Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta dotycząca wyboru współczesnego zegarka rosyjskiego

Jakim zegarkiem rosyjskim jesteś zainteresowany  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

oK. Macie rację, co nagle to po ...

Zaczekajmy na konkrety , a dolar może stanieje.

pozdr

WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto się tez dowiedzieć na ile zegarek może byc indywidualny względem katalogowych (pod warunkiem, że rozmowy dotyczyć będą modeli "do wyprodukowania" a nie magazynowych). Fajnie gdyby taki model oprócz graweru mógł mieć np. inne wskazówki niż w seri (albo dużo mocniejszą liminovę ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mistrzów pióra :)

Mamy zaproszenie na spotkanie do POLJOT EURO celem obejrzenia zegarków i ustalenia wszelakich szczegółów.

Kontakt mamy pierwszorzędny więc pozostaje wziąć się za projekt na poważnie.

pozdrawiam

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie. Jeżeli będę mógł być w czymś pomocny. Daj znać.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczę na szczegółową relację :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do powyższego pytania kolegi. Czy spotkanie z POLJOT EURO już się odbyło? Są jakieś ustalenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Spotkałem się dzisiaj z przedstawicielem POLJOT EURO, wskazanym/upoważnionym do pilotowania naszego projektu przez firmę VOLMAX, będącą właścicielem marki AVIATOR.

Ogólne ustalenia wyglądają następująco:

1. Możemy wybierać spośród zegarków już wyprodukowanych, a które jeszcze są fizycznie w dystrybucji (w magazynach).

2. Są jeszcze dostępne dwa modele na mołni.

3. Możemy zamówić imienne certyfikaty, podpisane przez właściciela marki.

4. Możemy zamówić okolicznościowy grawer, o ile miejsce na deklu na to pozwoli (w przypadku przeszklonego dekla wolnego miejsca jest na prawdę mało).

5. Możemy popuścić wodze fantazji i przyozdobić zegarek (np. napis/grafika na cyferblacie, grawer na lunecie, z boku koperty itp.) Niby fajnie, jednak:

- każda przeróbka będzie kosztować

- po co psuć design czegoś, nad czym już ktoś wcześniej pomyślał

- używana luminowa będzie taka, jak w innych zegarkach tej marki, nie będzie więc inaczej świecić. Nie wiem, czy gdyby nałożyć jej więcej, to czy luminacja uległa by poprawie.

- mołnia - jak wspomniałem wyżej, dostępne są tylko dwa modele na mołni, oba z zakręcaną koronką. Byłem uczulany na fakt, aby z koronką obchodzić się uważnie, gdyż łatwo zerwać gwint. Należyta uwaga i dokładność przy nakręcaniu/odkręcaniu koronki nie powinna powodować problemów. Możemy zamówić taką przeróbkę, aby koronka nie była zakręcana.

6. Ceny:

- na dzień dobry 20% rabatu od cen sugerowanych (cena sugerowana to np. cena z metki w sklepie w warszawskiej Promenadzie)

- na zegarki z górnej półki (np. mała strieła) dodatkowy pasek Hirsch gratis, jak również darmowy przegląd/konserwacja zegarka za dwa lata. Na marginesie dodam, że zegarki z górnej półki fabrycznie mają montowane paski Hirsch sygnowane logo Aviator na pasku i na klamrze.

- w przypadku rezygnacji z gratisowego paska i przeglądu dodatkowe 300 zł rabatu

- zegarek z dolnej półki (np. na mołni) nie obejmuje wyżej wymienionych gratisów, jak również nie można pomniejszyć jego ceny wartość gratisów, których nie ma

- dalsze negocjacje cenowe można prowadzić po uzgodnieniu szczegółow - który model zegarka, jakie wymagania co do przeróbek, ilu chętnych

- złożenie zamówienia wymaga wpłacenia zaliczki, dowodem zakupu mogą być faktury dla każdego z klubowiczów.

Podsumowując:

- wybieramy z zegarków z aktualnej oferty

- na wstępie rabat 20% od cen sugerowanych + ewentualne gratisy typu dodatkowy pasek/przegląd lub minus 300 zł bez gratisów (dla zegarków droższych)

Co dalej:

- dziś wieczorem przejrzę udostępnione mi katalogi aby sprawdzić, czy nie przeoczyłem jakichś interesujących modeli

- mam na oku cztery modele zegarków, trzy droższe, jeden tańszy na mołni. Jak wygląda kwestia cena/zegarek, podam dziś wieczorem, kiedy będę miał czas przysiąść nad katalogami

- jak wszystko zbiorę w całość, przygotuję kolejną ankietę.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Spotkałem się dzisiaj z przedstawicielem POLJOT EURO, wskazanym/upoważnionym do pilotowania naszego projektu przez firmę VOLMAX, będącą właścicielem marki AVIATOR.

Ogólne ustalenia wyglądają następująco:

CIACH

Zapowiada się interesująco. ;) Dzięki za relację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gitara. Czekamy na modele ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Publisher wielkie dzięki za poświęcony czas. Z niecierpliwością czekam na propozycje zegarków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile kosztuje strielka katalogowo, bo jezeli w granicach 1400, to przy tych wszystkich rabatach mamy zegarek za ok. 800pln , do tego jezeli zbierzemy sporo chetnych, mysle, ze mozliwa jest cena 700pln - czego chciec wiecej:) Mysle, ze to dobra okazja i nie ma co sie zastanawiac nad tanszymi modelami, bo tam roznica juz nie jest tak widoczna, np. vodolaz - wyjsciowo powiedzmy 700 - 20% to daje 560.. wiec szalu nie ma... Prosze mnie poprawic, jezeli sie myle odnosnie ceny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamiętam to ta mniejsza kosztowała w sklepie w Promenadzie poniżej 1400PLN z czego na dzień dobry jako zwykły klient z ulicy dostałem 10% upust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamiętam to ta mniejsza kosztowała w sklepie w Promenadzie poniżej 1400PLN z czego na dzień dobry jako zwykły klient z ulicy dostałem 10% upust

Gdy powstawal ten watek rzucilem cene za strielke 650 i bylo to baardzo optymistyczne, teraz widze, ze jest na to duza szansa:)) Mysle, ze takiej okazji nie mozna zmarnowac... no chyba, ze uda sie duza strielke za 1000pln dostac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam następujące propozycje, odpowiadające w przybliżeniu poszczególnym przedziałom cenowym z ankiety (no, może z wyjątkiem przedziału pierwszego <600 zł):

1)

Mołnia, 3603/1225799 (typowy, klasyczny pilot)

Mołnia, 3603/1225801 (tzw. latający czołg, czerwone akcenty na cyferblacie)

990 zł

2)

Poljot, 3105/6975637 ; bardzo ładny i duży 45 mm;

Skórzany firmowy pasek, możemy powalczyć o Hirscha

1150 zł

3)

Poljot, 3133/2121204 lub 3133/2121108 lub 3133/2121205 ; (strieła, czarna niestety niedostępna)

Skórzany pasek Hirsch

1700 zł

4)

Poljot, 31681-6775778; szafirowe szkiełko, skórzany pasek Hirsch

Bardzo elegancki, zrobił na mnie większe wrażenie niż strieła, imho od niej ładniejszy

2250 zł

Podane ceny są cenami wyjściowymi/sugerowanymi.

Do każdej ceny na dzień dobry dostajemy rabat 20%.

Pozycja 1 nie ma gratisów.

Pozycje 2-4 dodatkowe gratisy: pasek Hirsch i przegląd po dwóch latach użytkowania. Przy rezygnacji z gratisów cena niższa o 300 zł (dla jasności: cena wyjściowa minus 20% rabatu minus 300 zł).

Subiektywne uwagi:

W mojej hierarchii pozycja nr 4 jest najwyżej, zegarek po prostu mnie urzekł. Żadne zdjęcie nie oddaje jego uroku.

Pozycja nr 1 na mołni siłą rzeczy staje się nieatrakcyjna cenowo, mimo że to klasyczny werk i klasyczny do bólu pilot.

Pozycja nr 2 jest atrakcyjna pod każdym względem.

Pozycji nr 3 nie będę komentował, znacie ten zegarek bardzo dobrze.

Czekam na wasze uwagi i przypominam, że cena może być inna w zależności od naszej pomysłowości co do udziwnień/przeróbek.

Osobiście bym nie przesadzał tylko zapodał prosty grawer.

Myślę że moglibyśmy jeszcze popracować trochę nad rabatem, gdyż pozycje nr 3 i 4 wychodzą ciut drogo, patrząc na budżet, jaki był deklarowany w ankiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc i licząc głosy jest ich 87, niech zegarek kupi te 50 osób (podaje bezpieczną granicę) to i tak moglibyśmy liczyć na spory rabat jeżeli każdy z nas zdecydowałby się na wybrany przez nas model i projekt.

Strela jako zegarek klubowy może być ciekawie;) a nóż nasz rusek będzie ładniejszy niż wcześniej wybrana Stowa;)

Co do nr 4 wydaje mi się że nie będzie on osiągalny dla części klubowiczów nawet odejmując rabat (450zł) oraz gratisy (300zł) cena wyjściowa to 1500zł

Biorąc pod uwagę poczciwą Strelę rabat (340zł) oraz odejmując gratisy (300zł) 1160zł moglibyśmy mieć na nią rabat 30% przy zamówieniu wtedy cena byłaby super atrakcyjna 940zł (+ ewentualny grawerek, nie wiem czy byłoby miejsce na streli) - myślę że dużo klubowiczów myślałoby o zakupie. I jedno pytanie dlaczego czarna jest niedostępna już?;)

To takie moje przemyślenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał opcje nr. 2, ze względu na wygląd, ale także i na cene.. Jeśli dobrze obliczyłem to po 20%owym rabacie i odjęciu 300zł cena wynosiłaby 620zł, nie ukrywam, że u mnie cena odgrywa dużą rolę, niestety. Widze, że projekt nie stoji w miejscu, więc i realizacja nie potrwa pewnie długo, także jest mało czasu na zebranie pieniędzy. Myslę, że potrzebna jest druga ankieta w której będzie można ustalić 1 typ. Takie to moje małe spostrzeżenia ;)

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwoliłem sobie podrzucić tu linki do zdjęć. Mam nadzieje że to te modele opisane w poście publishera;)

1 a

post-28642-0-36407000-1331571740.jpg

1 b

post-28642-0-57276100-1331571741.jpg

2

28770372.th.jpg

3 a

post-28642-0-51018300-1331571785.jpg

3 b

post-28642-0-08762300-1331571787.jpg

3 c

post-28642-0-56654700-1331571792.jpg

4

post-28642-0-66349600-1331571795.jpg

Zdjęcia nie są moją właśnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze dwa jak dla mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaer: dzięki za zdjęcia

Volmax robi serie limitowane 999 sztuk. Jeżeli nie ma czarnej strieły, to oznacza, że POLJOT EURO nie ma tylu sztuk, ile byłoby potrzebnych do realizacji zamówienia. Nie wnikałem w szczegóły, czy nie mają czarnej strieły w ogóle, czy też mają tylko kilka sztuk, gdyż na tym etapie rozważań jest to zupełnie nieistotne.

Pozycję nr 4 na prawdę warto wziąć do ręki, obejrzeć i przymierzyć - istne cacko - śliczny szafir, lustrzany chrom, świetny cyferblat, całość na prawdę ekstra. Cena 1500 zł także jest dla mnie zaporowa. Gdyby udało się zjechać do poziomu 1100-1200 zł, to zeszlibyśmy do granicy przedziału cenowego 900-1200 zł. Wtedy w rachubę wchodziłby tylko mało wymyślny grawerek. Jestem pod tak dużym wrażeniem tego zegarka, że spokojnie darowałbym sobie striełę.

Pozycje nr 2 i 3 różnią się znacząco między sobą. Każda ma to coś. Pomijając kwestię różnicy ceny pomiędzy tymi dwoma zegarkami, już teraz mam problem - strieła jest po prostu bardzo elegancka i ponadczasowa, a pilot nr 2 to po solidny pilot. Żadnemu nic nie ujmuję, a na oba mnie nie stać.

Mołnie osobiście bym odpuścił, aczkolwiek nic do nich nie mam. Zwłaszcza 1a z obrazka jest super klasyczny i ponadczasowy. Inna rzecz, że pozycja nr 1 nie jest tak atrakcyjna cenowo, jak pozycja nr 2.

Reasumując - rozpiszę pod koniec tygodnia kolejną ankietę, w której będziemy się deklarować (najlepiej imiennie), na który typ zegarka głosujemy. Na przekór poproszę także o deklarację, czy bylibyście skłonni na pozycję nr 4 w cenie ok. 1200 zł - pomysł szalony, ale może ilość chętnych zrobi duży rabat.

Deklaracje imienne będą o tyle istotne, że wskażą na realną wielkość zamówienia, więc będzie o czym rozmawiać z POLJOTem. Zastanówcie się w najbliższym czasie na poważnie nad swoimi typami, wiem że kasa jest ważna, ale design i przekonanie do konkretnego modelu jest także bardzo istotne. Pomyślcie, obejrzyjcie, przymierzcie.

Po ankiecie pozostanie dograć szczegóły no i zrealizować zamówienie. Tak czy inaczej nie zamierzam robić nic na szybko i na wariata, aby nikt nie mówił, że nie zdążył się zastanowić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał dobrej roboty.

Co do propozycji to również mam swoje zdanie. Jako, że mam Sturmovika i Vodolaza to na 99% nie zdecydowałbym się na zakup kolejnego "czarnulca" (nawet ostatniego za 1200)... Za to Strelka z chorągiewkami jest boska i ją łyknąłbym na 100% ;)

Czy musimy ograniczyć się do jednego modelu? Może da się wybrac np. dwa? Wtedy może więcej osób by się zdecydowało na zakup?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncepcja tematu to klubowy Rusek wiec wszyscy musieliby mieć takie same a jeżeli chciałbyś kupić i wybrany przez nas i jakiś dla siebie przypuszczam ze nie dostalbys dobrego rabatu na te kilka sztuk ale to pewnie wszystko będzie zależało od naszego zamówienia.

A tak swoją drogą ciekawe czy damy radę wynegocjować te 1200zl-taki dreszczyk emocji:)

Dobrze ze jest ktoś kto ma takie wspaniale pomysły i poświęca swój czas dla nas i projektu, słowa uznania dla publishera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

w kwestii zegarkomaniactwa jestem absolutnym nuworyszem, chociaż od czasu znalezienia tego forum nabyłem już 3 sztuki (aż strach pomysleć co się z człowiekiem stało przez te kilka miesięcy ;) ), więc moje doświadczenie nijak się nie ma do Was hardcorowców.

Do tego, po wydaniu 3,5 kilo PLN na ostatni nabytek dosłownie 2 dni temu, nie mam żadnych szans na załapanie się na tą edycję tej wspaniałej akcji. Ale pozstaję w nadziei, że projekt będzie cykliczny i w kontekście przyszłych edycji pozwolę sobie jednak wyrazić swoja opinię.

Model 1a - na klasycznego pilota wolałbym jednak coś niemieckiego, chociażby Laco w podobnej cenie.

Model 1b - jest na mojej wish-list, ale przy cenie wyjściowej 990PLN rożnica przy rabacie nie jest tego warta. O ile się nie mylę, to widziałem go gdzieś w necie za 850 PLN, to sobie kupię, prędzej czy później, indywidualnie.

Model 2 - skusiłby, gdyby nie następne propozycje na liście

Madel 3a i 3b - cóż tu wielce się rozpisywać, zakochałem się. Gdyby zakupu nie trzeba było dokonywać teraz, a na przykład pod koniec roku, to postarałbym się podziałać w temacie swego budżetu (żona nie miałaby problemu z wyborem prezentu na gwiazdkę :rolleyes:). Lekkie wskazanie na 3a, bo moim zdaniem pasuje zarówno do czarnego jak i brązowego paska.

Model 3c - mnie "nie nrawitsa" ale o gustach sie nie dyskutuje

Model 4 - piękna rzecz, byłby numerem jeden gdyby nie pozycja 3 i czarna tarcza (bardziej potrzebuję teraz czegoś z jasną).

Ot, takie moje trzy grosze, przysłowiowe.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.