Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

csc

Kemmner

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

przeglądałem dziś recenzje zegarków na WUS i trafiłem na coś takiego http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=377880 Kemmner Tonneau. Wg mnie bardzo ładny design, w średku eta 2824 i cena na poziomie 200 Euro. Ciężko ocenić wykonanie zegarka jedynie na podstawie kilku zdjęć, ale recenzja jest dosyć pochlebna, a i sama przeszłość twórcy świadczy na jego korzyść.

I tu pytanie: czy ktoś z Was miał już kontakt z marką i ew. ma jakieś uwagi co do tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba, czcionka logo nostalgicznie wspomina mój pierwszy samochód...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dla mnie bombowy !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do eleganckiego ubioru cudo!

nie mogę znaleźć ich strony www..

gdyby był w wersji ze złotą kopertą to byłby na mojej liście zakupów

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Strony nie ma - na ebayu jest ten sprzedawca - to użytkownik "erkahund"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie widzę.. co to manufaktura? facet je sam robi? paradoksalnie przy małoseryjnej produkcji mógłby je sprzedawać za dużo więcej, a mała produkcja i wysokie ceny równa się albo wielki sukces, albo klapa - na miejscu twórcy bym zaryzykował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się podniecać ładnymi zdjęciami... Samo wykończenie werku pozostawia wiele do życzenia. Nie wiadomo jak z jakoscią koperty za ta kasę.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo wykończenie werku pozostawia wiele do życzenia.

Genewskiego szlifu tam zaiste nie ma. Mógłbyś napisać co dokładnie masz na myśli?

Ps: TIK TAK, zerknij do tematu Jaki zegarek jest na szczycie Twojej listy zakupów? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Jash już wcześniej powiedział, sam twórca sprzedaje to na ebayu (z resztą wszystko jest opisane w recenzji). Koperty są tylko w wersji ze stali szlachetnej, za to są różne kolory tarcz i wskazówek. Werk faktycznie nie jest najpiękniejszy, ale z drugiej strony ciężko by było tego oczekiwać za te pieniądze. To co mnie zastanawia to tak jak powiedział TIK TAK jakość wykonania. Na zdjęciach wygląda w porządku ale to tylko zdjęcia...

Teoretycznie recenzję pisał facet, który miał wcześniej kontakt z zegarkami za więcej niż $300, ale wolałbym nie polegać tylko na jednej opinii i kilku zdjęciach przy podejmowaniu decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps: TIK TAK, zerknij do tematu Jaki zegarek jest na szczycie Twojej listy zakupów? :)

:) Mam na uwadze :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Tak jak można wyżej przeczytać na forum WUS: Roland Kemmner was the engineer at Fricker responsible for various Precista watches.

Więc myślę że skoro jakość Precisty wam odpowiada to i tu się nie zawiedziecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kemmner od jakiegoś czasu oprócz Unitasów 6497 i 6498 i Ety 2824 eksperymentuje z mechanizmami Seagulla 3621. Teraz widzę, że pojawił się w ofercie AVIATOR na mechanizmie 2551 od Seagulla. To zdaje się taki sam jaki preferują Gerlachy do swoich konstrukcji w Fundacji. Jak widać zastosowanie takiego mechanizmu w przypadku Kemmnera oznacza cenę 225 Euro za produkt końcowy co jest bardzo niską ceną, a zegareczek wart uwagi: http://www.ebay.de/itm/Kemmner-AVIATOR-45-mm-Automatik-/290733635660?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item43b113384c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy jakiś czas temu zobaczyłem zegarek proponowany przez Szajmona spodobał mi się bardzo. Co do Tonneau to ta kosteczka ma coś magicznego w sobie. Jeśli kiedykolwiek pojawi się jeszcze w ofercie Kemmnera (erkahund na ebay.de) bo zapowiadał, że już jej nie będzie, to na pewno w dzień, dwa ją wykupią. Tonneau, Octopus, 007 oprócz zegarków Turtle, Marine, Flieger, Einziger to chyba najbardziej znane czasomierze Kemmnera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś miał zegarek Kemmner Turtle? Jakieś opinie? Znalazłem na e-bayu używkę:

http://www.ebay.de/itm/Kemmner-turtle-GMT-Stahl-Stahl-/221108944430?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item337b1ebe2e

jak do tej pory, mój kontakt z Kemmnerem, to jednowskazówkowce, które bardzo lubię :-)

"Do or do not. There is no try" - Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.