Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy edycja 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu

Patrz na to inaczej - jest jeszcze 30 miejsc do obsadzenia, więc jak są chętni to zapraszamy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Patrz na to inaczej - jest jeszcze 30 miejsc do obsadzenia, więc jak są chętni to zapraszamy :(

Ja prawdopodobnie jestem chętny. Mam nadzieję, że nie zawiodę się projektem tarczy. Z ostateczną deklarację jednak zaczekam na finałowy projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

ja jestem chętny jak by co:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz - może więc załóż temat z listą. Są już osoby, które się zadeklarowały - dopiszą sie kolejne. Kiedy dojdzie do konieczności wpłat/przedpłat dojdzie do mam nadzieje drobnej weryfikacji zapału - i bedziemy wiedzieli czy 50 jest ok.

Numer limitacji - cóż - mi jest to dość obojętne, choć niski byłby miły. Czy kolejność, czy ktoś je nada, czy na koniec jakieś losowanie - wsio ryba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę trzymał kciuki za powodzenia całej akcji. :(

Ja odpuszczam.

I oczekuję pisemnej deklaracji na łamach Forum,że "Zegarek Klubowy 2011" będzie minimum 42-milimetrowym diverem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem o srawy formalno-księgowe. Nie ma odpowiedzi.. Rozumiem, że cena 280 EURO jest ceną brutto obejmującą polski VAT.

Bo....

Rozumiem, że kase wpłacamy na konto Stowarzyszenia. Konto w eur, czy w pln. Jesli w PLN Stowarzyszenie kupuje EUR i wysyła do Stowy. Stowa wysyła zegarki do S. Moje pytanie jest : W jaki sposób Stowarzyszenie chce legalnie wyposażyć klubowiczów w te zegarki?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek będzie kupowany bezpośrednio u Jorga ( każdy otrzyma indywidualny rachunek ). Stowarzyszenie nie będzie tu pośrednikiem a jedynie udostępni kody kuponów umożliwiających zakup zegarka klubowego w ustalonej cenie na specjalnych warunkach. O ile się orientuję jest to obrót w UE i stowarzyszeni nie wprowadzi niczego na rynek. Zresztą obecnie jeszcze możemy wystawiać rachunki z 0 stawką VAT ale nie faktury.

Musimy sprawdzić to formalnie z księgowym. Ale o ile się nie mylę to nie będzie tu 22% VAT.

Jeśli ktoś będzie miał problemy z wysłaniem pieniążków Jorgowi - wtedy na pewno inny klubowicz mu w tym pomoże.

Być może zastosujemy depozyt, zwalniany w momencie zakupu ( i dodawany do kwoty zegarka ) - jeśli tego będą wymagały warunki z Jorgiem i aby zabezpieczyć kupno tych zegarków po zdeklarowaniu - pracujemy nad tym.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Czyli z pominięciem Stowarzyszenia. W sumie to najprościej, tylko czy Jorg bedzie chciał się w to bawić....

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że indywidualnie nie bardzo, ale powinniśmy zagregować wysyłkę do 2 partii aby zaoszczędzić na jej kosztach.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ankieta to nie jest sensowny sposób wyboru zegarka klubowego. W ankiecie zagłosuje każdy a jak przyjdzie do wykładania kasy to i tak chętnych będzie kilkanaście osób. I nagle się okaże, że dostaną zegarek na który głosowała niepłacąca większość.

Sens ma coś takiego jak zapisy na knives.pl Robimy kilka propozycji, chętni zapisują się na listę. Zapisanie się jest równoznaczne ze zobowiązaniem się do późniejszej zapłaty za zegarek. Wtedy wybór ma sens.

Może najpierwza róbmy ankietę która wybierze preferencje finansowe.

np.: 500-1000 zł, 1000-1500 zł

zobaczmy ile w ogóle będzie chętnych wydać określoną kwotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Styl - jak dla mnie raczej elegancki niż nurkowaty. Dziwnie się będzie wyglądało na spotkaniu w koszuli, garniturze a nawet eleganckim swetrze z nurkiem na ręku - może to moje odczucie ale ... no raczej tak jest.

Ale to też można by poddać ankiecie.

Ty np.: chodzisz w garniturze codziennie a ja raz na rok.

Więc wg. mnie najpierw zróbmy ankietę co do kwoty, potem rodzaju zegarka (elegancki / diver) a potem wybierzmy firmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może najpierwza róbmy ankietę która wybierze preferencje finansowe.

np.: 500-1000 zł, 1000-1500 zł

zobaczmy ile w ogóle będzie chętnych wydać określoną kwotę.

Ankieta raczej niepotrzebna,bo już i tak "po ptokach" :( .

Postanowiono co i za ile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mamy konkret.

Diver lub ćoś innego proponuję w przyszłym roku - porozumienie ze Stową jest korzystne i do klepnięcia jeszcze dzisiaj, zegarki do odbioru od stycznia.

Klod ale może jednak najpierw ankieta, co?

To, że dostałeś jedną odpowiedź na przestrzeni jednego dnia i Tobie się podoba chyba nie przesądza.

Skoro ma być to zegarek dla klubowiczów to niech oni wybiorą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta raczej niepotrzebna,bo już i tak "po ptokach" :) .

Postanowiono co i za ile.

Bez sensu ..... :):(:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu .....

Też tak uważam.Bardzo szybko wszystko sie potoczyło,wszyscy napaleni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Bez sensu ..... :):(:)

Przez 9 stron dyskusji udało nam się dojść do wspólnego zdania, więc teraz już nie zgłaszaj swojego veta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

można by odnieść wrażenie, że klod, zanim założył wątek, wiedział już u kogo zegarek kupić

ale przynajmniej została możliwość pastwienia się nad tarczą :(

sorki za mały OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a co z deklem? D... strona może być równie atrakcyjna jak tarcza zegarka. Czy zegarek będzie miał przeszklony dekiel czy może efektowny grawer z dużym logiem KMZiZ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy czy znajdą się chętni na tą Stowe :(

Ja podobnie jak kilku kolegów będę się pisał na diverka w przyszłym roku, a Stowe sobie odpuszczę bo i tak bym jej nie nosił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez 9 stron dyskusji udało nam się dojść do wspólnego zdania, więc teraz już nie zgłaszaj swojego veta.

Mathu,temat pojawił sie raptem kilkadziesiąt godzin temu.Myślę,że ankieta,nawet krótkoterminowa wyjaśniła by wiele niedomówień.Teraz to jest Zegarek Klubowy Kloda i kilku szczęliwców ,którzy załapali się na okres szybkiej krystalizacji pomysłu.

Poza tym-jakie veto?Bart miał prawo wyrazic swoja opinię.Nie zabrania Wam wyobru Stowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można by odnieść wrażenie, że klod, zanim założył wątek, wiedział już u kogo zegarek kupić

ale przynajmniej została możliwość pastwienia się nad tarczą :(

sorki za mały OT

Nie neguję działania Kloda w sensie szybkości działania, ale nie podoba mi się, że nie wybralismy tego zegarka RAZEM.

Tworzymy w końcu wspólnotę zegarkową i jest demokracja.

To ma być zegarek dla NAS a nie (nie obraź się Klod) dla osób które stać na 1500 zł.

Bo uważam, że jak ktoś nie pyta się innych o zdanie to przypomina to książki pewnego pana na O.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

limitacja 50 szt przy takiej liczbie userów nie pociąga za sobą żadnego ryzyka

Można było od razu robić wątek "tarcza do klubowej stowy"

ale przynajmniej ruch był ożywiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podobnie jak kilku kolegów będę się pisał na diverka w przyszłym roku, a Stowe sobie odpuszczę bo i tak bym jej nie nosił.

Krystek, to nie chodzi czy się znajdą tylko o to czy zegarek jest NASZ .....?

Osobiście wolałbym Seiko / Preciste / Candino za ~500 zł które kupi 100 osób niż Stowe za 1500 którą kupi 30 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu
Bo uważam, że jak ktoś nie pyta się innych o zdanie to przypomina to książki pewnego pana na O.

Klod zapytał nas o zdanie. Nasza reakcja była entuzjastyczna. Coś jeszcze?

Osobiście wolałbym Seiko / Preciste / Candino za ~500 zł które kupi 100 osób niż Stowe za 1500 którą kupi 30 ...

Masz dojścia do fabryki Seiko żeby zrobili nam NASZĄ tarczę? No to dawaj - przedstaw nam ich ofertę i cenę. Przecież nikt ci nie broni zgłosić konkurencyjnego projektu. Aaaa, wiem - weźmy i zróbcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.