langolier 0 #26 Posted July 1, 2010 SNKE53K1 Ale na razie nie jestem z niego zadowolony 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lestaf 452 #27 Posted July 1, 2010 Dlaczego nie jesteś zadowolony? Spodziewałeś się, że ma melodyjki ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kurant 2 #28 Posted July 1, 2010 (edited) Uploaded with ImageShack.us eee zapomniałem że już tu wklejałem Edited July 1, 2010 by kurant 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lestaf 452 #29 Posted July 1, 2010 (edited) kurant, chwaliłeś się tym zdjęciem, kiedy było jeszcze małe Edited August 3, 2010 by Lestaf 0 Share this post Link to post Share on other sites
kurant 2 #30 Posted July 1, 2010 no własnie...skleroza niestety 0 Share this post Link to post Share on other sites
langolier 0 #31 Posted July 2, 2010 Dlaczego nie jesteś zadowolony? Spodziewałeś się, że ma melodyjki ? Na razie robi mi ~ +40sekund na dobę i nie mogę przekonać serwisu żeby się za niego wzięli a nie mam żadnego dokumentu, który świadczyłby o tym, jaką powinien prezentować dokładność działania.... 0 Share this post Link to post Share on other sites
bbartlomiej 0 #32 Posted July 30, 2010 Doliczcie mojego SNK805:I przy okazji chcę się przywitać 0 Share this post Link to post Share on other sites
mrt 0 #33 Posted August 5, 2010 Wlasnie do mnie dotarl, moj pierwszy w sumie 'lepszy' i ciekawszy zegarek. Mam tylko maly problem - za duza bransoleta... Fotki nadgarstkowe wstawie, gdy sie z tym uporam. W kazdym razie jestem szczesliwy 0 Share this post Link to post Share on other sites
whb 9 #34 Posted August 5, 2010 Na razie robi mi ~ +40sekund na dobę i nie mogę przekonać serwisu żeby się za niego wzięli a nie mam żadnego dokumentu, który świadczyłby o tym, jaką powinien prezentować dokładność działania.... Jeśli odchyłka dobowa jest względnie stała każdego dnia to nie ma problemu z regulacją. Zrobi każdy zegarmistrz. 0 Share this post Link to post Share on other sites
whb 9 #35 Posted August 5, 2010 Wlasnie do mnie dotarl, moj pierwszy w sumie 'lepszy' i ciekawszy zegarek. Mam tylko maly problem - za duza bransoleta... Fotki nadgarstkowe wstawie, gdy sie z tym uporam. W kazdym razie jestem szczesliwy Żaden problem, skróć bransoletę przez wyjęcie ogniw do tego przeznaczonych. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mrt 0 #36 Posted August 5, 2010 Żaden problem, skróć bransoletę przez wyjęcie ogniw do tego przeznaczonych.Dalem rade, tzn. "odrobine" tato mi pomogl. Foty beda, jak znajde chwile. 0 Share this post Link to post Share on other sites
d_box 425 #37 Posted August 7, 2010 no to i ja pokaże swojego Seiko 5 SNK385 niestety chwilowo w serwisie 0 Share this post Link to post Share on other sites
veiovis 0 #38 Posted September 7, 2010 Na wstępie witam na Forum. Biernie śledzę od paru miesięcy - niesiony ciekawością, czas zacząć trochę bardziej aktywnie. Czy któryś z kolegów o nadgarstku 16,5-17cm mógłby zamieścić zdjęcie nadgarstkowe jego piątki? - uprzejmie proszę. Po 20 latach noszenia Poljota (który nie widział zegarmistrza w międzyczasie i nadal świetnie chodzi) i kilkumiesięcznym epizodzie z Timexem (którego dostałem) zatęskniłem za mechanikiem. Jedno do czego mnie Timex przyzwyczaił, to większa koperta i niekoniecznie mam ochotę wracać do 36mm, które (jeśli dobrze się orientuję) prezentują standardowe "5" Seiko. Od razu zaznaczam, że nie dysponuję większym budżetem aby się wychylić poza stosunek cena/jakość jaką oferuje Seiko serii 5. Pozdrawiam i czekam na ew. fotki. veiovis 0 Share this post Link to post Share on other sites
sebasec 0 #39 Posted September 9, 2010 Zrobię zdjęcie i wrzucę wieczorkiem swoją 5tkę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
piotreek 16 #40 Posted September 28, 2010 (edited) ][ Edited September 28, 2010 by piotreek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kangie 7 #41 Posted December 28, 2010 Mam identyczne Seiko 5 Aviator jak bbartłomiej, czyli ciemnozielony SNK805. Dzisiaj przyniósł go listonosz. Bardzo ładny zegareczek! Ciekawe jaka będzie odchyłka dobowa. 0 Dobry zegarek nie jest zły! Share this post Link to post Share on other sites
hofran 1 #42 Posted December 28, 2010 Też mam, z lat 80-tych, pełna klasyka, chodzi jak złoto, chociaż ze złota nie jest. 0 Share this post Link to post Share on other sites
be-ja 0 #43 Posted April 20, 2012 Hej. Stary temat ale odnawiam Seiko SNK 031K dziś dojechał od Kol z Forum. Zegareczek fajny zadbany choć już latka ma. Pzd be-ja 0 Share this post Link to post Share on other sites
robert-robo 482 #44 Posted April 30, 2012 Jeszcze nie jest późno na dodanie swojej 5 0 Share this post Link to post Share on other sites
be-ja 0 #45 Posted May 9, 2012 Dziś dojechał Seiko 5 Sports Divers 200m (FrankenMonster)SKZ 247K1 na branzolu jest rewelacyjny, potężniejszy od Monstera, świeci jak latarka. Kupiony od Kol z Forum, kopara mi opadła. Pzd be-ja 0 Share this post Link to post Share on other sites
anum47 0 #46 Posted May 16, 2012 Uploaded with ImageShack.us 0 Nie ma rzeczy których nie da się naprawić. Share this post Link to post Share on other sites
mdp1984 23 #47 Posted May 21, 2012 A o to moja zielona 5 mam jeszcze jedną ze złota tarczą 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Share this post Link to post Share on other sites
whb 9 #48 Posted May 21, 2012 A o to moja zielona 5 mam jeszcze jedną ze złota tarczą ... Ta ze złotą tarczą to też podróba ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Taktic 40 #49 Posted May 21, 2012 Zielona niestety podróbka, na 100% 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Share this post Link to post Share on other sites
Burns 4515 #50 Posted May 21, 2012 to ja dopiszę się ze swoją pierwszą 5 w życiu, długo nie mogłem przekonać się do tej serii - widać niepotrzebniefakt, że poszedłem po bandzie dzięki koledze z forum od którego go odkupiłem i kupiłem srp127 z nakładanymi indexami i nowym mechanizmem 4r36 z dokręcaniem i stop-sekundą.Seiko wprowadziło to w drugim półroczu 2011 najpierw jako 130 rocznicę i pewnie test dla droższych modeli oraz w obliczy narastającej konkurencji 0 Share this post Link to post Share on other sites