Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, kingcrimson napisał(-a):

Fisz, Emade to fajne chłopaki, ale ja się chyba nie przekonam do hip hopu ( wyjątek to młody Kazik) 😀

Wiesz, "hip hop" ma wiele odcieni... Zresztą, który nurt nie ma..?  ;) Jest OCEAN wykonawców, których bez żalu spuściłbym w kiblu - ale zawsze da się wyłuskać parę perełek, które coś odkrywają, coś wnoszą albo po prostu "mają to coś"...  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj John Williams skończył 94 lata :) 

1. "Park Jurajski" - zwłaszcza fragment przy 03:38 - znamy chyba wszyscy. Jeśli dobrze pamiętam, to chyba helikopter dolatywał do wyspy wtedy:

2. "Gwiezdne Wojny":

3. "Poszukiwacze zaginionej Arki":

4. No i jeszcze "Szczęki" :):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Wiesz, "hip hop" ma wiele odcieni... Zresztą, który nurt nie ma..?  ;) Jest OCEAN wykonawców, których bez żalu spuściłbym w kiblu - ale zawsze da się wyłuskać parę perełek, które coś odkrywają, coś wnoszą albo po prostu "mają to coś"...  :) 

Zapewne masz rację, ale to raczej nie moja estetyka. Ja jednak wolę żywe instrumenty, wokal lepszy lub gorszy i energię z tym związaną. Poza tym jest tyle muzyki, że trudno mi ogarnąć te gatunki muzyczne, które lubię. Żeby nie było tak krytycznie to powiem, że Taco Hemingway jest w porzo 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Zapewne masz rację, ale to raczej nie moja estetyka. Ja jednak wolę żywe instrumenty, wokal lepszy lub gorszy i energię z tym związaną. Poza tym jest tyle muzyki, że trudno mi ogarnąć te gatunki muzyczne, które lubię. Żeby nie było tak krytycznie to powiem, że Taco Hemingway jest w porzo 😀

Nie, no, jasne - nic na siłę. :) Ja też nie chcę tu występować jako "advocatus diaboli" - aż tak wielkim fanem hipków ;) nie jestem. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona uwielbia ten film. Ja też lubię (jkapitalne dialogi, angielski humor) się przysiąść, gdy po raz któryś go ogląda. A, że nie miałem na płytach przepięknego utworu Ala Greena, to kupiłem. Są też dwie wersje, jedna oryginał, wielkiego przeboju Billa Withersa. Ta płyta SACD została ponownie obrobiona dźwiękowo przez Chińczyków z Honkongu i wytłoczona w Japonii, limitka, moja o nr 0613 😁 Trzeba przyznać, że jakość nagrania pierwsza klasa.

Myślę, że ta płyta powinna się spodobać każdej kobiecie, jak nie słucha wyłącznie metalu 😉 Walentyki niebawem, więc jak ktoś obchodzi, to może być fajny prezent. 

20260210_170243.jpg

20260210_170357.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

1187581343_Screenshot2026-02-11at19-02-33MelvinsNapalmDeathTossingCoinsIntoTheFountainOfFck-YouTube.png.7445dea11a5152da7270265b5e5a058b.png

Dzięki za namiar. Melvins to świetna kapela, no i nie mają pojęcia co to komercyjne granie 😀 od zawsze grają swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, kingcrimson napisał(-a):

Dzięki za namiar. Melvins to świetna kapela, no i nie mają pojęcia co to komercyjne granie 😀 od zawsze grają swoje.

A to już słyszałeś?  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A to już słyszałeś?  ;) 

Tak, dobre, czuje się zachęcony do posłuchania całej płyty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieśmiertelny Woodstock => miałem rok, ale pamiętam 🤠 Na płytach nietylko muzyka, ale i oryginalne dialogi.

20260212_152415.jpg

20260212_152335.jpg

20260212_152241.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne plumkanie,

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.02.2026 o 15:35, GostRado napisał(-a):

Nieśmiertelny Woodstock => miałem rok, ale pamiętam 🤠 Na płytach nietylko muzyka, ale i oryginalne dialogi.

Film jest znakomity. O Woodstock dowiedziałem się jako młody chłopak w 1994, przy okazji powrotu festiwalu tamtego lata. 1969 wydawał się mi wtedy fascynującą, ale jakże odległą epoką - to przecież było 25 lat wcześniej. Dziś mamy już prawie 32 lata po drugiej edycji...

A piątkowy wieczór spędzam z jednym wydawnictw, które mógłbym wziąć na bezludną wyspę (razem z "THRAK" i "Made in Japan"):

DSC07243.thumb.JPG.e2fcbc8093960b95e41cc48e6b9d5f98.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi