Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Od Ojca Dyrektora prosto - nie moglem się powstrzymać - wybaczcie

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Jacek, ja wiem, ale w świetle tego co potrafi zrobić w/w sprzedawca to można stwierdzić ze to była okazja. ;)

Ostatni leżał taki na ebay za 11$ z przesyłką za free. To można nazwać okazją.

A tu to..... nie nazwę tego tak jakbym chciał bo kultura mi nie pozwala a Mod i tak wytnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Ostatni leżał taki na ebay za 11$ z przesyłką za free. To można nazwać okazją.

A tu to..... nie nazwę tego tak jakbym chciał bo kultura mi nie pozwala a Mod i tak wytnie ;)

Żeby Jacek nie musiał tego nazywać po imieniu proszę moda o przeniesienie postów z owym ZiMem do wątku "Nie przepłacaj...". :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

:blink:  :D  :D  :D

I z werkiem od rakiety...

No widzisz tylko że to jest składak.

Ale mam nadzieję, że wiecie, że ZIM oficjalnie produkował takie i podobne składaki posiłkując się częściami (mechanizmami i tarczami) z innych fabryk ?

Czyli 50/50, że to składak fabryczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

No i masz. Chyba ostatnio gdzieś pisałem że człowiek uczy się całe życie. Dzięki jacek za kolejną lekcję. :) Wygląda na to że trafić takiego oryginalnego fabrycznego składaczka to nie lada perełka w kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

50/50 

W latach 70-tych kupował od Rakiety tarcze i mechanizmy, wieść gminna niesie, że od Wostoka też, ale tylko tarcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały wieczór wczoraj tłuczone było o okazjach. Teraz zastanawiam się w jakim celu.

Ten Zim występował conajmniej w trzech rodzajach kopert i pewnie conajmniej dwóch rodzajach mechanizmów,

Do tego sprzedający z allegro znany jest z tego że jego oferty raczej nie kończą się w "okazyjnych" cenach  - że tak to ujmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

No i właśnie dlatego.

Na ch.... te "okazje", które okazjami nie są i nigdy nie będą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytasz Jacek " na chustkę te okazje"?

Ano zobaczymy jak to się wszystko rozwinie. Na tą chwilę  ten Zim to takie potwierdzenie bezsensowności wstawainia linkow do licytacji allegrowych  :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnue odebralem tego Gajowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnue odebralem tego Gajowego

Gratulacje :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza nie uszkodzona jest cała i ładna, szkło ma odprysk tylko. Wczoraj dzwoniłem i rozmawiałem . Tylko chodzi o to, że wczoraj był za 50 a dziś już u nowego właściciela za 100. fajnie co nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to widzę że gajowy z powrotem wystawiony, tylko mu cena podskoczyła jakoś https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-oryginalny-kolekcjonerski-zegarek-boctok-CID87-IDkxZmY.html#9882be91a8

A jak myślisz, dlaczego podskoczyła mu cena ?   Ja Ci powiem.

1. Ktoś umieszcza link do zegarka na znanym forum dyskusyjnym

2. Cena wystawionego zegarka na OLX jest w miare przyzwoita

3. Po zamieszczeniu linku na znanym Forum do ogłoszeniodawcy dzwoni sporo osób z zapytaniem o zegarek.  Ogłoszeniodawca otrzymuje również sporo  maili z zapytaniem o zegarek.

4. Ogłoszeniodawca nie znający realnej wartości wystawionego przedmiotu po otrzymaniu sporej ilości telefonów oraz maili  myśląć że wystawij coś cennego i wartościowego postanawia wycofać przedmiot z ogłoszenia.

5. Ogłoszeniodawca wystawia ponownie przedmiot na aukcji  podnosząc cenę za przedmiot o 100%.

Jak napisał Roman wczesniej. Niestety ale prawie tygodniowa dyskusja nic nie wniosła do tematu. 

Niestety ale zmieniam zdanie i dla mnie ewidentnie temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev
...

Jestem tego samego zdania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślisz, dlaczego podskoczyła mu cena ?   Ja Ci powiem.

1. Ktoś umieszcza link do zegarka na znanym forum dyskusyjnym

2. Cena wystawionego zegarka na OLX jest w miare przyzwoita

3. Po zamieszczeniu linku na znanym Forum do ogłoszeniodawcy dzwoni sporo osób z zapytaniem o zegarek.  Ogłoszeniodawca otrzymuje również sporo  maili z zapytaniem o zegarek.

4. Ogłoszeniodawca nie znający realnej wartości wystawionego przedmiotu po otrzymaniu sporej ilości telefonów oraz maili  myśląć że wystawij coś cennego i wartościowego postanawia wycofać przedmiot z ogłoszenia.

5. Ogłoszeniodawca wystawia ponownie przedmiot na aukcji  podnosząc cenę za przedmiot o 100%.

Jak napisał Roman wczesniej. Niestety ale prawie tygodniowa dyskusja nic nie wniosła do tematu. 

W tym przypadku wystawił ponownie nowy nabywca. To tylko w formie szczegółów, nie odnoszę się do całego postu który jest słuszny i prawdziwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak to  jest , człowiek  pokaże linka- źle , nie pokaże- jeszcze gorzej,  bo to i sam nie kupi i drugiemu nie da :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jako nowy nabywca Gajowego opowiem jak było. Wczoraj po informacji na forum skontaktowałem sie ze sprzedającym i mając okazję dziś odebrać osobiście ( wizyta u rodziny niedaleko - nie jechałbym z Gdyni specjalnie ...) dobiłem targu za cenę niższą niż wyjściowe 50 pln. Rano przed wyjazdem sprawdziłem raz jeszcze i zobaczyłem nową ofertę za 100 pln. Zadzwoniłem do sprzedającego z pytaniem o co chodzi a on poinformował mnie, że ofertę wystawił jego siostrzeniec bez jego wiedzy - faktycznie zauważył lawinę kontaktów w temacie i postanowił przykozaczyć. Sprzedający jednak jest człowiekim honorowym i zapewnił mnie o aktualności naszej umowy. Wobec czego ja mam zegarek a siostrzeniec burę.. teraz czeka mnie wymiana szkiełka i zegar z niezła historią i w fajnym stanie trafi na łapkę - uff

001753c81771cb13fd33fdd4f7db03aa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała dyskusja od początku, przez mój post, to też się wypowiem. Wiem, że jest różnica pomiędzy "kup teraz" na allegro a ogłoszeniami na OLX. Gdyby Pan chciał wysłać, lub wiedziałbym kto z forumowiczów mieszka w owej miejscowości, też link by się tu nie pojawił. A tak co tu zrobić? Zatrzymać dla siebie? Nie wszyscy mają Gajowego, chociaż chcieli by mieć, a  w tych pieniądzach to już w ogóle. Ile razy ktoś korzystał z linków tu wstawianych? Mnóstwo. Temat jest obecnie bardzo nie wdzięczny, bo czasami człowiek naprawdę nie wie co zrobić. Podpowiedzieć kolegom, i mieć nadzieję, że ktoś z tego skorzysta czy zachować dla siebie? Konsekwencje mogą by różne, ale o tym wszyscy dobrze wiedzą. Ile razy to już słyszałem, że "tanio już było"?  Dlatego moim zdaniem okazje cenowe warto pokazywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi