lukaspl21 28 #676 Napisano 7 Grudnia 2013 mhm Zastanawiałem się nad Mantą, ale może później jakiegoś Brighza?No dobry kierunekManta i Brightz to wykonie mimo wszystko na lepszym poziomie , wszystko jest lepiej dopracowaneManta S2000 - temu zegarkowi ciężko coś zarzucić , no tylko cenę Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #677 Napisano 7 Grudnia 2013 Attesy są też dość ciekawe. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #678 Napisano 7 Grudnia 2013 Moja skromna rodzinka oceanusów . T100 Jednak mi się wydaje trochę zbyt drobny jeśli chodzi o średnicę. Jak inne ocki się do niego mają pod tym względem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #679 Napisano 10 Grudnia 2013 Mamy już pierwszego S3000 na forum - pozwolę sobie zalinkować do galerii w imieniu machlo. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/98484-casio-oceanius-manta-ocw-s3000-1ajf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #680 Napisano 10 Grudnia 2013 Machlo to znany smakosz HEQ. Gratuluję. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andys74 0 #681 Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Przeniosłem post do głównej gałęzi Casio,co prawda problem dotyczy Oceanus`a, ale tutaj chyba nie było to najlepsze miejsce Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Andys74 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kranu 0 #682 Napisano 13 Stycznia 2014 Gdzie Wy kupujecie nowe Oceanusy?Tzn. wiem, że sprowadzacie, ale konkretnie to ebay.com prosto z Japonii + cło i VAT? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #683 Napisano 13 Stycznia 2014 W końcu Oceanusy to JDMy, więc są dostępne tylko w Japonii. Ewentualnie z drugiej ręki. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #684 Napisano 13 Stycznia 2014 Dobrym źródłem jest rakuten - chyba nigdzie nie widziałem niższych cen Oceanusów. http://global.rakuten.com/en/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #685 Napisano 14 Stycznia 2014 To niech i mój dołączy do tego zacnego grona Już nie twój a mój Powitać wszystkich w tym zacnym gronie Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2025 #686 Napisano 14 Stycznia 2014 djmarco niech się nosi 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #687 Napisano 14 Stycznia 2014 Mam pytanie. Czy da się jakoś sprawdzić czy jest włączony automatyczny waveceptor oraz tak samo z ustawieniem by wskazówki ustawialy się w 55min? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #688 Napisano 14 Stycznia 2014 Obydwie funkcje włączone są na stałe, aczkolwiek w niektórych strefach czasowych waveceptor jest nieaktywny. Wciskając lewy górny przycisk możesz sprawdzić, czy ostatniej nocy synchronizacja powiodła się czy też nie (wskazówka sekundowa wskaże Y lub N). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #689 Napisano 14 Stycznia 2014 Tak. Z tym sprawdzenie to doszedłem po instrukcji. A powiedzcie mi co oznacza jak wszystkie wskazówki staną na godzinie 12 a data ustawi się na 1? Dzisiaj miałem taki przypadek jak dokładałem ogniwo do bransoletki. Musiałem coś wcisnąć. Aha, i do czego służy przycisk H-SET? Czy ktoś w ogóle ma przetłumaczoną instrukcje na PL? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #690 Napisano 14 Stycznia 2014 Jest to tryb ręcznej regulacji wskazówek i wskaźnika daty, uruchamiasz go właśnie przytrzymaniem tego przycisku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #691 Napisano 14 Stycznia 2014 Ale jak naciskałem przycisk pod tym h-set to tylko sekundnik mi się ruszał. Reszta stała. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #692 Napisano 14 Stycznia 2014 Bo w trybie H-SET najpierw ustawiasz sekundnik, następnie główne wskazówki, a na koniec datownik. Wskazówki przełączasz lewym dolnym przyciskiem, więc jego również musiałeś niechcący wcisnąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #693 Napisano 14 Stycznia 2014 No teraz się pobawiłem jeszcze i wychodzi na to, że jak długo przytrzyma się h-set to automatycznie koryguje wskazówki Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #694 Napisano 14 Stycznia 2014 Czy we wszystkich oceanusach są takie nr seryjne? http://i.ebayimg.com/00/s/NDgwWDY0MA==/z/Ge8AAOxy5jxScRMV/$(KGrHqEOKnIFJsdd!WwgBScRMVcPLg~~60_57.JPG Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #695 Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Może wśród bardziej leciwych modeli znajdą się jakieś wyjątki, ale od ładnych kilku lat wszystkie Oceanusy mają numery seryjne. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #696 Napisano 15 Stycznia 2014 Zapytałem się bo u mnie ten nr jest mniejszy i tak jakoś na zdjęciach dziwnie mi to wyglądało P.S. Dzisiaj rano jak wstałem to wskazówka sekundnika była ustawiona na godz 12. Czas byl ok ale sekundnik stał w miejscu. Co to oznacza? Dopiero jak nacisnąłem C to sekundnik zaczął chodzić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #697 Napisano 15 Stycznia 2014 Prawdopodobnie jest to funkcja oszczędzania energii.Zegarek "przespał" noc i rano obudziłeś go 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #698 Napisano 15 Stycznia 2014 W przypadku Oceanusów i czy G-shocków wskazówkowych przed użyciem trzeba wkuć na pamięć instrukcję. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2025 #699 Napisano 15 Stycznia 2014 Tylko wkucie na pamięć angielskiej instrukcji bez jej zrozumienia na niewiele się da Sekundnik zatrzymuje się na 12 oszczędzając w ten sposób energię. 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #700 Napisano 15 Stycznia 2014 Dzięki za pomoc. Dokładnie z tą instrukcja tak jest. Niestety z angielskim nie mam lekko ale dzięki za info. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach