Gość maritimeeng #2176 Napisano 15 Grudnia 2020 Jeszcze nocne fotki z alkoholem i więcej nie przynudzam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2177 Napisano 17 Grudnia 2020 Dzisiaj „stary” t200 był na łapce i cieszy tak samo nawet wśród nowości... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2178 Napisano 19 Grudnia 2020 T200 w mroku. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2179 Napisano 20 Grudnia 2020 Aaa, jak świecący t200, to bardzo proszę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2180 Napisano 20 Grudnia 2020 I jeszcze dzisiaj wpadł s100... 🥰 ... to są piękne i świetnie wykonane zegarki. Na ten moment - moja firma nr 1 👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2181 Napisano 21 Grudnia 2020 Kurcze, jak to jest, że Wam tak "wpadają" te Ocenausy, ja tam za swojego musiałem zapłacić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2182 Napisano 21 Grudnia 2020 50 minut temu, mmaniek napisał: Kurcze, jak to jest, że Wam tak "wpadają" te Ocenausy, ja tam za swojego musiałem zapłacić Wpadł na łapsko... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2183 Napisano 21 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ratem 4 #2184 Napisano 22 Grudnia 2020 Stary ale jaryWysłane z mojego AGM A9 przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2185 Napisano 24 Grudnia 2020 Spokojnych Świąt 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDiego 437 #2186 Napisano 25 Grudnia 2020 Żona w świątecznym nastroju wyraziła zgodę na nabycie kolejnego zegarka w sezonie zimowym alternatyw mam kilka, ale mocną pozycją na liście jest T200. Niestety starej daty ze mnie człowiek i chciałbym zobaczyć zegarek na żywo przed dokonaniem transakcji. Czy w związku z tym jakaś dobra dusza z Poznania lub okolic byłaby tak łaskawa i mogła mi zaprezentować zegarek? Będę zobowiązany. Mocno myślę nad wersją majtkowego błękitu, coraz bardziej do mnie gada. Chociaż moim zamiarem był zakup czegoś raczej klasycznego i stonowanego. Żona patrzy na klasycznego T200 i nadziwić się nie może, po co mi taki zegarek, skoro mam prawie taki sam. Tak, mam divera Seiko. Jak niebieski to taki sam, ot logika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #2187 Napisano 25 Grudnia 2020 Panowie Ocek T200 jaką ma średnicę bez koronki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2188 Napisano 25 Grudnia 2020 2 godziny temu, DonDiego napisał: Czy w związku z tym jakaś dobra dusza z Poznania lub okolic byłaby tak łaskawa i mogła mi zaprezentować zegarek? Będę zobowiązany. Jakbyś przypadkiem robił trasę Poznań-Kołobrzeg to u mnie byłaby możliwość pomacania T200. Godzinę temu, Noodles napisał: Panowie Ocek T200 jaką ma średnicę bez koronki? 40,5 mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2189 Napisano 25 Grudnia 2020 @DonDiego Łódź i okolice, też śmiało. Co do "majtkowca" to do tej pory żałuję, że sie nie odważyłem szarpnąć z bazarku. Mnie zaintrygowało to zdjęcie z sieci: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDiego 437 #2190 Napisano 26 Grudnia 2020 Dziękuję Panowie! Na razie z miasta się nie ruszam w dalsze wojaże, ale będę pamiętać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2191 Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) . Edytowane 26 Grudnia 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2192 Napisano 30 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2193 Napisano 30 Grudnia 2020 Ponawiam pytanie sprzed paru tygodni.. 🤣 Jak wrażenia z użytkowania s100 vs T200s? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2194 Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, p.r.p. napisał: Ponawiam pytanie sprzed paru tygodni.. 🤣 Jak wrażenia z użytkowania s100 vs T200s? Użytkowanie Oceanusa t200 i s100 jest prawie identyczne. Wielkości, masy, l2l, układanie się bransy - wszystko jest bardzo podobne. S100 jest troszkę lżejszy ale i tak nie robi to żadnej różnicy w użytkowaniu. Kwestia synchronizowania czasu jest też pomijalna, bo odbywa się bez ingerencji użytkownika: t200 przez BT a s100 przez radio. Zasięg radia mam idealny, więc synchronizuje się w każdych warunkach (bez problemu w pudle) ale mieszkam 7 km od granicy pl-de (z sypialni widzę wiatraki po niemieckiej stronie). Obydwa są super wygodne i świetnie wykonane. Polerowana luneta w s100 wymaga przecierania co jakiś czas, bo się palcuje - w t200 nie ma tego problemu. W s100 z racji wykonania z tytanu przyglądam się czy nie powstają jakieś znamiona - na razie nic. Zero. S100 ma lepszą lumę - ma jej po prostu więcej albo t200 ma śladową ilość lumy 😐 Moim zdaniem powinno być odwrotnie ze względu na bardziej użytkowy design t200 i eleganciejszy design s100. Antyrefleks moim zdaniem taki sam czyli bardzo dobry (oba mają niebieską poświatę na brzegach szkła, widoczną pod odpowiednim kątem i oświetleniu. Jak dla mnie te zegarki świetnie się uzupełniają i absolutnie nie mam wrażenia, że noszę taki sam zegarek jak zmienię z s100 na t200. Fajnie mieć oba cwaj. edyta: jeszcze poglądowe fotki Edytowane 30 Grudnia 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2195 Napisano 30 Grudnia 2020 No to teraz na koniec jeszcze koronne pytanie: a gdybyś miał wybrać jeden, nie koniecznie jako jedyny zegarek, ale jeden z tej dwójki, to który by to był? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2196 Napisano 30 Grudnia 2020 4 minuty temu, clusca napisał: No to teraz na koniec jeszcze koronne pytanie: a gdybyś miał wybrać jeden, nie koniecznie jako jedyny zegarek, ale jeden z tej dwójki, to który by to był? Nie mam na to pytanie odpowiedzi i na szczęście sobie nie muszę odpowiadać 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2197 Napisano 30 Grudnia 2020 26 minut temu, maritimeeng napisał: Kwestia synchronizowania czasu jest też pomijalna, bo odbywa się bez ingerencji użytkownika: t200 przez BT a s100 przez radio. T200 ma zarówno BT jak i radyjko (to takie sprostowanko dla potencjalnych przyszłych czytających a niezbyt wnikających w szczegóły specyfikacji). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2198 Napisano 30 Grudnia 2020 2 minuty temu, GTB napisał: T200 ma zarówno BT jak i radyjko (to takie sprostowanko dla potencjalnych przyszłych czytających a niezbyt wnikających w szczegóły specyfikacji). Oczywiście. Ale parując z BT nie mamy problemu z zasięgiem radiowym (np. na wschodzie Polski) i to jest plus dla T200 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2199 Napisano 31 Grudnia 2020 W centralnej Polsce T200 synchronizuje się regularnie przez radio. Jak zapowiadałem we wcześniejszym poście, połączyłem wspomnienie przyjemnego z pożytecznym i zaadaptowałem skrzyneczkę po Jacku, może się Ocek ładować do woli a i miejsce na jakiegoś Citka zostało Wszystkiego Zegarkowego w Nowym Roku ! 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2200 Napisano 31 Grudnia 2020 T3000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach