wszystko się osiągnie. Przyszło do Dortmundu kilku fajnych graczy, w przyszłym tygodniu zobaczymy jak to będzie działać. Powoli można wyciągać getry i koszulkę :D Żebym nie był gołosłowny, suma transferów z ostatnich sezonów, źródło transfermarkt.de

Sezon 17/18 - 12 graczy 81 mln euro

Sezon 16/17 - 12 graczy 121.1 mln euro

Sezon 15/16 - 12 graczy 20mln euro

Sezon 14/15 - 9 graczu 65.2 mln euro

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - w tym okienku Barca sama ustawiła poziom cen transferowych. Ceny za Coutinho i Dembele są pokłosiem jednego transferu ;)

Gdybym był kibicem Barcy, martwiłaby mnie inna kwestia - odchodzą od polityki piłkarzy ze szkółki, opierając się na kupowaniu "gwiazd". Zmiana taktyki (widoczna coraz bardziej w statystykach meczowych) tez nie wiem, czy przyniesie sukces. Pewnie - nie da się grać tiki-taki przez całe życie, ale przy braku filozofii na budowę zespołu to prędzej czy później może się zemścić i Barca zostanie zlepkiem dobrych piłkarzy, ale bez swojego wlasnego stylu. Już nie wspominam o tym, co się stanie jak Messi przestanie grać...

iP7

Barca ma jedną z najlepszych szkółek na świecie i mega rozbudowany skauting.

Owszem, także wolałbym aby trzon pierwszego składu stanowili wychowankowie, ale nie zawsze tak się da. Najlepszym przykładem jest reprezentacja Hiszpanii która została przebudowana. Pewna generacja piłkarzy już się trochę postarzała i potrzebne były zmiany. Trzeba sobie zdać sprawę, że co 10 lat nie da się wychowywać piłkarzy klasy Messiego, Iniesty, Xsaviego.

FCB potrzebowała jakiegoś większego transferu po odejściu Neymara nie tylko że względów czysto sportowych, ale także po to by trochę "ugłaskać" kibiców.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem jest aktualny zarząd. To są ludzie bez kompetencji i ciągną ten klub w dół. Pół Europy się śmieje, choć to nic śmiesznego nie jest i myślę, że większość Socios niedługo powie "dość". Nie widać za bardzo planu na budowanie drużyny, a po sprzedaży Neymara to już była panika. Swietnie podsumował na Twitterze Sid Lowe, ekspert od ligi hiszpańskiej.

https://www.joe.co.uk/amp/sport/the-full-extent-of-the-mess-at-barcelona-laid-bear-by-spanish-football-expert-sid-lowe-140491

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Gdybym był kibicem Barcy, martwiłaby mnie inna kwestia - odchodzą od polityki piłkarzy ze szkółki, opierając się na kupowaniu "gwiazd".

To nie Barca ustawiła poziom cen tylko Neymar i PSG. Barca nie chciała odejścia Neymara. A co do wychowanków, to w pierwszej szerokiej kadrze mamy 10 wychowanków z czego 6 łapie się na wyjściowy skład. Myślę, że to bardzo dobry wynik. Ilu wychowanków w pierwszym składzie ma nasz główny rywal czyli Real Madryt?  :) 

Pisałem Ci żebyś zapomniał. Chociaż z Dembele się mocno pomyliłem, ale z drugiej strony taka kasa dla BVB za jednego małoletniego piłkarza to biznes życia.

Tak, pamiętam :). Mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze i że w przyszłym roku powitamy Coutinho w barwach Blaugrana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie Barca ustawiła poziom cen tylko Neymar i PSG. Barca nie chciała odejścia Neymara. A co do wychowanków, to w pierwszej szerokiej kadrze mamy 10 wychowanków z czego 6 łapie się na wyjściowy skład. Myślę, że to bardzo dobry wynik. Ilu wychowanków w pierwszym składzie ma nasz główny rywal czyli Real Madryt? :)

Tak, pamiętam :). Mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze i że w przyszłym roku powitamy Coutinho w barwach Blaugrana.

To już pewnie transfery na poziomie 200mln euro nie beda niczym nadzwyczajnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie Barca ustawiła poziom cen tylko Neymar i PSG. Barca nie chciała odejścia Neymara. A co do wychowanków, to w pierwszej szerokiej kadrze mamy 10 wychowanków z czego 6 łapie się na wyjściowy skład. Myślę, że to bardzo dobry wynik. Ilu wychowanków w pierwszym składzie ma nasz główny rywal czyli Real Madryt.

Real nie opierał swojej filozofii na wychowankach, więc na ten temat raczej nie będziemy dyskutować, bo nie ma sensu.

A ilu z tych 6 wychowanków to piłkarze powiedzmy z ostatnich 3 lat? Pytam, bo nie wiem, mogę się tylko domyślać, ze w tym aspekcie liczba wychowanków co roku jest coraz mniejsza i o to mi chodziło pisząc o pewnym trendzie.

Poza tym tak szczerze - jak nie zagra Messi, Barca ma duży kłopot (nie mówię o hiszpańskim podwórku, poza najsilniejszym drużynami, ale przede wszystkim o Europie). Jak nie zagra Ronaldo, Real spokojnie da radę, bo obecnie ma po 2 równorzędnych zawodników na pozycję, może poza prawą obroną i środkiem obrony.

Kadrowo jestem spokojny o Real na kilka najbliższych sezonów.

Barca to nie mój problem, ale jak miałbym oceniać, to będzie miała coraz większy problem w tym aspekcie.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem o tym przekonany. Zresztą część kibiców już teraz chciała, żeby odszedł po tym co odwalił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

To już pewnie transfery na poziomie 200mln euro nie beda niczym nadzwyczajnym

Możliwe choć Liverpool zgodził się na 160 mln euro. Niezależnie od transferu Coutinho, to wszystko zmierza w złym kierunku. Zresztą... jakie to ma znaczenie? Podobno Korea Płn. przeprowadziła próbę bomby wodorowej. Szykują nam się prawdziwe problemy.

Real nie opierał swojej filozofii na wychowankach, więc na ten temat raczej nie będziemy dyskutować, bo nie ma sensu.

A ilu z tych 6 wychowanków to piłkarze powiedzmy z ostatnich 3 lat? Pytam, bo nie wiem, mogę się tylko domyślać, ze w tym aspekcie liczba wychowanków co roku jest coraz mniejsza i o to mi chodziło pisząc o pewnym trendzie.

Z ostatnich lat? Piszę z pamięci, ale na pewno Alena i Samper. Nieco wcześniejszy debiut miał Deulofeu, Ramirez, Munir i Rafinha. Najbardziej ograny jest Sergi Roberto, ale on pomiędzy 2010, a 2013 rokiem trochę grał w pierwszej drużynie, a trochę w Barcelonie B. Aktualnie jest zawodnikiem wyjściowego składu. Spośród tych najnowszych wychowanków największe nadzieje wiązane są z Carlesem Aleną.

Jestem o tym przekonany. Zresztą część kibiców już teraz chciała, żeby odszedł po tym co odwalił.

Jako kibic Barcy doceniam determinację Philippe. Na koniec jak dowiedział się, że Liverpool odrzucił czwartą ofertę Barcy, to się jeszcze popłakał. Widać bardzo mu zależało na przejściu do katalońskiego klubu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo łez się polało po tym okienku. Van Dijk, Alexis, Costa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska-Kazachstan 3:0. Wazna wygrana naszej reprezentacji i 3 pkt . Było też kilka niebezpiecznych  kontr Kazachów, które przypominały na myśl pierwszy mecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39b6a47e2583c0c945cede6b7b5a661d.jpg

1959e6871c99f90efdfddc40b51f0372.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierdzieli często trzy po trzy, ale wolę jego 10x bardziej od Szpaka. Wprowadza taki, z braku lepszego słowa, folklor :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej jest wesoło, jak na boju nie idzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierdzieli często trzy po trzy, ale wolę jego 10x bardziej od Szpaka. Wprowadza taki, z braku lepszego słowa, folklor :D

Hajto po prostu pierdzieli autentycznie i przesympatycznie. A Szpak, przynajmniej dla mnie, zawsze był jakiś taki "sztywno-sztuczny" - nigdy mi nie pasował do piłki nożnej... :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz piewca, napisał dziś na twiterze w odpowiedzi na krytykę, ze ma wyjeba**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdziwił mnie. Zauważyłeś jak robił sobie podśmie ch ujki z truskawki na torcie w trakcie meczu? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Bezpośrednie zwroty do piłkarzy, język przesiąknięty slangiem i swego rodzaju folklorem" Ha! A jednak folklor :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On sobie specjalnie beczkę kręci, dobrze wie że wiara przed tv czeka na truskawkę, lub też strzał z palcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi