Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie nabija się , to taka reakcja obronna organizmu , bo wcześniej zrobiło się trochę nerwowo. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka nowych tarcz

Damast

malowanki001.jpg

Uploaded with ImageShack.us

malowanki002.jpg

Tytan

malowanki008.jpg

malowanki na porcelanie

malowanki032.jpg

malowanki034.jpg

malowanki035.jpg

malowanki036.jpg

malowanki040.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te kolorowe są ciekawe /intrygujące , jakie planujesz dla takich tarcz indeksy i skazówki? Czy odważyłbym się na taką tarczę nie wiem.

pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moja stylistyka, ale obiektywnie muszę przyznać, że fantastyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo cenie Pawle twoje prace, ale chyba jednak koperta musi wpsolgrac z tacza. nie wydaje mi sie dobrym pomyslem by wszystkie tarcze mozna bylo laczyc z ta sama, uniwersalna koperta. Tarcze malowane wymagaja jednak chyba czegos innego niz tarcze srebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest OK tylko tarcze kiczowate Stylistyka ze sklepu z pamiatkami wypada znacznie gorzej niz biala emalia, tytan - generalnie poprzednie byly czesto do dopracowania ale z klasa Zaczelo sie od prob budowy wlasnego mechanizmu, poten komplikacje, lekcje z materialoznawstwa a teraz IMO bladzenie po slepych uliczkach Najlepiej jakby zaczely sie pojawiac w galerii zdjecia zadowolonych nabywcow dziel Pawla Jezeli sa chetni by wydac pewnie z 8 tys na zegarek z bazantem czy innym maziakiem to droga jest dobra, tylko ja nie mam racji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinus , myślę że trochę Cię poniosło , ale każdy może mieć swoje zdanie . Paweł jest twórcą tych zegarów i ma prawo do eksperymentów ( chociaż zgadzam się z maze123 co do tego , że koperty powinny być inne , moim zdaniem bardziej odjechane ).Argument "białe i tytanowe są dobre reszta to bazar , to coś w stylu - może być każdy samochód , byle był to Golf .Rozumiem , że rysunki Siudmaka , Achilleosa , Frazetty to również sklep z pamiątkami ? Na koniec mała prośba , mógłbyś korzystać z polskich liter ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinus , myślę że trochę Cię poniosło , ale każdy może mieć swoje zdanie . Paweł jest twórcą tych zegarów i ma prawo do eksperymentów ( chociaż zgadzam się z maze123 co do tego , że koperty powinny być inne , moim zdaniem bardziej odjechane ).Argument "białe i tytanowe są dobre reszta to bazar , to coś w stylu - może być każdy samochód , byle był to Golf .Rozumiem , że rysunki Siudmaka , Achilleosa , Frazetty to również sklep z pamiątkami ? Na koniec mała prośba , mógłbyś korzystać z polskich liter ?

Paweł ma prawo robić co chce. Mi jest tylko szkoda, że się rozdrabnia. Chciałbym kiedyś kupić zegarek od Pawła a jak tak dalej pójdzie to się znudzi i za chwilę z polskich firm zegarkowych zostaną "montownie". Przedsięwzięcia potrzebują wpływów finansowych nie tylko dlatego że "na tym polega biznes" ale jest to wymierne potwierdzenie, że to ma jakiś sens. Głosowanie swoimi pieniędzmi jest najbardziej wiarygodne. Inna sprawa to gust - dla mnie wymienieni twórcy są równie kiczowaci (co prawda technicznie świetni) jak szereg modeli Andersen-geneve, czy Jacob & Co a te zegarki się sprzedają. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że łażąc po szeregu muzeów czy ambitnych galerii ze sztuką współczesną wymienionych przez Ciebie Twórców się nie uświadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat bażant został zamówiony i wykonany klient nasz Pan i nie dyskutuje

A co do malowanek to tylko chciałem pokazać co mogę wykonać może znajdą się chętni? i to na tyle ;)

Nie wiem w czym się rozdrabniam? staram się jedynie poszerzać ofertę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można dyskutować o tematyce tych "malowanek" , nie sposób jednakże nie zauważyć ich wysokiego poziomu artystycznego. Swoją drogą, taki nurt w tarczach zegarkowych utrzymuje się od XVIII wieku. Chętni, może i niezbyt liczni, byli zatem "od zawsze".

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to odejdźmy od malowanek

Fotki wykonane przez kolegę Kubę drobna ich część

81218431.jpg

chronos043.jpg

chronos069.jpg

chronos128.jpg

Uploaded with ImageShack.uschronos202.jpg

Uploaded with ImageShack.uschronos195.jpg

chronos207.jpg

Uploaded with ImageShack.uschronos275.jpg

chronos420.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł ma prawo robić co chce. Mi jest tylko szkoda, że się rozdrabnia. Chciałbym kiedyś kupić zegarek od Pawła a jak tak dalej pójdzie to się znudzi i za chwilę z polskich firm zegarkowych zostaną "montownie". Przedsięwzięcia potrzebują wpływów finansowych nie tylko dlatego że "na tym polega biznes" ale jest to wymierne potwierdzenie, że to ma jakiś sens. Głosowanie swoimi pieniędzmi jest najbardziej wiarygodne. Inna sprawa to gust - dla mnie wymienieni twórcy są równie kiczowaci (co prawda technicznie świetni) jak szereg modeli Andersen-geneve, czy Jacob & Co a te zegarki się sprzedają. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że łażąc po szeregu muzeów czy ambitnych galerii ze sztuką współczesną wymienionych przez Ciebie Twórców się nie uświadczy.

Ambitne galerie ze sztuka współczesną zostały świetnie podsumowane w pewnej reklamie skody . Rozumiem , że nie kiczowaci twórcy to np. Pollock, czyli dzieła w stylu wybuchły mi farby i jak to teraz wcisnąć "znawcom" , albo namaluję czarny kwadrat na białym tle i dorobię ideologię . :rolleyes: .Matejko , Rubens i koledzy to też odpustowe bohomazy według Ciebie. A propos głosowania pieniędzmi , mnie wydaje się , że Paweł nie musi obawiać się braku tych głosów , zwłaszcza że nie jest nastawiony na masową produkcję .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Pawle za fotki - poezja, poezja, poezja ... .

Trzeba czekać do jakiejś okazji do uczczenia :angry:

Ksawery: nie ma co wchodzić w dyskusję o gustach, tym bardziej że akurat przepadam za Rubensem (tak samo jak za Tycjanem), Pollocka widziałem raptem z dwa obrazy (nie byłem w USA ani Japonii :( ) i mi się podobał, a sztuka Malewicza do mnie nie przemawia. To że (cofając się w czasie) fascynuje mnie Bosch czy Rublow nie znaczy, że kupiłbym kiedykolwiek zegarek z namalowanym fragmentem ich dzieła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i takie fotosy to ja kurka rozumiem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinus masz rację , nie o to chodzi ,tym bardziej że zgadzam się z Twoją opinią o tym co na ostatnich zdjęciach . :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malowankatarczy002.jpg

Do tych wskazówek i tak wyciętego logo skombinować tarcze z onyxu i będzie mniazga! plus alternatywna wersja z jakimiś delikatnymi indeksami i będzie hit :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Paweł, masz może zdjęcia zegarka z bażantem? Tzn kompletnego. Ciekawy jestem, jak wyszło podniesienie ?? wskazówek, żeby przechodziły nad logo. Chyba, że inaczej to rozwiązałeś...

Jakieś indeksy dodałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malowankatarczy002.jpg

Do tych wskazówek i tak wyciętego logo skombinować tarcze z onyxu i będzie mniazga! plus alternatywna wersja z jakimiś delikatnymi indeksami i będzie hit :]

Właśnie delikatne indeksy mi po głowie chodziły (może w dolnej części tarczy lekko grubsze )

pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest OK tylko tarcze kiczowate Stylistyka ze sklepu z pamiatkami wypada znacznie gorzej niz biala emalia, tytan - .....

Jak dla mnie to właśnie te malowane są troszkę ładniejsze od tytanowych. To dowodzi jak różne są nasze upodobania. :rolleyes:

Dziękuję autorowi za galerię zegarków. Są naprawdę bardzo ładne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie malowane tarcze to nie mój klimat, ale są oryginalne, dopracowane i mogą sie podobać. Trzymam kciuki i

pozdrawiam,

tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie również, dzieła stricte artystyczne zdecydowanie na odwrotnej stronie zegarka.

Jeden z najpiękniejszych przykładów: siedmioro sióstr i braci Atlasa (Eddy Jaquet for Kari Voutilainen)

caseback.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.