Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

Stowa już na dniach, czyż nie ?

Tak - dzisiaj dostałem takiego maila od Jorga:

S3dC2.jpg

hBC5c.jpg

uLgln.jpg

E1uSb.jpg

f2zHh.jpg

Dear Klaudiusz,

please find attached some pictures of the building of your watches.

We hope to finish them end of next week and i will end of this week picture of rotor with golden engraving .-)

best regards

jörg

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie one piękne.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezły widok,warto zarchiwizować takie fotki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Dobra, rozsyłać te Stowy, kopertę sobie każdy spasuje na własną rękę.

24 sztuki. Ja mam numer 21, więc się mieszczę w limitacji. Reszta - następna okrągła rocznica 2015

Zauważcie, że czerwień wskazówek nie jest już taka jasna jak na wcześniejszym zdjęciu, co mnie bardzo cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto pierwszy rotor z grawerem wypełnionym na złoto:

aeqf2.jpg

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajefajne, ale kiedy konkrety? Sam rozumiesz, apetyt... w miarę jedzenia...

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze nie 55 :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wzgledu na brak konkretow (...) wyslalem mail do stowy i dzis otrzymalem nastepujaca odpowiedz od Tobias'a na temat co kiedy i jak:

Please note, that beginning of next week we will inform all registered members of the polish forum which have got a verification number for their Antea LE about the order process, when the watches will be shipped and how you need to make the payment.

I have noted, that your order will be a ETA 2824-2 COSC version and no standard version and we will consider your request when we take the orders for this limited Antea model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dostałem takiego maila od Jorga:

Dear Klaudiusz,

here are the prices for shipping the watches:

1

all watches in one shipping to one adress is: Euro 300.- by fedex.

2

all watches shipped in 3 parcels to 3 adresses: each parcel Euro 180.-

3

all watches single to each customer: Euro 39.- each piece

Please discuss if you find a good way and please inform me how to send.

If we send all in one shipping to one adress we should have received the complete money of course.

i know from experience that it sometimes needs a bit long for a few customers.

So please think also about this matter.

Zegarki będą w wystawione w sklepie Stowy w przyszłym tygodniu.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 300 Euro to ja się chętnie wybiorę do Stowy po zegarki dla Was :D Można zapakować całe auto i odrazu pozwiedzać manufakturę :)

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jaka jest decyzja, na którą formę odbioru się decydujemy? W sumie na jeden adres jak rozumiem przesyłka kosztowałaby nas tylko 5,5 euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zniesmaczony. Przesyłka ubezpieczona pocztą z Niemiec do Polski kosztuje 24 EUR. Kurierem przy umowie 20 EUR.

Jesli nie uda się nam ustalić wspólnej dostawy poproszę Jorga o mozliwość podesłania swojego kuriera po zegarek.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy "probnym" zamawianiu Antei oprocz wysylki Fedexem a 39 Euro wyswietla sie rowniez opcja wysylki "Postpaket" a 25 Euro.

Dziwi mnie to, ze nie zostalismy o takiej mozliwosci poinformowani. Zawsze to mimo wszystko troche taniej...

Notabene ostatnio zamawialem zegarek u Steinharta i koszt ubezpieczonej przesylki kurierem wynosil jedynie 15 Euro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest koszt ubezpieczonej przesyłki kurierskiej w Polsce?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest koszt ubezpieczonej przesyłki kurierskiej w Polsce?

Pocztą przy ubezpieczeniu na 1000zl ok. 30zl

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę zaoferować przesyłkę kurierską ubezpieczoną w kraju za 25 PLN, gdybyśmy rzucili partię do mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy koszt 39 EURO jest wysoki - jest - ale nie za Fedex, to droga, ale i bardzo pewna firma. Dużo wysyłam na terenie Europy i renomowaną firmą nigdy nie kosztowało to mniej niż 300 PLN z ubezpieczeniem - na umowę firmową. Faktycznie są małe firmy kurierskie, ale nigdy takimi zegarka nie wysyłałem.

Problemem nie jest moim zdaniem transport, bo ten przy wysyłce jednorazowej - 300 EURO podzielonej na 55 szt jest marginalny. Jednak to awykonalne, bo nie sądzą, aby było możliwe zebranie pieniędzy od wszystkich. Tutak faktycznie dyscyplina by się opłaciła.

Pozostaje opcja pośrednia. Zbiorcza wysyłka do jakiś centrów regionalnych i lokalna dystrybucja.

Ja niestety nie podejmuję się pośrednictwa finansowego pomiędzy Jorgiem, a kupującymi. Zapytam jedynie o tańszą firmę kurierską.

Jednak jestem w stanie zrozumieć podejście Jorga - chodzi o bezpieczeństwo przesyłki a gwarancja kosztuje, ponieważ firma taka jak fedex faktycznie oddaje pieniądze za przesyłkę - bez szukania dziury w całym. A sprzedając za pośrednictwem PAYPAL sprzedawca jest zobowiązany do zwrotu pełnej kwoty, wraz z kosztami wysyłki w przypadku zaginięcia lub uszkodzenia przesyłki. Bezpieczeństwo i pewność kosztuje, a zegarki firmy traktują nieco inaczej ( wie ten, kto próbował wyegzekwować od kuriera lub poczty zwrot z ubezpieczenia ). A ostatnio były niestety przypadki kradzieży zegarków przez kurierów. Na WUS, TZ i Paneristi w ciągu ostatnich kilku tygodni było chyba 5-6 takich przypadków.

Można też wpłacać Stowie pojedyńczo - a jak już wszyscy wpłacą - to wtedy wysyłać - też opcja.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

nie żebym się specjalnie chciał wyłamać, ale ja się tyle naczekałem, że sam zapłacę za swoją indywidualną przesyłkę kurierską.

Nie wierzę, że wszyscy wpłacą "na już".

Więc proszę, nie pozbawiajcie mnie opcji indywidualnej realizacji tego zamówienia :)

Pozdrawiam

Pułkownik

Davosa Classic L.E., Blonex po Dziadku, Poljot budzik (MISTRZ dokładności!), Seiko 5 Aviator, Klubowa Stowa Antea,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też czarno widzę możliwość przesyłki grupowej. Ale poczekajmy aż wypowie się więcej osób.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przesyłka w liczbie 5-10 sztuk wchodzi w rachubę? Myślę, że to nie powinien byc problem dla Jorga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przesyłka w liczbie 5-10 sztuk wchodzi w rachubę? Myślę, że to nie powinien byc problem dla Jorga.

Też tak myślę.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, panowie, jak się nie dogadamy to skończy się typowo po naszemu: każdy sobie rzepkę...

Czy chętni z tzw. ?Grupy Warszawskiej? są nadal chętni? I jak to przebiegnie?

Podtrzymuję wcześniejsze obietnice. Mogę wysłać zbiorczo pieniądze do Jorga. Jeżeli sprawnie przebiegną wpłaty, to nie powinno zając to zbyt wiele czasu.

Można też wpłacać Stowie pojedyńczo - a jak już wszyscy wpłacą - to wtedy wysyłać - też opcja.

Druga opcja: tak jak napisał Klod - każdy płaci za siebie, z zaznaczeniem w mailu, że egzemplarz nr XX wchodzi do przesyłki zbiorczej do Warszawy.

Nawet przy cenach Jorga wyszłoby wtedy po 18 Euro na osobę (przy 10 zegarkach).

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jako członek "Grupy Warszawskiej" (mam nadzieję, że to nie jest karnalne:) potwierdzam chęć wspólnego zakupu zegarka i wspólnej przesyłki. Z przyjemnością skorzystał bym także z możliwosci zbiorczego wysłania pieniędzy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest grupa warszawska w tym temacie, chętnie by się podpiął, a potem podesłał swojego kuriera po sikorkę.

Klaudiusz, czy wiesz jak wygląda sprawa gwarancji, a co ważne forma jej realizacji, gdyby coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podtrzymuję swoje uczestnictwo w grupie warszawskiej (wspólna wysyłka zegarka + wspolny przelew)...

A odbior - tak jak bylo planowane w OCDC?

pozdr

PAM 312 | FC 345X5 | Longines Admiral ***** 1951r | Atlantic Worldmaster | G-Shock Riseman | Emporio Armani AR-0513 | kilka innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.