Silazgor 0 #826 Napisano 16 Sierpnia 2017 Ja właśnie zamówiłem i czekam na mojego pierwszego automata. Będzie to właśnie Seiko 5. Trochę na niego poczekam bo zakup na ebay od premierworld więc idzie z Singapuru paczką ekonomiczną... Na razie wstawię fotę z neta a jak dojdzie zrobię mu małą sesję. Ciekawi mnie co o nim myślicie i czy Wam się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #827 Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Hello, w sumie nawet fajna kolorystyka, mam podobny, generalnie jestem zadowolony, ale np. wskazówki wolałbym właśnie bardziej kontrastowe względem tarczy. Bransoleta mogłaby być trochę bardziej solidna, ale ogólnie jest OK, kiedy go zakładam jest dobrze. Tu stara fotka, muszę zrobić jakąś bardziej aktualną... Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez Sebaa_75 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #828 Napisano 16 Sierpnia 2017 Tu stara fotka, muszę zrobić jakąś bardziej aktualną... Koniecznie - świetny model! 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silazgor 0 #829 Napisano 17 Sierpnia 2017 Rzeczywiście bliźniaczy model Nie widziałem takiego podczas moich poszukiwań. Bardzo ciekawy i ładnie wygląda w tym kolorze. Faktycznie wskazówki mogłyby być bardziej kontrastowe.Jak szukałem zegarka dla siebie to bardzo spodobał mi się pierwszy model z tej strony (pierwsze 3 zdjęcia na samej górze) https://www.seikowatches.com/5sports/products/50th.html Niestety nie jest już nigdzie dostępny a była to seria limitowana. Ten co zamówiłem też w większości miejsc jest niedostępny. Bałem się czy mi go nie sprzątną bo czaiłem się na niego aż rok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #830 Napisano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) a to mój pierwszy automat kupiłem go w 2000 roku jako nowy i do tej pory używam go sporadycznie był taki okres jakieś 14 lat że tylko leżakował więc jest w niezłym stanie choć trochę rysek się dorobił, zegarek jeszcze nie otwierany pewnie regulacja by się przydała - jeśli się nie mylę zegarek wyprodukowany w 1998-99 roku na mechanizmie 7s26 Pani reklamowała go że nie trzeba baterii ;)a ja wtedy miałem o tym blade pojęcie mimo wszystko cieszę się że na kwarca się wtedy nie skusiłem. Aha lumy by mu pozazdrościł nie jeden współczesny sikor a oto bohater Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez rafio77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_stickman 49 #831 Napisano 21 Sierpnia 2017 Mały ale wariat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #832 Napisano 21 Sierpnia 2017 Koledzy nie ma któryś z was poratować wałkiem naciągu do werka 7S36? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #833 Napisano 22 Sierpnia 2017 Mały ale wariat Ten maluch jest świetny, podoba mi się układ na tarczy ale ten rozmiar ... Szkoda że nie ma większej opcji A jaki masz nadgarstek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_stickman 49 #834 Napisano 22 Sierpnia 2017 W obwodzie około 17, na szerokość maksymalnie 5,5cm. Musiałem się chwilkę przyzwyczajać, bo jest sporo mniejszy niż moje pozostałe zegarki poza vintage. Mierzyłem też snzg15, ale mimo że podobny, to jednak brzydszy. Hamilton ma chyba w ofercie podobny zegarek w większym rozmiarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #835 Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Hehe, Hamilton za duży bo ma 46 mm. Jest co prawda 42 ale już tylko kwarc Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #836 Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Miałem dokładnie te same spostrzeżenia. I tak samo wybrałem. A na moją chudą rękę jak ulał, tylko żona twierdzi, że za mały, że wygląda, jak damski To dlatego, że zawsze miałem większe zegarki i w ogóle teraz jest taki trend na duże męskie zegarki. Może i tak, ale ten włašnie model urzekł mnie swoim wyglądem. Hamilton 38mm automat też jest. Wydaje się minimalnie większy od Seiko, ale i cena inna Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Flaming 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitucky 2 #837 Napisano 28 Sierpnia 2017 Hamilton Khaki Field jest też w rozmiarze 42mm i to by był jedynie potencjalny następca tej mojej również urokliwej piątki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #838 Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja porównywałem Seiko SNK809 37mm bezpośrednio do tych Hamiltonów 38mm:- http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/auto-38mm/h70455733- http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/auto-38mm/h70455863 Najbliższe stylem i rozmiarem małemu automatowi Seiko. 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecky9 0 #839 Napisano 1 Września 2017 Ja właśnie zamówiłem i czekam na mojego pierwszego automata. Będzie to właśnie Seiko 5. Trochę na niego poczekam bo zakup na ebay od premierworld więc idzie z Singapuru paczką ekonomiczną... Na razie wstawię fotę z neta a jak dojdzie zrobię mu małą sesję. Ciekawi mnie co o nim myślicie i czy Wam się podoba.Cześć,Fajny model, napisz coś więcej, jakieś fotki .Doleciał już ?Ja ustrzeliłem SRP413j1, ten ze srebrną tarczą podobny do zegarka od @Sebaa_75, czekam aż doleci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecky9 0 #840 Napisano 1 Września 2017 Hello, w sumie nawet fajna kolorystyka, mam podobny, generalnie jestem zadowolony, ale np. wskazówki wolałbym właśnie bardziej kontrastowe względem tarczy. Bransoleta mogłaby być trochę bardziej solidna, ale ogólnie jest OK, kiedy go zakładam jest dobrze. Tu stara fotka, muszę zrobić jakąś bardziej aktualną. A propos Kolegi @Sebaa_75, gdzie obiecane fotki Kupiłeś go za wielką wodą? pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbs 147 #841 Napisano 2 Września 2017 To jeszcze taka "piątka". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecky9 0 #842 Napisano 2 Września 2017 (edytowane) To jeszcze taka "piątka". Ładna "piątka" i ładne foto.Seria Sport bardzo mi się spodobała, nie przypuszczałem że będę się napalać na 5-tki. Edytowane 2 Września 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbs 147 #843 Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Ładna "piątka" i ładne foto.Seria Sport bardzo mi się spodobała, nie przypuszczałem że będę się napalać a 5-tki. Dzięki. Jedna z moich ulubionych "piątek" - właśnie w tej wersji kolorystycznej. W wodzie czuje się jak rybka :-). Edytowane 2 Września 2017 przez Robbs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spadejmen 0 #844 Napisano 3 Września 2017 Cześć! Już chyba wszystkim się pochwaliłem, więc teraz przyszedł czas na was. Oto moja "piątka " SNZG07K1. Pierwszy zegarek po ponad 10 latach, drugi mechanik w życiu. Poprzednio też jakaś "piątka", ale nie pamiętam modelu. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #845 Napisano 9 Września 2017 Hello, A propos Kolegi @Sebaa_75, gdzie obiecane fotki Kupiłeś go za wielką wodą? pozdrawiam A no trochę się zapomniałem, trochę mi się nie chciało chyba Ale proszę Zegarek kupiony w Japonii. Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #846 Napisano 11 Września 2017 To ja zgłaszam się ze swoją. Zainteresowanych odsyłam do popełnionej przeze mnie recenzji. http://zegarkiclub.pl/forum/forum/121-testy-i-recenzje/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silazgor 0 #847 Napisano 11 Września 2017 Cześć,Fajny model, napisz coś więcej, jakieś fotki .Doleciał już ?Ja ustrzeliłem SRP413j1, ten ze srebrną tarczą podobny do zegarka od @Sebaa_75, czekam aż doleci.Doleciał, doleciał. Ostatnio sporo na głowie więc mało tu zaglądałem. Wieczorkiem jakieś foty strzele. Generalnie jest świetny poza wadą egzemplarza, który otrzymałem. Kilka dni temu w deszczową pogodę szkiełko mi zaparowało od wewnątrz. Zaraz po wejściu do budynku para zeszła. Niestety będę go musiał wysyłać na reklamację do Singapuru bo to znaczy, że ma w środku wilgoć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecky9 0 #848 Napisano 12 Września 2017 Doleciał, doleciał. Ostatnio sporo na głowie więc mało tu zaglądałem. Wieczorkiem jakieś foty strzele. Generalnie jest świetny poza wadą egzemplarza, który otrzymałem. Kilka dni temu w deszczową pogodę szkiełko mi zaparowało od wewnątrz. Zaraz po wejściu do budynku para zeszła. Niestety będę go musiał wysyłać na reklamację do Singapuru bo to znaczy, że ma w środku wilgoć. Kurna, to się nim nacieszyłeś...Jak długo do Ciebie leciał ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #849 Napisano 12 Września 2017 Doleciał, doleciał. Ostatnio sporo na głowie więc mało tu zaglądałem. Wieczorkiem jakieś foty strzele. Generalnie jest świetny poza wadą egzemplarza, który otrzymałem. Kilka dni temu w deszczową pogodę szkiełko mi zaparowało od wewnątrz. Zaraz po wejściu do budynku para zeszła. Niestety będę go musiał wysyłać na reklamację do Singapuru bo to znaczy, że ma w środku wilgoć.To faktycznie pech, biorąc w szczególności pod uwagę konieczność wysyłania na reklamację do Singapuru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cress15 0 #850 Napisano 12 Września 2017 (edytowane) No to chyba jeszcze czas i na mojego staruszka Edytowane 12 Września 2017 przez Cress15 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach