Sol 7257 #1026 Napisano 3 Października 2025 Czarna guma i tylko czarna guma. Teraz wygląda rasowo 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1027 Napisano 4 Października 2025 Świetny jest 😁😁😁 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1028 Napisano 4 Października 2025 W dniu 3.10.2025 o 12:23, Sol napisał(-a): Czarna guma i tylko czarna guma. Teraz wygląda rasowo Dzięki 🤗 🤗 🤗 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1029 Napisano 18 Października 2025 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1030 Napisano 13 Listopada 2025 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pierce34 3292 #1031 Napisano 12 Grudnia 2025 Mam go od '97 roku. Wciąż działa. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malecki 41 #1032 Napisano 28 Grudnia 2025 W dniu 4.10.2025 o 18:03, TomcioMiki napisał(-a): Dzięki 🤗 🤗 🤗 Miałem taki, bardzo mi się podobał. To było jakbyś 25 lat temu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1033 Napisano 28 Grudnia 2025 17 minut temu, Malecki napisał(-a): Miałem taki, bardzo mi się podobał. To było jakbyś 25 lat temu. Dzięki, ja go w tym roku na giełdzie trafiłem za 30zł 🤗 🤗 🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 9041 #1034 Napisano 7 Stycznia Mój po odnowieniu Casio DB-1500 😉 Pamiątka po tacie, fajnie było go znowu ubrać, bo wcześniej kompletnie się nie nadawał. Niestety ten rodzaj koperty nie wytrzymał próby czasu 😉 Dostałem go gdzieś w 1999 r., czyli jakieś 27 lat będzie 👍 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 70423 #1035 Napisano 8 Stycznia Pięknie. Mam chyba gdzieś w domu czarną kopertę do bardzo podobnego modelu z lat 90-tych, tylko z pamięcią na 50 numerów. Kto wie, czy by czasem nie pasowała. Szansa raczej mała, ale powyżej 0 . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 454 #1036 Napisano 9 Stycznia Części to jedno, ale za to, że kalendarz pokazuje '26 wielki szacun. 1 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1037 Napisano 9 Stycznia 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 9041 #1038 Napisano 9 Stycznia Części to jedno, ale za to, że kalendarz pokazuje '26 wielki szacun.Elektronika sprawna na szczęście i wszystko śmiga. Chociaż jak porównuje illuminatora z moim Mudmanem, to jednak widać takie plamy jakby ciemniejsze na podświetleniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1039 Napisano 12 Stycznia 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1040 Napisano 19 Stycznia 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11890 #1041 Napisano 7 Lutego Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71652 #1042 Napisano 7 Lutego 3 godziny temu, nav napisał(-a): Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? Z tego co wiem to 10 i więcej lat, ja jeszcze w żadnym swoim nie wymieniałem 🤗🤗🤗 3 godziny temu, nav napisał(-a): Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? Co robisz że tak krótko wytrzymują 🤔🤔🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7257 #1043 Napisano 9 Lutego W dniu 7.02.2026 o 09:11, nav napisał(-a): Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? Jeżeli to ten sam zegarek, to może sugerować problem z ładowaniem. Akumulator trzyma znacznie dłużej. Czasem kilkanaście lat. Albo wkładasz zwykłe baterie 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11890 #1044 Napisano 9 Lutego W dniu 7.02.2026 o 13:03, TomcioMiki napisał(-a): Z tego co wiem to 10 i więcej lat, ja jeszcze w żadnym swoim nie wymieniałem 🤗🤗🤗 Co robisz że tak krótko wytrzymują 🤔🤔🤔 2 godziny temu, Sol napisał(-a): Jeżeli to ten sam zegarek, to może sugerować problem z ładowaniem. Akumulator trzyma znacznie dłużej. Czasem kilkanaście lat. Albo wkładasz zwykłe baterie Dziękuję Wam za odpowiedzi. Myślę, że nieprecyzyjnie się wyraziłem - miałem te zegarki rok, dwa, bo po prostu je sprzedawałem, stąd nie wiedziałem ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11890 #1045 Napisano 11 Lutego DW 5600 z modułem 901 - mój pierwszy i najdłużej przeze mnie posiadany zegarek, mam go od 33 lat. Właśnie wrócił z serwisu, dostał nowy bezel i pasek, oryginalnie były zielone, ale części Casio już nie produkuje, więc są dobierane z innych modeli. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 70423 #1046 Napisano 11 Lutego Piękny. Mam taki sam. Może Keanu Reeves też swój egzemplarz wciąż trzyma gdzieś w szufladzie . 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11890 #1047 Napisano 11 Lutego Bardzo ładny, jednak kostka G, to klasyka. Może jeszcze się pokuszę o znalezienie pasującego zielonego bezela i paska, w oryginale wyglądał podobnie do tego: Zdjęcie ze strony Casio. To pocieszające, że po tylu latach te zegarki wciąż dobrze działają. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 70423 #1048 Napisano 11 Lutego U mnie trochę podświetlenie już szwankuje, ale reszta działa doskonale. Zresztą mam jeszcze kilka wiekowych Casio, wciąż na chodzie. Niektóre z nich kwarcowo-mechaniczne. Z mechanizmami z plastiku w środku. Każdy ma grubo ponad 30 lat. I chodzą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonifacyzp 12 #1049 Napisano 11 Lutego W dniu 7.02.2026 o 09:11, nav napisał(-a): Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? Ja mam dwadzieścia pięć lat. Bez wymiany akumulatora. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11890 #1050 Napisano 12 Lutego 9 godzin temu, Bonifacyzp napisał(-a): Ja mam dwadzieścia pięć lat. Bez wymiany akumulatora. Piękny wynik, G-Shock, czy jakaś inna linia modelowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach