pazuzu 0 #3426 Napisano Wtorek o 20:30 Zachorowałem na S100. Ktoś poleci jakiegoś sprawdzonego sprzedającego i wyjaśni jak to jest z tym cłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 97 #3427 Napisano Wtorek o 20:48 Cło na zegarki z Japonii wynosi oszałamiające 3 zł (przynajmniej tyle płaciłem ostatnio, ale to było ze dwa lata temu). Agencja celna na pewno doliczy VAT 23%. Ja swoje japońskie zegarki kupowałem w Sakura Watches, ale widzę, że aktualnie S100 nie mają na stanie (tylko jako preorder) - musisz ewentualnie do nich napisać z zapytaniem o dostępność. Przesyłkę wybierałem DHL (chyba był jeszcze do wyboru FedEX) i byłem bardzo zadowolony - niecałe 5 dni od zamówienia już miałem zegarek w rękach, maila z DHL odnośnie wszystkich formalności celnych dostałem praktycznie od razu po wysyłce, więc było wystarczająco czasu, żeby te formalności domknąć i nie opóźniać dostawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach