Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sergserg

Oceanusy łączcie się

Rekomendowane odpowiedzi

Zabawę z paskami czas zacząć :)

Casio_pasek.thumb.jpeg.4df735fafc1147d9dea8bd4c218f5a67.jpeg

CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zabawę z paskami czas zacząć

Casio_pasek.thumb.jpeg.4df735fafc1147d9dea8bd4c218f5a67.jpeg

powodzenia;)
przechodziłem przez to i po kilku próbach doszedłem do wniosku, że w jego przypadku tylko kajdan :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test kolejnego paska :)

Casio_Oceanus_pasek.thumb.jpeg.4c812a9820e2b0eba397a26c422f8645.jpeg

CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.10.2025 o 11:26, plszcto napisał(-a):

powodzenia;)
przechodziłem przez to i po kilku próbach doszedłem do wniosku, że w jego przypadku tylko kajdan 🙂

Popieram kolegę. OC-ki mają na tyle dobre bransolety, że szkoda knuć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim, dwa tygodnie temu stałem się właścicielem oceanusa OCW-M700, ale niestety poprzedni właściciel coś musiał napsuć bo po trzech dniach teleskop wypadł, okazało się że w uchu były jakieś śmieci które poupychał i to trzymało się na słowo boże. Byłem u dwóch zegarmistrzów w Galerii Mokotów w Warszawie i żaden nie podejmie się naprawy tego, w time trendzie stwierdził że pozostało wymienić obudowę, której i tak nie są w stanie zamówić. 

Czy macie jakiś jeszcze Zegarmistrzów do polecenia w Warszawie i zachodnich okolicach? Czy pozostało mi odłożyć ten zegarek na witrynkę? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Fokuz napisał(-a):

Cześć wszystkim, dwa tygodnie temu stałem się właścicielem oceanusa OCW-M700, ale niestety poprzedni właściciel coś musiał napsuć bo po trzech dniach teleskop wypadł, okazało się że w uchu były jakieś śmieci które poupychał i to trzymało się na słowo boże. Byłem u dwóch zegarmistrzów w Galerii Mokotów w Warszawie i żaden nie podejmie się naprawy tego, w time trendzie stwierdził że pozostało wymienić obudowę, której i tak nie są w stanie zamówić. 

Czy macie jakiś jeszcze Zegarmistrzów do polecenia w Warszawie i zachodnich okolicach? Czy pozostało mi odłożyć ten zegarek na witrynkę? :(

A możesz pokazać jakieś zdjęcia całego zegarka oraz tego uszkodzonego miejsca w zbliżeniu i dobrym świetle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, TomG80 napisał(-a):

A możesz pokazać jakieś zdjęcia całego zegarka oraz tego uszkodzonego miejsca w zbliżeniu i dobrym świetle?

Jasne już pokazuję. Jak wrócę do domku to mogę zrobić z lepszym światłem zdjęcia jak by było potrzeba.

Przód i tył:

63396B3D-D354-48B8-8723-224E16F35CC9_1_102_o.thumb.jpeg.9eb241475ffd4b616de85cc6083025da.jpeg

C73F4340-A4E0-43C6-B9B6-FC9B72F839B8_1_102_o.thumb.jpeg.5bc0a68b9d05ecf842d9d45319350a3b.jpeg

Zbliżenie na uszkodzenie:

05C79EC3-0D00-4E71-89FF-9D0AD5D962ED_1_102_o.thumb.jpeg.b5798503c011b2277d2cc5e2a4dc46f2.jpeg

8A579071-D53B-4045-B730-3CF0B50E9239_1_102_o.thumb.jpeg.a43ebee6f6010aa36441e3f452ddc389.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Fokuz napisał(-a):

Jasne już pokazuję. Jak wrócę do domku to mogę zrobić z lepszym światłem zdjęcia jak by było potrzeba.

Przód i tył:

Zbliżenie na uszkodzenie:

A pokaż jeszcze zbliżenie na dobrą stronę uch koperty, gdzie otwór nie jest uszkodzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, TomG80 napisał(-a):

A pokaż jeszcze zbliżenie na dobrą stronę uch koperty, gdzie otwór nie jest uszkodzony.

A proszę bardzo
IMG_1959.thumb.jpeg.68158aa5735643084cceb1e42b9cfd02.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Fokuz napisał(-a):

A proszę bardzo

To wygląda trochę na to, że po drugiej stronie materiał był napawany i nie rozwiercony na odpowiednią średnicę. Bo rozumiem, że z tego otworu próbowałeś wydłubać cokolwiek np. szpilką albo igłą i bez powodzenia?

Wg mnie należałoby tą kopertę po prostu rozwiercić do takiej średnicy, jak jest po przeciwnej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

Tam jest urwany teleskop, to stalowa koperta, trzeba go wydłubać.

Godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

To wygląda trochę na to, że po drugiej stronie materiał był napawany i nie rozwiercony na odpowiednią średnicę. Bo rozumiem, że z tego otworu próbowałeś wydłubać cokolwiek np. szpilką albo igłą i bez powodzenia?

Wg mnie należałoby tą kopertę po prostu rozwiercić do takiej średnicy, jak jest po przeciwnej stronie.

Nie wierzę żeby w ocku nie było rozwierconych otworów pod teleskopy 🤔🤔🤔

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tam jest urwany teleskop, to stalowa koperta, trzeba go wydłubać.

Nie wierzę żeby w ocku nie było rozwierconych otworów pod teleskopy 🤔🤔🤔

Fabrycznie oczywiście, że były rozwiercone, ale faktycznie może być tak, że ułamała się końcówka teleskopu i została w otworze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Fabrycznie oczywiście, że były rozwiercone, ale faktycznie może być tak, że ułamała się końcówka teleskopu i została w otworze.

Raczej jest tak na bank, dobry zegarmistrz powinien to usunąć, tam nie ma gwintu, za gruby teleskop wciśnięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi