Encanto 572 #26 Napisano 26 Lutego 2010 lotnicze są piękne, a reszta modeli nie robi wrażenia choć to wszystko kwestia gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #27 Napisano 26 Lutego 2010 (edytowane) nie przesadzajmy zegarek nie musi mieć solara, waveceptora, mam i z takimi funkcjami i bez, jakiejś wielkiej różnicy nie widzę, one i tak jak sa na baterie to ile robią różnicy na miesiąc , 10 sekund?? Kto to zauważy... co nie zmienia faktu ze wave to fajna funkcja;)) Odnosiłem się bardziej do "przystępnej ceny", niż do funkcji, bo wydawałoby się, że to jakaś okazja może być. Wiesz, z tą funkcjonalnością to wedle potrzeb, jeśli ktoś nie potrzebuje, to może kupić fajny zegarek dużo taniej.Ta funkcjonalność nie jest niezbędna, to bardziej rodzaj bonusa, która ułatwia życie. W końcu zamiast Tough Solar'a można zmieniać baterię. Z mojego własnego doświadczenia to trwa to kilka dni, bo trzeba znaleźć czas i miejsce, ale da się żyć.Waveceptor, owszem, nie trzeba regulować zegarka i przestawiać czasu o godzinę 2 razy do roku (lub też funkcji DST on/off).Tough Movement, jak wskazówki się przekręcą od uderzenia lub innego powodu (o ile są wskazówki), to można skorygować też ręcznie. Więc w sumie płaci się sporo więcej po prostu za wygodę (czy też wygodnictwo). Czy warto? Wg mnie w zależności od zasobności, nie są to jakieś kosmiczne pieniądze, a z drugiej strony nie są to jakieś kosmiczne funkcje. To coś jak w samochodzie, np. elektrycznie sterowane lusterka - na samą jazdę to nie wpływa, ale ułatwia życie, przyspiesza "maintenance" i jest wygodne. Człowiek jest ogólnie leniwym zwierzęciem i ogólnie mu się nie chce, łatwiej jak się robi samo. Ja się przyzwyczaiłem do waveceptora i jak wyciągam z kartonu protreka na lato, to wciskam przycisk i wrzucam na parapet. I się ustawia samo. Różnica w cenie kilku obiadów w knajpie. To samo robię z bieżącym zegarkiem, raz na tydzień kładę na noc na parapet. Wygodne. A jeszcze parę miesięcy temu nie wiedziałem co to waveceptor i na początku mi się wydawało, że to jakieś udziwnienie Aha, dodam, że zanim powróciłem do zegarków miałem na Symbianie w Nokii aplikację, która raz dziennie synchronizowała czas przez NTP z netu. Nie wiem, może to moje widzimisię, ale jak ma być czas, to lubię jak czasomierz wskazuje dokładnie czas. Edytowane 26 Lutego 2010 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #28 Napisano 1 Marca 2010 zimny-wiatr: O jaki plakat Ci chodzi? michu: ktory Red Bull Racing. Caly edifice jest powiazany z Formula 1. Dedykowane modele byly dwa: EF-535SVSP i EQW-M1000SV czyli takie z podpisem vettela i specjalnym pudelkiem itd. Pewnie bedzie cos nowego limitowanego na ten rok tez, ale nie wiem jeszcze. Natomiast kazdy inny to po prostu Edifice. sergserg: AE z mapa swiata na pasku to 125 zl, ale tez jest to max. podstawowy zegarek LCD. AE-2000 to juz 2 stowki, ale ma 20 atm i lepiej wyglada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #29 Napisano 1 Marca 2010 a, o taki: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepeen 1 #30 Napisano 1 Marca 2010 Kolory tych 110 to jakaś masakra Ciekawe jak się prezentują na żywo. 0 Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #31 Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) zimny-wiatr: O jaki plakat Ci chodzi? michu: ktory Red Bull Racing. Caly edifice jest powiazany z Formula 1. Dedykowane modele byly dwa: EF-535SVSP i EQW-M1000SV czyli takie z podpisem vettela i specjalnym pudelkiem itd. Pewnie bedzie cos nowego limitowanego na ten rok tez, ale nie wiem jeszcze. Natomiast kazdy inny to po prostu Edifice. Chodzi mi o te błękitne ze zdjęcia na pierwszej stronie - bodajże 12 post. Edytowane 1 Marca 2010 przez michu 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #32 Napisano 2 Marca 2010 plakat na razie nie robiony, ale moze? na razie robie plakat z kolorowymi g-shockami (tez jest na javys). Ale jak ktos chce czarnego GA-100 jako plakat do domu, to chetnie zrobie partie na sklepy i do rozdania.w kazdym razie mam materialy do tego plakatu z GA-100 co do edifice to gold label, a wiec niezalezny od formuly 1. niebieskie gold label nie maja nic wspolnego z red bull racing. modele powiazanym z F1 w tym roku bedzie EQW-M710 o ktorym pisalem na blogu. W zeszlym tygodniu weszly pierwsze sztuki tego modelu. Ma dobra cene (tzn. nizsza niz powinna byc) wiec mysle ze bedzie popularny. Ogolnie plakaty moge udostepnic, ale w kilku sklepach w polsce. W sensie ze wybrac kilka miast typu wawa, 3miasto, krakow, poznan i tam sklepy TT. Kazdemu z tych kilku wysle zestaw plakatow g-shocka do rozdawania za free. Tak juz mielismy bo robilem plakaty z naszym Dodgem Challengerem (bez zegarka) i plakaty bartka oglazy (tez bez zegarka) bo to akcje powiazane z g-shockiem i na plakacie bylo tylko logo GS. Moze byc takich akcji wiecej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godzilla242 0 #33 Napisano 2 Marca 2010 nie powiem ale tez bym sie pisał n ataki plakat, z checia bym odebrał ( kupił) np w galerii mokotów, albo gdzie indziej w Wawie. pzdr, byłem w tarasach i galmoku ale nie maja jeszcze tego nowego G, a chciałbym zobaczyć go na zywo:-)) ps nie wiesz Net kiedy bedzie? pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #34 Napisano 2 Marca 2010 juz jest. nasz forumowy kolega juz go kupil w zlotych tarasach. to kwestia transportu z magazynu, wiec powiedzmy ze w ten weekend powinny byc. postaram sie tez zrobic zeby kazdy sklep mial prztynajmniej jeden model z tej serii. p.s. w takim razie zrobie troche plakatow z zapasem fajnych i wrzuce do paru sklepow do zabierania za free na jakies haslo. ale to potrwa pare tygodni wiec prosze o cierppliwosc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miller 0 #35 Napisano 7 Marca 2010 Najnowszy Edifice chrono- EF-550. IMHO obrotowe tarcze powodują, że zegarek jest nieczytelny. Pozdrawiam Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #36 Napisano 7 Marca 2010 Ale za to dynamiczny, o co w serii Edifice chyba głównie chodzi. Ale to prawda, co napisał Miller, wskazówki powinny być mocno kontrastowe do kolorystyki tarczy, bo bez tego jest tragedia. Czasem poszczególne modele występują w różnej kolorystyce, wtedy można coś dobrać. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #37 Napisano 7 Marca 2010 Jak chcecie odczytywać czas na zegarku to kupcie sobie jakiegoś pilota . Casio edifice to takie raczej szpan-zegarki im więcej naćkane na tarczy tym fajniej ...Odczyt czasu nie ejst tutaj głównym zadaniem . Ja kupiłem niedawno oceanusa dla kolegi, przyjdzie na dniach fedexem to zdam relacje jak z jakością tych zegareczków...tytan, szafir, 200m, radio kontrolowany i solarny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #38 Napisano 7 Marca 2010 Jako fan Oceanusów zapytam, który model? I zapraszam z fotkami na wątek o Oceanusach. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miller 0 #39 Napisano 7 Marca 2010 Nie no, główne wskazówki od godziny i minuty są czytelne, podoba mi się, że są w różnych kolorach. Tylko osobiście nie lubię obrotowy tarczek zamiast noramlnych ze wskazówkami. Wolę np taki styl To EF-545 - również wybajerzony, ale moim zdaniem bardziej czytelny. Pozdrawiam Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #40 Napisano 7 Marca 2010 Jako fan Oceanusów zapytam, który model? I zapraszam z fotkami na wątek o Oceanusach. Chrono, 600TD czy jakoś tak nie chce mi się teraz szukać . Lekko używany powystawowy z salonu w USA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #41 Napisano 7 Marca 2010 No, jak to model OCW-600 i wersja z USA, to się kumpel nie ucieszy, bo waveceptor w tym modelu obsługuje tylko nadajniki z Japonii i USA. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casio DW-6900 1 #42 Napisano 11 Marca 2010 kazior z tych zdjęć lotniczych wynika niezbicie, że Casio powraca swoją stylistyką do vintage już modeli Casio: Digi Graph, Twin Graph II, Tri Graph, Quattro Graph, Penta Graph, Hexa Graph oraz Radial Graph. Dziś już ciężko być oryginalnym nawet dla Casio... 0 Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 110010000010011001 #43 Napisano 14 Marca 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 110010000010011001 #44 Napisano 14 Marca 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #45 Napisano 14 Marca 2010 Ten drugi od góry bardzo fajny GW-S5600B-1JF Fajny pomysł z tym karbonowym paskiem.Gdzie i kiedy będzie je mozna kupic? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 110010000010011001 #46 Napisano 15 Marca 2010 Ten drugi od góry bardzo fajny GW-S5600B-1JF Fajny pomysł z tym karbonowym paskiem.Gdzie i kiedy będzie je mozna kupic?Casio wypusci to w drugiej polowie roku czyli w czerwcu lub dalej, w Polsce pewnie beda z opoznieniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #47 Napisano 15 Marca 2010 Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę miał 2 egzemplarze podobnego modelu: GW-M5600BC Jeden mogę odstąpić. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #48 Napisano 15 Marca 2010 Jakoś nie bardzo bransoleta G-shockowi pasuje. Wygląda jak doczepiona na siłę. Ale na tą wersje o ktorej wspomnialem bym reflektował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #49 Napisano 15 Marca 2010 Każdy lubi co innego. Moje poprzednie G też było na bransolecie, ma to swoje plusy. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikt 0 #50 Napisano 17 Marca 2010 Witam serdecznie,czy wszystkie kolorystyki z lini Ga 110 pojawią się w Polsce? Jakies info na temat ceny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach