K_J 700 #3351 Napisano 25 Października Dołączam do klubu 14 CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K_J 700 #3352 Napisano 30 Października Zabawę z paskami czas zacząć 7 CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #3353 Napisano 30 Października Zabawę z paskami czas zacząć powodzenia;)przechodziłem przez to i po kilku próbach doszedłem do wniosku, że w jego przypadku tylko kajdan :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K_J 700 #3354 Napisano 31 Października Test kolejnego paska 7 CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 684 #3355 Napisano 2 Listopada W dniu 30.10.2025 o 11:26, plszcto napisał(-a): powodzenia;) przechodziłem przez to i po kilku próbach doszedłem do wniosku, że w jego przypadku tylko kajdan 🙂 Popieram kolegę. OC-ki mają na tyle dobre bransolety, że szkoda knuć... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 299 #3356 Napisano Czwartek o 09:30 S6000SW 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10034 #3357 Napisano Czwartek o 11:27 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fokuz 0 #3358 Napisano wczoraj o 11:57 Cześć wszystkim, dwa tygodnie temu stałem się właścicielem oceanusa OCW-M700, ale niestety poprzedni właściciel coś musiał napsuć bo po trzech dniach teleskop wypadł, okazało się że w uchu były jakieś śmieci które poupychał i to trzymało się na słowo boże. Byłem u dwóch zegarmistrzów w Galerii Mokotów w Warszawie i żaden nie podejmie się naprawy tego, w time trendzie stwierdził że pozostało wymienić obudowę, której i tak nie są w stanie zamówić. Czy macie jakiś jeszcze Zegarmistrzów do polecenia w Warszawie i zachodnich okolicach? Czy pozostało mi odłożyć ten zegarek na witrynkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9122 #3359 Napisano wczoraj o 12:10 12 minut temu, Fokuz napisał(-a): Cześć wszystkim, dwa tygodnie temu stałem się właścicielem oceanusa OCW-M700, ale niestety poprzedni właściciel coś musiał napsuć bo po trzech dniach teleskop wypadł, okazało się że w uchu były jakieś śmieci które poupychał i to trzymało się na słowo boże. Byłem u dwóch zegarmistrzów w Galerii Mokotów w Warszawie i żaden nie podejmie się naprawy tego, w time trendzie stwierdził że pozostało wymienić obudowę, której i tak nie są w stanie zamówić. Czy macie jakiś jeszcze Zegarmistrzów do polecenia w Warszawie i zachodnich okolicach? Czy pozostało mi odłożyć ten zegarek na witrynkę? A możesz pokazać jakieś zdjęcia całego zegarka oraz tego uszkodzonego miejsca w zbliżeniu i dobrym świetle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fokuz 0 #3360 Napisano wczoraj o 12:33 13 minut temu, TomG80 napisał(-a): A możesz pokazać jakieś zdjęcia całego zegarka oraz tego uszkodzonego miejsca w zbliżeniu i dobrym świetle? Jasne już pokazuję. Jak wrócę do domku to mogę zrobić z lepszym światłem zdjęcia jak by było potrzeba. Przód i tył: Zbliżenie na uszkodzenie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9122 #3361 Napisano wczoraj o 12:43 9 minut temu, Fokuz napisał(-a): Jasne już pokazuję. Jak wrócę do domku to mogę zrobić z lepszym światłem zdjęcia jak by było potrzeba. Przód i tył: Zbliżenie na uszkodzenie: A pokaż jeszcze zbliżenie na dobrą stronę uch koperty, gdzie otwór nie jest uszkodzony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fokuz 0 #3362 Napisano wczoraj o 12:54 8 minut temu, TomG80 napisał(-a): A pokaż jeszcze zbliżenie na dobrą stronę uch koperty, gdzie otwór nie jest uszkodzony. A proszę bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9122 #3363 Napisano wczoraj o 12:57 1 minutę temu, Fokuz napisał(-a): A proszę bardzo To wygląda trochę na to, że po drugiej stronie materiał był napawany i nie rozwiercony na odpowiednią średnicę. Bo rozumiem, że z tego otworu próbowałeś wydłubać cokolwiek np. szpilką albo igłą i bez powodzenia? Wg mnie należałoby tą kopertę po prostu rozwiercić do takiej średnicy, jak jest po przeciwnej stronie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64890 #3364 Napisano wczoraj o 14:12 (edytowane) 1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a): A pokaż jeszcze zbliżenie na dobrą stronę uch koperty, gdzie otwór nie jest uszkodzony. Tam jest urwany teleskop, to stalowa koperta, trzeba go wydłubać. Godzinę temu, TomG80 napisał(-a): To wygląda trochę na to, że po drugiej stronie materiał był napawany i nie rozwiercony na odpowiednią średnicę. Bo rozumiem, że z tego otworu próbowałeś wydłubać cokolwiek np. szpilką albo igłą i bez powodzenia? Wg mnie należałoby tą kopertę po prostu rozwiercić do takiej średnicy, jak jest po przeciwnej stronie. Nie wierzę żeby w ocku nie było rozwierconych otworów pod teleskopy 🤔🤔🤔 Edytowane wczoraj o 14:15 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9122 #3365 Napisano wczoraj o 15:29 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Tam jest urwany teleskop, to stalowa koperta, trzeba go wydłubać. Nie wierzę żeby w ocku nie było rozwierconych otworów pod teleskopy 🤔🤔🤔 Fabrycznie oczywiście, że były rozwiercone, ale faktycznie może być tak, że ułamała się końcówka teleskopu i została w otworze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64890 #3366 Napisano wczoraj o 15:37 6 minut temu, TomG80 napisał(-a): Fabrycznie oczywiście, że były rozwiercone, ale faktycznie może być tak, że ułamała się końcówka teleskopu i została w otworze. Raczej jest tak na bank, dobry zegarmistrz powinien to usunąć, tam nie ma gwintu, za gruby teleskop wciśnięty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach