Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

CERTINA DS-1 Automatic LIMITED EDITION

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

No właśnie, gdzie obiecane fotki ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ludzi pisze do mnie zapytania odnośnie ceny za tą CERTINĘ. W cenie, którą podałem ten zegarek jest nie do kupienia. Filip Płonka jest moim bardzo dobrym przyjacielem od wielu lat i tylko i wyłącznie dlatego, że znamy się tak długo dostałem od niego ten zegarek w tej cenie.

U Płonki zegarki kupuję od lat i stąd ten upust dla stałego klienta.

Pozdrawiam. Norbert

Taaa, bardzo miłe to, ze strony Pana Płonki. ;)

Jak bym bardzo chciał, mogę mieć w tej cenie, wchodząc do salonu z ulicy, bez żadnych znajomości. Inna sprawa, że faktycznie, maksymalnie mogę tyle utargować.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, bardzo miłe to, ze strony Pana Płonki.  ;)

Jak bym bardzo chciał, mogę mieć w tej cenie, wchodząc do salonu z ulicy, bez żadnych znajomości. Inna sprawa, że faktycznie, maksymalnie mogę tyle utargować.

Kolega piszę o salonie pana Płonki, czy o jakimś innym?

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zegarek od kilku dni w domu. Niestety brak czasu na wykonanie dobrych zdjec, postaram się cos zrobic we wtorek. Dzisiaj przy sztucznym swietle i tylko 2 strzaly.

Zegarek kupilem na prezent, wiec folii z dekla nie odklejam.

Na szybko - eleganckie pudelko, bardzo ladna tarcza (antracyt?), fajny ciemno brązowy pasek. Jestem pewien, ze prezent sie spodoba ;)

DSC_0113-1.jpg

DSC_0130-1.jpg

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Taaa, bardzo miłe to, ze strony Pana Płonki. ;)

Gratuluję wysokości rabatów w mieście !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoj, moja wina. Przeliczałem dla ceny 2200 zł. Zapomniałem, że ta Certinka kosztuje 2290 zł. Tak więc faktycznie super niska cena, ciężka gdziekolwiek do osiągnięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, gdzie obiecane fotki ? :)

Trochę później ale oto obiecane fotki.

IMG_0443_0.jpg

IMG_0447_0.jpg

IMG_0449_0.jpg

IMG_0451_0.jpg

IMG_0455_0.jpg

IMG_0456_0.jpg

Numer 545 / 5000

IMG_0460_0.jpg

Pozdrawiam

Norbert

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Trochę później ale oto obiecane fotki.

Eh. Na fotkach nie widać za wielkiej różnicy. Poczekam aż przyjdzie do nas do salonu i oblukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh. Na fotkach nie widać za wielkiej różnicy. Poczekam aż przyjdzie do nas do salonu i oblukam.

Zmieniona tarcza, zmieniony pasek, chyba koronka(?), grawer na rotorze i inne pudelko. A o jakich wielkich różnicach myslales?

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zmieniona tarcza, zmieniony pasek, chyba koronka(?), grawer na rotorze i inne pudelko. A o jakich wielkich różnicach myslales?

Wojtek, przestań żartować. Ja wiem co jest "inne" w tej limitacji. Chodziło mi o uchwycenie różnicy koloru tarczy. Nic więcej. Ta ma inny kolor i podobno szlif. Klasyczna jest gładka. Nie myślałem o żadnej wielkiej różnicy, gdzie to napisałem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przyjemność widzieć zegarek Fliegera na żywo. Po dośc dokładnym oglądnięciu, co prawda w sztucznym świetle, mogę powiedzieć:

1. tarcza to absolutna rewelacja. Skrzy i błyszczy w zależności jak pada światło i układają się cienie. Dodatkowo błyszczące iskierki pojawiają się na indeksach. Całość sprawia wrażenie jakby na tarczy błyskotały jakieś małe diamenciki:)

2. datownik jest umieszczony dyskretnie na 5, a okienko daty jest też czarne. Dzięki temu datownik nie rzuca się w oczy, choc jak dla mnie mogłoby go w ogóle nie być.

3. Koperta ma tylko 39 mm ale dzięki masywności i szerokim uszom na pasek 22 mm robi wrażenie dużego zegarka. Porównując do mojego Aviatora 40 mm praktycznie trudno powiedzięc, który zegarek jest większy. Największym szokiem było porówanienie do 37 mm Seiko. Seiko wyglądał na o wiele mniejszy zegarek niż jest rozmiarowo! Niesamowite złudzenie optyczne.

4. W ciemnościach srebrne wskazówki zlewają się z tarczą co utrudnia czytelność. Trzeba się dobrze przyjrzeć, by odczytać godzinę. No, ale to jest zegarek garniturowy, więc funkcjonalność jest na 2. miejscu. Przede wszystkim on ma wyglądać;)

Co do rozmiarów zegarków i odczucia wizualnego. Sam zastanawiam się nad kupnem Stowy Antei KS. Ma ona 35,5 mm srednicy ale większość użytkowników na forach twierdzi, że na ręce wygląda na o wiele większego. Trudno było mi w to uwierzyć, ale po tym jak zobaczyłem Seiko vc. Certina to rzeczywiście cuda sa mozliwe:)

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Miałem przyjemność widzieć zegarek Fliegera na żywo. Po dośc dokładnym oglądnięciu, co prawda w sztucznym świetle, mogę powiedzieć:

1. tarcza to absolutna rewelacja. Skrzy i błyszczy w zależności jak pada światło i układają się cienie. Dodatkowo błyszczące iskierki pojawiają się na indeksach. Całość sprawia wrażenie jakby na tarczy błyskotały jakieś małe diamenciki:)

2. datownik jest umieszczony dyskretnie na 5, a okienko daty jest też czarne. Dzięki temu datownik nie rzuca się w oczy, choc jak dla mnie mogłoby go w ogóle nie być.

3. Koperta ma tylko 39 mm ale dzięki masywności i szerokim uszom na pasek 22 mm robi wrażenie dużego zegarka. Porównując do mojego Aviatora 40 mm praktycznie trudno powiedzięc, który zegarek jest większy. Największym szokiem było porówanienie do 37 mm Seiko. Seiko wyglądał na o wiele mniejszy zegarek niż jest rozmiarowo! Niesamowite złudzenie optyczne.

4. W ciemnościach srebrne wskazówki zlewają się z tarczą co utrudnia czytelność. Trzeba się dobrze przyjrzeć, by odczytać godzinę. No, ale to jest zegarek garniturowy, więc funkcjonalność jest na 2. miejscu. Przede wszystkim on ma wyglądać;)

Co do rozmiarów zegarków i odczucia wizualnego. Sam zastanawiam się nad kupnem Stowy Antei KS. Ma ona 35,5 mm srednicy ale większość użytkowników na forach twierdzi, że na ręce wygląda na o wiele większego. Trudno było mi w to uwierzyć, ale po tym jak zobaczyłem Seiko vc. Certina to rzeczywiście cuda sa mozliwe:)

Tarcza się błyszczy, bo ma tak zwany szlif słoneczny (chyba tak to się nazywa). Co do rozmiaru. 39mm wydaje się być "duże" bo większą powierzchnię zegarka zajmuje szkiełko, a to powoduje optyczne powiększenie. A uszy ? Jesteś pewien że mają 22mm, a nie 21mm jak w standardowej wersji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza się błyszczy, bo ma tak zwany szlif słoneczny (chyba tak to się nazywa). Co do rozmiaru. 39mm wydaje się być "duże" bo większą powierzchnię zegarka zajmuje szkiełko, a to powoduje optyczne powiększenie. A uszy ? Jesteś pewien że mają 22mm, a nie 21mm jak w standardowej wersji ?

Przed chwilą mierzyłem. Uszy mają jak w standardzie 21 mm.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą mierzyłem. Uszy mają jak w standardzie 21 mm.

Hmm ..jak w Doxie Sub ;) ,

Ładny zegar i to najważniejsze ,niech się nosi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek, jak zegarek, ale pudełko... takiego "wypasionego" jeszcze w Certinie nie widziałem. Sam zegarek bardzo przyjemny, ale po zdjęciach reklamowych spodziewałem się czegoś więcej. Nie zmienia to jednak faktu, że jest bardzo przyjemny dla oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest super - dzisiaj zmieniałem w niej pasek na kroko czarne i wygląda

po prostu wspaniale ;)

Można mówić że jest tutaj mało smaczków "limitacji" ale wygląd ma pierwszorzędny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie o punktualność mechanizmu ETA 2824-2

Po dwóch dniach nowa ETA przyspieszyła aż 25 sekund. Czy to normalne? Czy zegarek "dotrze się" po jakimś czasie?

Jeśli utrzyma się taka tendencja to na miesiąc bedzie miał odchylenie ok. +6 minut co wydaje mi się nieakceptowalne, tym bardziej,

że w SEIKO SNK 807 Automatic CAL.7S26 (zegarek za 300 zł) odchylenie wynosi od samej nowości +1,5 minuty na 3 miesiące !!!

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mechanizm musi się dotrzeć. Nie mniej 25 sekund to trochę dużo. Poczekaj miesiąc i zobacz, jeśli nadal będzie źle oddaj do regulacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm musi się dotrzeć. Nie mniej 25 sekund to trochę dużo. Poczekaj miesiąc i zobacz, jeśli nadal będzie źle oddaj do regulacji.

Dzięki za informację. Bedę obserwował go i zobaczymy co warte są dzisiejsze "szwajcary" poziomu chyba wyjściowego.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie o punktualność mechanizmu ETA 2824-2

Eta 2824 tolerancja dokładności: -6 +14 sek/24H

rezerwa chodu: 38 godzin

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z opinią że ta limitacja to raczej smieszna jest. Certina ma tyle modeli aktualnie że czasem się zastanawiam ile robia sztuk danego modelu. Jesli limitacja ma 5000 a normane 7000 to gdzie tu sens? Zegarki Limitowane kubicy sa wypuszczane w Polsce co sezon. Wszystkie wygladaja jak zabawki.

DS1 to ładny zegarek. Sam kiedys go chcialem. Ale jest to zegarek sportowy i dosc masywny. Mimo wszystko jest uniwersalny (zwłaszcza jak sie ma jeden zegarek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość artzim

W cenie, którą podałem ten zegarek jest nie do kupienia. Filip Płonka jest moim bardzo dobrym przyjacielem od wielu lat i tylko i wyłącznie dlatego, że znamy się tak długo dostałem od niego ten zegarek w tej cenie.

/b]

Widzisz, byłem u Płonki i chciałem kupić DS1 limited i faktycznie cena jaką podajesz jest tam dość niewiarygodna (podobno certina im zabroniła taniej sprzedawać :) - śmieszne, więc nie wiem ile w tym prawdy), natomiast bez problemu otrzymałem bliźniaczą ofertę u Strojnego. Czyżby to moje zdolności negocjacyjne ? :-)

ps. Zegarek REWELACJA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie jakie numery limitacji posiadacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, byłem u Płonki i chciałem kupić DS1 limited i faktycznie cena jaką podajesz jest tam dość niewiarygodna (podobno certina im zabroniła taniej sprzedawać :) - śmieszne, więc nie wiem ile w tym prawdy), natomiast bez problemu otrzymałem bliźniaczą ofertę u Strojnego. Czyżby to moje zdolności negocjacyjne ? :-)

ps. Zegarek REWELACJA.

Certina z tego co wiem zabroniła Płonce upustów kilkunastuprocentowych. Dostałem w jego salonie na "dzień dobry"

Kartę Stałego Klienta uprawniającą do 20% rabatu na usługi oraz 10% na każdy zegarek! :) Po jednym pytaniu o najlepszą

cenę dla mnie dał 15% upustu ale poniżej tego nie chciał zejść :) Na Sławkowskiej wygląda to identycznie z tym

że jest zdecydowanie lepszy serwis pogwarancyjny. Wniosek jest jeden - rabaty w Krakowie są na tym samym poziomie

u każdego. Trzeba się tylko upomnieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ludzi pisze do mnie zapytania odnośnie ceny za tą CERTINĘ. W cenie, którą podałem ten zegarek jest nie do kupienia. Filip Płonka jest moim bardzo dobrym przyjacielem od wielu lat i tylko i wyłącznie dlatego, że znamy się tak długo dostałem od niego ten zegarek w tej cenie.

U Płonki zegarki kupuję od lat i stąd ten upust dla stałego klienta.

Pozdrawiam. Norbert

ciekawy zegarek taki bezpretensjonalny i dosyc stylowy. Gratuluje zakupu.

Road-Racing.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.