MariuszA 1118 #1676 Napisano 11 Marca 2020 Czy widać jakieś różnice w wykonaniu obu zegarków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1677 Napisano 11 Marca 2020 Różnica jest spora (na korzyść Oceanusa) ale mimo podobieństw wizualnych to są dwa różne zegarki (to tak jakby porównywać Mercedesa klasy C z klasą S). Fakt , Edek jest świetny i w zestawieniu jakość/cena jest praktycznie bezkonkurencyjny ale przy Oceanusie to jednak zawsze będzie "biednym" bratem - no cóż , diabeł tkwi w szczegółach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #1678 Napisano 11 Marca 2020 Dziękuję za informację.Oglądając zdjęcie nie da się wychwycić różnic.Ciągnie mnie żeby wrócić do Oceanusa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #1679 Napisano 11 Marca 2020 (edytowane) Gratuluję Tomek, niech się nosi Moja fotka ładniejsza Edytowane 11 Marca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jorik 2 #1680 Napisano 11 Marca 2020 (edytowane) Spodziewaj się +/- 25% opłat celno-skarbowych liczonych od wartości przedmiotu + wysyłka. Prośba o poradę. Przyszło dziś zawiadomienie z poczty o konieczności dokonania zgłoszenia celnego.Z załączonej faktury wynika, że cena zegarka to 306$. Na fakturze nie ma kosztów przesyłki. Na druku EMS i fakturze jest oznaczenie, że to prezent. Nie prosiłem o to sprzedawcy. Zrobił to sam z siebie.Z kolei na wydruku z PayPala mam 406,99$ + 2$ kosztów przesyłki.Do odprawy celnej oczekują ode mnie potwierdzenia zapłaty (np. z PayPala) lub oświadczenia o rodzaju, ilości i wartości towaru (w przypadku towarów otrzymanych bezpłatnie).Kusi by pomimo faktury deklarować, że to prezent. Miał ktoś może podobnie? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Edytowane 11 Marca 2020 przez jorik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1681 Napisano 11 Marca 2020 Gratuluję Tomek, niech się nosi Moja fotka ładniejsza Dzięki Fakt , twoja fotka lepsza ale i tak nie oddaje tego jak wygląda na żywo , na (moje) szczęście teraz mi jest dane podziwiać go w realu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #1682 Napisano 12 Marca 2020 Prośba o poradę. Przyszło dziś zawiadomienie z poczty o konieczności dokonania zgłoszenia celnego.Z załączonej faktury wynika, że cena zegarka to 306$. Na fakturze nie ma kosztów przesyłki. Na druku EMS i fakturze jest oznaczenie, że to prezent. Nie prosiłem o to sprzedawcy. Zrobił to sam z siebie.Z kolei na wydruku z PayPala mam 406,99$ + 2$ kosztów przesyłki.Do odprawy celnej oczekują ode mnie potwierdzenia zapłaty (np. z PayPala) lub oświadczenia o rodzaju, ilości i wartości towaru (w przypadku towarów otrzymanych bezpłatnie).Kusi by pomimo faktury deklarować, że to prezent. Miał ktoś może podobnie? Będę wdzięczny za podpowiedzi.Z praktyki wiem, że nie ma sensu brnąć w swoje. Jak już ci pismo wysłali to klops. Daj im screena z paypala i nie kombinuj. Oclą od tych $406,99 i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #1683 Napisano 12 Marca 2020 Już od dawna się wycwanili i nie przechodzą te numery z prezentami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jorik 2 #1684 Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Z praktyki wiem, że nie ma sensu brnąć w swoje. Jak już ci pismo wysłali to klops. Daj im screena z paypala i nie kombinuj. Oclą od tych $406,99 i tyle. Ok. Dzięki za radę. Choć akurat cło między UE a Japonią znieśli. Czeka mnie VAT i administracyjne.Kusiło by zadeklarować, że wartość to ca. 300$ jak na dokumentach ale był rozjazd z płatnością z PP.A dla 20$ ryzykować... Nie chciałem by nie przeciągać. Czekam już 3 tyg i drepczę w miejscu A zdjęcie Tomaliusza działa mi na wyobraźnię Mógłby zostać dystrybutorem Edytowane 12 Marca 2020 przez jorik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1685 Napisano 13 Marca 2020 (edytowane) Cieszy oko. Edytowane 13 Marca 2020 przez p.r.p. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1686 Napisano 13 Marca 2020 Cieszy oko. Gratuluję , fajny jest ... ale T200 fajniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1687 Napisano 13 Marca 2020 (edytowane) Gratuluję , fajny jest ... ale T200 fajniejszy Jako bransoletowiec, brak możliwości zmiany na pasek nie jest dla mnie problem, bo domyślam się, że przez to między innymi T200 jest fajniejszy. Dlatego tak czy inaczej, dla mnie S100 jest tym fajniejszym. Ale chciałbym z czasem dorwać czarne T200SB. Ta wersja T200 baaardziej mi podchodzi. I tu się zgodzę, że w tym przypadku T200 jest fajniejszy. Edytowane 13 Marca 2020 przez p.r.p. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 564 #1688 Napisano 13 Marca 2020 Jako bransoletowiec, brak możliwości zmiany na pasek nie jest dla mnie problem, bo domyślam się, że przez to między innymi T200 jest fajniejszy. Dlatego tak czy inaczej, dla mnie S100 jest tym fajniejszym. Ale chciałbym z czasem dorwać czarne T200SB. Ta wersja T200 baaardziej mi podchodzi. I tu się zgodzę, że w tym przypadku T200 jest fajniejszy. Jest świetny. Praktyczny, wygodny i ładny. Odkąd kupiłem - na ręce 80-90% czasu. Innym zegarkom na tyle trudno się dopchać, że już 3 poszły do nowych użytkowników, aby nie leżały bezczynnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1689 Napisano 14 Marca 2020 Dawno nie miałem takiej radochy z (jakiegokolwiek) zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1690 Napisano 17 Marca 2020 Dawno nie miałem takiej radochy z (jakiegokolwiek) zakupu.Ja też... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1691 Napisano 17 Marca 2020 Ktoś może ma na wydaniu Ocka T200S? Chętnie przygarnę w dobre ręce Sent from my LG-H870 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1692 Napisano 17 Marca 2020 Panowie, piękne te Oceanusy. Chyba na jakiś czas przeprowadzę się z działu Seiko tutaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1693 Napisano 17 Marca 2020 Panowie, piękne te Oceanusy. Chyba na jakiś czas przeprowadzę się z działu Seiko tutaj Masz na zachętę jeszcze kilka ujęć w ciepłym świetle.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1694 Napisano 17 Marca 2020 Skoro zachęcamy to jeszcze OCW-T200S I nawet świeci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1695 Napisano 17 Marca 2020 Najgorsze jest to, że nie musicie już zachęcać Dopiero co kupiłem 2 Seikacze. Muszę chociaż miesiąc odczekać, bo koleżanka małżonka może się zorientować, że kolekcja urosła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1696 Napisano 17 Marca 2020 Kuszenie kuszeniem, ale czy paczka z Japonii dojdzie w tych czasach? To jest pytanie.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1697 Napisano 17 Marca 2020 Ostatnia paczka z Azji doszła do Wawy ale utknęła - już drugi tydzień na cle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1698 Napisano 17 Marca 2020 Ostatnia paczka z Azji doszła do Wawy ale utknęła - już drugi tydzień na cle O właśnie o tym mówię. Mają przestój. No nic. Ja jestem zdecydowany na T200S i czekam jak sytuacja się uspokoi. Na razie zamówiłem sobie Citizena BN0150 do mojego BN0151, żeby dostać bransoletę. Bracia się spotkają Może wytrzymam dzięki temu do czasu uspokojenia się wirusa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1699 Napisano 17 Marca 2020 Nie mam jeszcze Chrono w kolekcji i ten mnie kusi okrutnie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1700 Napisano 17 Marca 2020 (edytowane) Oj i mnie męczy ten ocek.. A wersja S5000C i s5000D nawet jeszcze bardziej. A już o S4000S to mogę tylko zapomnieć niestety.. Edytowane 17 Marca 2020 przez p.r.p. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach