Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta dotycząca wyboru współczesnego zegarka rosyjskiego

Jakim zegarkiem rosyjskim jesteś zainteresowany  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pierwsza korespondencja do obu producentów została wysłana w dniu dzisiejszym.

W razie pojawienia się nowych okoliczności będę rzecz jasna informował.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy,

VOLMAX odpowiedzial blyskawicznie - chetnie zrobia limitowana serie zegarkow dla nas, nie bedzie problemu z okolicznosciowym grawerem i imiennymi certyfikatami. Wskazano tez osobe, ktora ze strony VOLMAXA bedzie zajmowac sie naszym projektem. Zla wiadomosc to taka, ze molnia jest juz nieosiagalna. Dobra to taka, ze producent jest dynamiczny i na TAK.

Zatem prosze kolegow o propozycje pilotow (najlepiej ze strony producenta), przy czym o strielke zapytam obowiazkowo.

Moscow Classic jeszcze nie odpowiedzial.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy,

VOLMAX odpowiedzial blyskawicznie - chetnie zrobia limitowana serie zegarkow dla nas, nie bedzie problemu z okolicznosciowym grawerem i imiennymi certyfikatami. Wskazano tez osobe, ktora ze strony VOLMAXA bedzie zajmowac sie naszym projektem. Zla wiadomosc to taka, ze molnia jest juz nieosiagalna. Dobra to taka, ze producent jest dynamiczny i na TAK.

Zatem prosze kolegow o propozycje pilotow (najlepiej ze strony producenta), przy czym o strielke zapytam obowiazkowo.

Dobra robota! Czekam na rozwój wydarzeń, wtym na informacje o striełce. Mam nadzieję, że pomysł ,,nie upadnie". Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po wizycie na stronie VOLMAXa - bo rozumiem ,że taki mamy wybór:

w zasadzie tylko poniższe czasomierze mnie interesują ( z wyglądu), nie mam pojęcia o cenie i werku 3133 Poljota, a złotka trochę cieniutko jak na CCCP, pardon Rossiju :

STRIELA / Szturmanskije: 1369649, 1369616, 1364649

pozdrawiam

WS

PS. chyba , że będą inne propozycje jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Strielka to IMO jedynie w kremowej tarczy i chromie :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomirek:

dlaczego nie czarna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo czarnych zegarkow u mnie mnogo :blink: A na poważnie to wyraziłem tylko swoje zdanie. Ta kremowa kojarzy mi się ze starymi Strelami więc pewnie stąd taka opinia. Jakby miała jeszcze wskazówki z chorągiewkami to w ogóle byłoby bosko. Ale czarna też fajna jest. Z kolei Strelki w złotych kopertach absolutnie mi się nie podobają, no może troszkę ta z oksydowanym ringiem ;)

Suma summarum pewnie będzie niezła kołomyja z wyborem - ilu userów tyle zdań ;) Pewnie trudno będzie znaleźć zegarek, który przypasuje wszystkim ;)

IMO Strelka byłaby najfajniejsza. no może taki pilocik jak poniżej. Ale gdyby cena nie różniła się zbytnio to zdecydowanie wolałbym Strzałkę B)

3105-6974645-300-3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jakoś umknął mi ten wątek :rolleyes:

chętnie się dołączę :)

W ankiecie zaznaczyłem 900-1200 i lotnika ale jedynym kryterium będzie to czy mnie urzeknie.

A jest na to duża szansa :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mnie te ruskie rozochociły, szukam w necie i znalazłem to:

http://www.poljot1.com/images/chronos/strela04_class_1.jpg

absolutna rewelacja jak dla mnie - czy ktoś zna ten sklep ??? Taką samą strzałę sprzedaje też russtime - nie znam człowieka, choć tyż z Wielkopolski.

Darogije druzja, jeśli będziecie szukać strieły, to daj boże taką może wybierzcie!!!

Na razie czekam na dalszy rozwój sytuacji.

Pozdrawiam

WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już fundusze mam odłożone :rolleyes: Nie wiem czy zgłaszanie modeli to dobry pomysł, bo co człowiek to zdanie.

publisher może znowu na zasadzie głosowania/ankiety przygotowanej przez Ciebie, jak już będziesz wiedział więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaznaczyłem 600-900 i inny bo mi po głowie chodzi Buran Sybir:

post-7161-0-14636600-1331564234.jpg

Uploaded with ImageShack.us

vodołaza mam, jak aviator to na mołni ........i sybir też jest na mołni :)

......więc będę starał się go ustrzelić poniżej 600, ale ciężko może być :) więc zaznaczyłem do 900.

.....smakowity kąsek :rolleyes:

post-7161-0-45904000-1331564324.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli będzie głosowanie dot. modelu może warto wprowadzić możliwość oddania głosu na więcej niż jeden model.

Wtedy faktycznie będzie można znaleźć model który przypasuje większości.

To i tak będzie wymagało pewnego kompromisu od wszystkich jak znam życie.

Ale mam przeczucie,że będzie ok :rolleyes:

trebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak,

Strieła:

38 mm, mineral glass, 3133/ 2121208, 2121204, russtime 1380 zł

44 mm, szafir glass, 3133/ 1361617, 1361618, russtime 2700 zł (drogo, bo szafir?)

Aviator legend, 3105/6974645 mineral glass, russtime 1100 zł

Aviator III Chronograph 3133/6773779 mineral glass, russtime 1690 zł

Widać też, że na stronie Volmaxa jest mały wycinek oferty, na russtime też wygląda to trochę inaczej, biorąc po uwagę oznaczenia katalogowe.

Ceny nie wyglądają zachęcająco, jednak warto by o nie powalczyć. Strieła 44 mm może odpaś w przedbiegach z racji rozmiaru.

Cóż, mamy demokrację [edit: wolny rynek], więc modeli zatrzęsienie.

Poczekam jeszcze trochę na wasze uwagi, zobaczymy, co się nam wyklaruje. Inna rzecz, że w dużej mierze i tak o efekcie końcowym możę zadecydować cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym chciał coś na Mołnii, ale Kol. Publisher zaznaczył ,,Mołnia jest już nieosiągalna" :rolleyes: . Sądzę, że kolejne głosowanko byłoby wskazane, aby wypracować jakiś kompromis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem - ceny z russtime to odpowiedź volmaxa na bezpośrednio skierowane do nich zapytanie czy nie?

gdyby zamówić bezpośrednio, to skąd dostawa (chodzi o ewentualne niespodzianki celno-podatkowe)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję nawiązać kontakt z polskim przedstawicielem - czyli poljot euro i u niego się dowiedzieć jakie ceny i co może zaproponować na zegarki które ma w dystrybucji - czyli m.in. volmaxa.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdy byłem w firmowym sklepie w Promenadzie oglądać Vostoka Expedition 2008 na dzień dobry, bez targowania dostałem 12% rabat od cenny z metki i cena zegarka spadła praktycznie do tych z Allegro. Przy większych zakupach myślę, że bez trudu można dostać więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, widzę, że nie wszystko jest zrozumiałe

1. Ceny z russtime podałem czysto orientacyjnie, jako ceny rynkowe

2. Eye_lip: zgadłeś, faktycznie wszystko będzie załatwiane z przedstawicielem poljot euro

3. Głównym zmartwieniem może być głęboko rozumiane poczucie estetyki klubowiczów, ale myślę, że konsensus da się wypracować

4. Zapytam więc, na jakie modele możemy złożyć zamówienie - czy jest gdzieś kompletna oferta na dzień dzisiejszy, żebyśmy wiedzieli, z czego możemy wybierać.

Zapytam też o warunki finansowe, gdyż w dużym stopniu będą one nas rozpalać lub studzić :rolleyes:

Postaram się to ogarnąć do końca bieżącego tygodnia roboczego.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję nawiązać kontakt z polskim przedstawicielem - czyli poljot euro i u niego się dowiedzieć jakie ceny i co może zaproponować na zegarki które ma w dystrybucji - czyli m.in. volmaxa.

Może to zabrzmi naiwnie :rolleyes: , lecz takiemu przedstawicielowi będzie raczej obojętne czy sprzedaje 20 zegarków tego samego typu, czy 20 różnych zegarków - dla nas istotne będą rabaty.

Istotnym utrudnieniem może być polityka sprzedaży - jeśli taką mają, no i nie będzie limitacji, chociaż mały grawer "KMZiZ 2010 xx/25" na przykład może nie być problemem - aż tak to się nie znam.

pozdr

WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Eye_lip: zgadłeś, faktycznie wszystko będzie załatwiane z przedstawicielem poljot euro

to może Expedition 2008 (Poljot Euro sprzedaje VE)? Wiem, ze wielu "rusofilom" ten zegarek się podoba :rolleyes:

post-7522-0-63975100-1331564345.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-29183-0-10472500-1331564360.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to zabrzmi naiwnie :rolleyes: , lecz takiemu przedstawicielowi będzie raczej obojętne czy sprzedaje 20 zegarków tego samego typu, czy 20 różnych zegarków - dla nas istotne będą rabaty.

Istotnym utrudnieniem może być polityka sprzedaży - jeśli taką mają, no i nie będzie limitacji, chociaż mały grawer "KMZiZ 2010 xx/25" na przykład może nie być problemem - aż tak to się nie znam.

pozdr

WS

Wiem, że przedstawiciel czyta ten temat i nie jest mu to obojętne.

VE - jest w dystrybucji poljot euro

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

Szukam "cięgiem" w necie, prawie nie jem ;) i ... znalazłem coś takiego:

http://www.sturmanskie.com/images/jewels/aviator10_4_blu.jpg

cena na stronie 225$ +10 $

Dla mnie wszystko pasuje oprócz szkiełka , no ale za tą kasę chyba nie da rady z szafirem.

Jest Mołnia, no i coś na kształt pilota oraz cyrylica.

Do przemyśleń kolegów.

pozdr

WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żebyśmy mogli spolaryzować nasze oczekiwania, musimy wiedzieć, spośród czego chcemy wybierać.

Volmax na nasze zapytanie ogólne odpowiedział błyskawicznie i w pełni pozytywnie, wskazując jednocześnie, z kim w Poljot Euro mamy prowadzić cały projekt. Myślę więc, że warto pozostać przy Volmaxie, a odpuścić na razie Vostok Europe i innych (tym bardziej, że o zegarkach VE krążą różne, często skrajne opinie).

Nie wiem, czy dzisiaj uda mi się napisać kolejne zapytanie, jednak poproszę przedstawiciela Poljot Euro o wyjaśnienie następujacych kwestii:

- czy limitowana partia zegarków zostanie wyprodukowana na nasze zamówienie, czy może być zdjęta z zapasów magazynowych celem dokonania grawerunku - jest to o tyle istotne, że w pierwszym przypadku będziemy raczej wybierać z aktualnej oferty producenta, a w drugim moglibyśmy upolować coś na mołni

- kolejna rzecz - na jakiej ofercie mamy się opierać, wybierając konkretny model? Przydałby się jakiś PDF lub link do witryny, która by pozwoliła nam na rzeczowy wybór

- jak będzie wyglądała kwestia cen, jakie będą rabaty?

Ponieważ przedstawiciel Poljot Euro niekoniecznie musi biegle (o ile w ogóle) władać językiem polskim, postaram się o dobre tłumaczenie na język rosyjski, a zapytanie wyślę w obu językach. Dlatego wspomniałem na wstępie, że nie wiem, czy dzisiaj dam radę się tym zająć. Tekst polski mam już gotowy i czekam na tłumaczenie.

PS

Myślę, że wyszukiwanie zegarków po róznych sklepach internetowych i witrynach na razie jest bezcelowe. Musimy poczekać na odpowiedź, z jakiej oferty będziemy mogli wybierać.

pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i ufam, że nie jest to tylko słomiany zapał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. Dobrze zrobić krok do przodu. Jeżeli dostaliśmy szybką odpowiedź od jednej z firm w dodatku mającej w ofercie całkiem fajne zegarki zacznijmy z nią rozmawiać i dopytajmy jak oni to widzą. Podejrzewam, że mają już jakieś doświadczenia w zakresie współpracy z takimi grupami ;)

Im więcej będziemy wiedzieli tym bardziej będzie się krystalizowała grupa zainteresowanych.

Szkoda, że mój rosyjski przez ostatnie 15 lat tak zardzewiał :D

trebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.