Marc_42 0 #951 Napisano 22 Grudnia 2014 Musiałbym najpierw 001 w superstanie wyrwać za jakąć normalną cenę - to mogę myśleć Skorzystaj z jakiegoś hostingu. Ja np. korzystam z photobucket.comPotem wystarczy wstawić na forum odpowiedni link.Nie umieszczałem nigdy zdjęć w internecie - czy to jest płatne? Możesz coś napisać o tym photobucket.com? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #952 Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Wpisz sobie postimage.org ja z tego korzystam.Proste w obsłudze, otwierasz zdjęcie z kompa, generuje Ci link, który wklejasz na Forum. I już. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Cezar. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #953 Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Cezar - wielkie dzięki, po Świętach podejmę temat umieszczania fotek.Dlaczego kopiujesz mój zegarek - od paru dni, przywieziony z Japonii, mam taki sam!!!A swoją drogą - skoro już jesteście tacy pomocni (wielkie dzięki), brakuje mi linku chociażby "jak ustawić godzinę w Oceanusie", "Jak ustawić alarm" - podstawowe czynności przy tym zegarku. Te dostarczane instrukcje o kant - cholera mniejszych nie mają????Ze świątecznymi życzeniami - posiadacz najpiękniejszego zegarka Casio - Oceanus T1000.Marc Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Marc_42 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #954 Napisano 22 Grudnia 2014 JA tam T1000 ustawiałem na czuja...Akurat w tym modelu obsługa jest bardzo intuicyjna.A jeśli potrzebujesz instrukcji w większym formacie to wpisz google casio manual i nr modułu z dekla - są w pdf po angielsku w sieci. 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #955 Napisano 26 Grudnia 2014 Jak by tak patrzeć na ostatnie lata to powinni wypuścić jakiś nowy model z serii S , pewnie 4000 , choć dodali GPSa to może nic nowego nie zaprezentująPozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #956 Napisano 26 Grudnia 2014 Troszkę w zimowej otulinie.... 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #957 Napisano 26 Grudnia 2014 Super zegarek i piękne zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #958 Napisano 26 Grudnia 2014 Ładnie, ładny. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #959 Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) JA tam T1000 ustawiałem na czuja...Akurat w tym modelu obsługa jest bardzo intuicyjna.A jeśli potrzebujesz instrukcji w większym formacie to wpisz google casio manual i nr modułu z dekla - są w pdf po angielsku w sieci.Na czuja - właściwie tak też można.Oczywiście wydrukowałem instrukcję w większym formacie i przynajmniej dla mnie teraz wszystko jasne :-) A niżej - mój Oceanusek: Dostałem także kalendarz Oceanus'a na 2015 rok: Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Marc_42 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #960 Napisano 31 Grudnia 2014 Cezar, przepraszam, myliłem się. Nie masz takiego samego zegarka - mamy całkiem inny układ kolorów na tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #961 Napisano 31 Grudnia 2014 Ja mam 1, a Ty 2 w numerze, więc czymś się muszą różnić A z ciekawości - kupowałeś nowy, ile wyszło jak można wiedzieć ? 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #962 Napisano 31 Grudnia 2014 Tak jak napisałem - różnią się kolorami - tam gdzie u mnie jest niebieski - u Ciebie jest stalowy - idealnie to widać na pasku gdzie jest umieszczony napis TIME1 TIME2 Alarm TR ST.Taki nowy w sklepie w Japonii kupisz już za ok. 101 000 Jen, jak internetowo to dolicz VAT i cło - zresztą co tutaj pisać - wiesz o tym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #963 Napisano 31 Grudnia 2014 1-czarny, 2-niebieski...poza tym masz białą datę, ja czarną, no i kolorki na subtarczkach - gdzie u mnie srebro, u Ciebie niebieski 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #964 Napisano 31 Grudnia 2014 1-czarny, 2-niebieski...poza tym masz białą datę, ja czarną, no i kolorki na subtarczkach - gdzie u mnie srebro, u Ciebie niebieski Jeden i drugi wspaniale się prezentują.Jednak Oceanus to super zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reglass 1 #965 Napisano 1 Stycznia 2015 Hej! Wpadł mi w oko model OCW-S3000-1AJF. Jak wygląda sprowadzenie go z Japonii ? Zajmuje się ktoś na forum sprowadzaniem ?Jaka cena wychodzi po doliczeniu vatu itd. ? Może polecicie inny model ? 0 "Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #966 Napisano 1 Stycznia 2015 Nie ma złych ocków - wszystkie są super , w zależności co się komu podoba.Nawet wykonanie najprostszych modeli nie Mant jest na bardzo dobrym poziomie - zresztą masz opisane wszystko w wątkuCo do cen to S3000 to pewnie ok 100 tyś yenów kosztuje , musisz się liczyć z kosztami ok 3,5 - 4 tyś zł min Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #967 Napisano 2 Stycznia 2015 Nie wydaje mi się, że będzie aż tak tanio. Ten mój kosztował ponad 100 tyś, a jest z 2013 roku. Wg mnie taki ocek w sklepie w Japonii (do sprawdzenia przeze mnie po 15 stycznia) będzie dużo droższy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #968 Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Można poszukać na bazarku w japonii ,jakiś lekko używany na pewno się trafi do 100-110Nowy trochę poleci w górę ale Yen teraz nisko stoi to aż takie tragedii nie maCeny ocków są bardzo różniste przez to że nie są sprzedawane na wszystkie rynkiU nas jak ktoś już oferuję sprzedaż to cena jest z lekka przegiętaW japonii zaraz po premierze cena leci z 10-20% w dół od wyjściowej , S 3000 miał premire już ponad rok temu także na pewno są już raczej przy końcu produkcji cena przez to też nie może być jakoś wiele większaSprawdź tam gdzie kupowałeś ilę chcą Pozdr. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez lukaspl21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reglass 1 #969 Napisano 3 Stycznia 2015 Mam bardzo dużo kontaktu z wodą i obawiam się że 100m będzie za liche dla mnie. :/ (Miałem przypadki że zegarek zaparował- Szwajcarskie modele).Są modele które mają 200m ? Obecnie takich używam i problem znikł. 0 "Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #970 Napisano 3 Stycznia 2015 Powiem tak , patrząc na ogólne podejście Japończyków do każdej sprawy i ich pedantyczność raczej możesz być pewny że ta norma 100m to jest pewnaNie wiem jakie swiss miałeś i parowały ale tu jeśli zegarek nie był otwierany jestem praktycznie pewien że nic ci nie zaparuje i będzie śmigałJakość Oceanus a swiss w tej cenie to zupełnie inna liga , tym bardziej że dla casio to najwyższa półka czyli normy jakości pewnie mocno podniesione Nie wiem czy ktoś na forum jakoś mocno testował ocki w wodnym środowisku ale takie w sumie jest ich przeznaczenie Może będziesz pierwszy Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #971 Napisano 3 Stycznia 2015 Cachalot p500 posiadał WR200, nowsze cachaloty p100 i p600 były już tylko WR100. Na codzień noszę albo ocki albo jakieś inne JDM od citizena czy seiko, od pryszniców , kąpieli jeszcze żaden WR100 mi nie parował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reglass 1 #972 Napisano 3 Stycznia 2015 Od tamtych problemów kupuje tylko zegarki Japońskie.Ten bardzo ładny przynajmniej mi się podoba. I na pewno tańszy ? Orientuje się ktoś za ile można go sprowadzić ? (Jak pozytywnie mnie zaskoczy na żywo to może dokupie kiedyś ich topowy model).Na pewno nie są wykonane lepiej od "Grand Seiko" 0 "Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #973 Napisano 3 Stycznia 2015 Od tamtych problemów kupuje tylko zegarki Japońskie.Ten bardzo ładny przynajmniej mi się podoba. I na pewno tańszy ? Orientuje się ktoś za ile można go sprowadzić ? (Jak pozytywnie mnie zaskoczy na żywo to może dokupie kiedyś ich topowy model).Na pewno nie są wykonane lepiej od "Grand Seiko" Zaczynam wątpić, czy takiego jeszcze produkują. Jak już to można będzie kupić na rynku wtórnym - niestety, ja nie pomogę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #974 Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) To jest model S100 są jak dobrze pamiętam 3 wersję jest biała czarna i ta To najtańszy model pewnie koło 50 tyś na rynku wtórnym , co do nowych to pewnie da się jeszcze normalnie kupić , bo premiera tego modelu byłą w zeszłym roku Pozdr. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez lukaspl21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #975 Napisano 3 Stycznia 2015 Na ebayu 550 $ nowy. W japońskich sklepach internetowych też do wyrwania +/- 55tys jenów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach