Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

seiken

E-Papieros pali ktoś ?

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zagaić taki temat

bo sam przymierzałem sie od dłuższego czasu do zakupienia tego cudaka :lol:

no i tydzień temu stałem sie posiadaczem tego ustrojstwa

oczywista jak przy każdym nowym nie znanym dla mnie przedmiocie postanowiłem zaciągną "tzw. jezyka"

no trafiłem na forum poswiecone tej tematyce /E-papierosy/

dzieki wiedzy zawartej jak na kazdym forum tematycznym zdecydowałem sie na zakup

i musze powiedzieć , że od tygodnia pale tylko tego elektryka a "analoga" do pyska nie wziąłem

baba szczesliwa bo jej nie smrodze ja szczesliwy bo juz zaoszczedziłem

jaram to cos kiedy chce , dym bezwonny smak lux

paliłem mientówki L&M i teraz tez uzywam srodka o smaku miety

a drugiego o smaku wiśni ten po prostu jest jak dla mnie lux

czuje sie i najarany i jeszcze nażarty wiśniami :D

Ale jak napisałem tydzien nie pale i mnie co najważniejsze nie ciągnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jaro19591

Ja kupiłem już jakiś czas temu. Czekam na motywację żeby przejść tylko na elektronika. W każdym razie ta zabawka zaspokaja moją potrzebę nikotyny bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem e-papierosa z mysla o rzuceniu analogow, niestety jakos nie moge sie ostatecznie zdecydowac i pale jedne i drugie, e-py wtedy gdy nie mozna analoga pociagnac:)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie e-papieros owszem dostarcza nikotyny, ale musze stasznie duzo i czesto palic :lol: w efekcie boli mnie pozniej glowa no i praktycznie caly dzien mozna spedzic z e-papierosem w ustach. Jednak przekonuje mnie do niego brak smrodu i teoretycznie mniejsza szkodliwosc, wiec niedlugo pewnie sie postaram przestawic zupelnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem to samo po pierwszym dniu gdy paliłem marllboro 24mh

teraz juz wiem ze jak dla mnie to optymalna moc to 14mg

pykam sobie co jakis czas- kilka machów jak normalna faje

mam ten model http://www.youtube.com/watch?v=1BrTCwII8jw

w komplecie w sumie dwa papieroski ale uzywam jeden atomizer

i tylko zmieniam baterie sa dwie w komplecie auto i manual

jedna bateryjka starcza mi na 1,5 dnia palenia ma spora pojemnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzaliście skład płynu , którym nasączacie gąbeczki? Czy nie jest zbliżony do składu płynu chłodzącego w waszym aucie? Czy czasem nie macie uczucia suchości śluzówki?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie mam

kupowałem jeden z lepszych na rynku

wiem ze masz na mysli Glikol B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja miałem "suchości" i odstawiłem glikol B)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam suchosc, tlumaczylem sobie to zbyt czestym pykaniem. Analogi podobnie - wiekszosc dostepnych marek daje podobna suchosc po spaleniu kilku sztuk... dlatego moja sluzowka toleruje tylko 2 gatunki analogow, przy ktorych nie mam tego efektu - westy light i czarne marlboro - niestety obydwa niedostepne w postaci liquidu do e-peta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

trochę odnawiam już mocno zakurzony temat ... od prawie 6 miesiecy palę tylko e-papierosa (wcześniej paliłem paczkę czerwonych Marlboro dziennie). Używam Trendy Blue V-Go, a kropelki vanilia 11. Mam takie pytanie - jak często wymieniacie kartomizery? Ja zazwyczaj po ok 10 dniach, ale czasami już po 2-3 dniach mam wrażenie, jakby kartek miał z miesiac - doświadczyliście tego samego? Podobno część użytkowników używa cały czas tych samych kartków, wymieniając tylko tego wkładu - sprzedawczyni w sklepie z e-papierosami powiedziała, że "wkład do filtra akwarystycznego" świetnie się do tego nadaje [pewnie część z Was teraz pewnie łapie sie za głowę;)] Spróbowalem, ale chyba coś schrzaniłem - wlałem 15 kropelek, ale ni cholery nie dało sie ciagnąć - czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia w tej kwestii?

pozdrawiam,

tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja juz dwa lata :)

teraz pale na modzie z regulowanym napieciem

ogólnie sterowanie jest b.rozbudowane mozna tez samemu prgramowac

kartomizerów nie zmieniam tylko raz na dwa tyg. grzałke

w tym baniaczku - knot jest z siatki mesh która jest "zoksydowana"

liquidy tez juz sam robie nie kupuje gotowców

351st1y.jpg

21kf6tj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. kupujesz glikol, nikotynę, aromaty i mieszasz, czy po prostu mieszasz różne smaki?

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no nie tak - kupuje baze juz z nikotyna neutralną i aromaty ew. gliceryne apteczną

i sam robie dany smak lub kompozycje z kilku aromatów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) U mnie "zabawa" z e- szlugiem trwa od kilu lat . Niestety . Bywa różnie :)

Największe zastrzeżenia - do sprzętu ! Co kilka miesięcy padają , zatem - wymiana !

( mam całą szufladę - starych , o kosztach nie wspomnę :P ) . Ale próbuję ...

Są fajne fora w temacie ...

Obecnie katuję tanka ( przy kompie :D ) na zmianę z normalsami :D

Jak zdechł - dokupiłem tzw. liqinator ... i hula . Olejki z all... , bo dobre ceny .

img9564mini750.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ps. ten zestaw mi konweniuje :)

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paliłem kiedyś e-papierosa przez parę tygodni i to dość intensywnie. w pewnym momencie zacząłem mocniej kaszleć i ogólnie gorzej po tym się czuć a kupowałem dosyć sprawdzony towar w sklepie sieciowym jednej z bardziej znanych firm,nie jakiś "fenol" z najtańszych aukcji ALLegro .Nigdy nie wiadomo na 100% co jest w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odradzam ani nie polecam .po prostu u mnie to się nie sprawdziło,ot co .Lepiej spróbować nie palić chociażby dzień albo dwa (np u mnie coś takiego działa w weekendy)choć wiem że to niełatwe bo palę sam 24latka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiken Twój sprzęcior do palenia wygląda zawodowo! :) Możesz coś więcej o tym napisać? Jeśli pali się to tak dobrze jak wygląda, to też bym cuś takiego zakupił :)

Ja również próbowałem już kilku e-fajek i z żadnej nie byłem jakoś specjalnie zadowolony. Z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palę tylko zwykłe. Nigdy eszluga nie próbowałem i nie zamierzam! A poza tym skłaniam się bardzo poważnie ku rzuceniu tego gównianego nałogu. Co i Wam drodzy koledzy proponuję.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palę tylko zwykłe. Nigdy eszluga nie próbowałem i nie zamierzam! A poza tym skłaniam się bardzo poważnie ku rzuceniu tego gównianego nałogu. Co i Wam drodzy koledzy proponuję.

Polecam!!! paliłem 13 lat. Rzuciłem z dnia na dzień i było naprawdę ciężko, zwłaszcza pierwszy tydzień (do tej pory mnie ciągnie). E-papierosa też miałem, ale po tym i tak wracałem do palenia (niby rzucałem z e-papierosami przez 2 lata...).

Za to mam brak bóli głowy, nie śmierdzą mi ubrania, zdrowsza cera i kilka tysięcy już zaoszczędzone... nie mówię o całej tej zdrowotnej otoczce. Nie muszę wychodzić co chwila na balkon, albo z knajpy/restauracji na zewnątrz na dymka...

niestety przez pierwsze 2 miesiące przytyłem ok. 5kg, ale już wróciłem do normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Paliłem kiedyś e-papierosa przez parę tygodni i to dość intensywnie. w pewnym momencie zacząłem mocniej kaszleć i ogólnie gorzej po tym się czuć a kupowałem dosyć sprawdzony towar w sklepie sieciowym jednej z bardziej znanych firm,nie jakiś "fenol" z najtańszych aukcji ALLegro .Nigdy nie wiadomo na 100% co jest w środku.

bo organizm zaczoł oddychac:)

dym tytoniowy jest bardzo ironiczny - bo podraznia nam wszystko i jednoczesnie ma w sobie substancje łagodzace i w momencie odstawienie papierosa zaczyna nam sie "odzywac" to podraznienie,wiec podejrzewam ze to nie winna tego plastikowego papierosa

a co do sztucznych papierosów..niestety ale chcac nie chcac one tak samo uzalezniaja jak tradycyjne i pod pewnymi wzgledami sa nawet gorsze bo maja wbrew pozora o wiele wieksze steżenie nikotyny pod czystsza postacia..którą organizm pózniej traktuje jak normalny "składnik" siebie

trzeba dodac ze zdrowy nie palacy organizm ma juz w sobie jaka tam ilosc nikotyny-i odpalajac tego papierosa uwalniamy do organizmu jeszcze wieksza ilosc nikotyny prze co organizm zaczyna myslec zed ta wieksza ilosc nikotyny w nim jest poprostu iloscia normalan

podobnie jest z heroina,która u narkomanów staje sie czescia pojedynczej ludzkiej komórki i w momencie odstawienia heroiny przez narkomana ilosc heroiny w komórkach maleje przez co organizm pózniej sie domaga przez 'głód' wyrównania tej ilosci - porostu wydaje mi mu sie ze nie moze bez tej substancji egzystowac

reasumujac,jezeli chcesz rzucic palenie to nie powinno sie tego robic przy pomocy plastrów nikotynowych itp - a jako ciekawostke napisze ze plastry nikotynowe sa tez zarobkiem dla firm tytoniowych - ot takie bledne kolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mrovka proponuje zapoznać sie z tym zanim bedzie sie pisało o czym co sie tylko domniema /nikotyna jeszcze niedawno do póki nie zastosowano chemi E-cóś tam była stosowana jako naturalny konserwant i środek spożywczy -nikotyna w takich stezenu nie jest szkodliwa szkodza dodatki które sa w papierosie których w E-papierosie brak

glikol propylenowy to podstawowy składnik wielu leków , antybiotyków syropów itp Raport Dr Murray Laugesen - niestety z translatora, jednak każdy kto zna język może przeczytać sobie w oryginale.

Jest tam o Glikolu Propylenowym, jest o tym co wydychamy i wiele innych ciekawych rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

a co uzaleznia?? dym??

dlaczego osoby które rzucaja palenie odczuwaja zwiekszony apetyt??

przez dym?

pozatym ja nie twierdze ze ten papieros jest zły..ja uwazam ze to takie samo g... jak zwykły szlug...jak rzucac to rzucac wszystko i czyscic organizm naturalnie

a jak juz palic to ZWYKŁY TYTON bo on w odróznienu do tyoniu z papierosow ma tylko 15...tak tylko 15 sybstancji szkodliwych

z drugiej strony..to co zapodałes w linkach to zakrawa na reklame a nie na sprawdozdanie niezaleznych badan

słodziki tez reklamuja jako zdrowsze od cukru..poczytaj z czego sie składa słodzik

ps,czytam o tych papierosach

PRZYZNAJE WAM RACJE I COFAM TO CO NAPISAŁEM O E-PAPIEROSACH

-WYDAJA SIE BYS ZDROWSZE-wydaja,bo badania kilkuletnie nad czyms to słabe badania i tego zdania nie zmienie

ps2..seiken,czy ja negowałem e fajke??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego osoby które rzucaja palenie odczuwaja zwiekszony apetyt??

przez dym?

Nie , przez nerwowość z braku czegos w ustach i rekach - siegają po batony cukierki ciastka itp i działa to tez odwrotnie np.

moja siostrzenica zaczeła palić e-papierosa nigdy nie palac klasycznych fajek

straciła na wadze 10kg , pali -0- gdy nie paliła elektryka wiecznie siegała po słodycze

E-papierosie nie ma ciał smołowatych a to najbardziej szkodzi

co do uzaleznień to na 100 pijacych codziennie uzalezni sie od alkocholu jedna osoba reszta nie...

E-papieros ma za zadanie odzwyczajenie sie od nikotyny - schodzisz w płynie do coraz słabszych dawek

po kilku miesiacach wielu pali juz te liqidy które maja -0- zawartosc nikotyny

ja np takie teraz pale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

nie polemizuje co do e papierosów bo faktycznie nie miałem racji,ale bede polemizował co do uzaleznienia i musze sie wtracic

..pisałes ze na 100 osób które dziennie pija moze sie tylko jedna sie uzaleznic..nie do konca

załózmy ze jest osoba która co niedziele powiedzmy po mszy sw pije szklaneczke whiski przez 20 lat...myslisz ze ot tak nie siegnie przez nastepny rok po szklaneczke??moze i nie siegnie ale bedzie przez pół roku kojarzyła msze sw z whiski - a to jest uzaleznienie

-oczywiscie,msza sw to CZYSTY PRZYKŁAD...równie dobrze mozna napisac obiad,seks itp

pozatym ciezko mi uwierzyc ze 100 odsób które pija codziennie przez np przez rok ot tak przez nastepny rok nie siega po alkohol..nie zrobia tego przez miesiac,dwa i nawet ten rok..ale spytaj sie czy nie mysla o alkoholu lub o narkotykach /zeby nie było jednostroniczosci/

nie mam na mysli sytuacji wymuszonych typu..musisz przestac brac,pic bo zdrowie itp

a co do siostrzenicy,jej brakowało silnej woli albo dobrego kopa,a nie e papierosa - tak uwazam

zreszta shiken - sam sobie odpowiedz..kiedy tymasz przestac zamiar palic? :)

no ale faktycznie,mozna polemizowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu miałem jakieś dwa modele e szluga.

Niestety awaryjność oraz zabawa z płynami( napełnianie przez strzykawkę itp) sprawiła ,że dałem sobie z tym spokój.

Pytanie do siedzących w temacie.

Zmieniło się coś przez ten rok ,że warto wrócić do e fajki?

Może pokazały się na rynku jakieś mniej awaryjne modele i stało się to wygodniejsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniło sie i to bardzo - sa juz mody z reg. napieciem

np mój ma dosc zawansowana elektronikę - kilka programów sterujacych

podgrzewanie liqidu itp, zamiast upierdliwych atomizerów i watkowych są kartomizery i różnego rodzaju liqinatory jak np ten

a tak działa modzik /na daty nie ma co patrzyć bo to kamerka modelarska i nie wiem jak przestawic/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.