Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

hehe marco cenie Cie za szczerosc :lol: jak tylko cos wpadnie mi w oko to wrzuce forte.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tego, co pokazałeś carlito, ja wybrałbym dla siebie UN divera, ewentualnie GP. Zenith chyba trochę za bardzo nobliwy jak dla mnie...

A Chopard wcale nie taki tragiczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ukonorowanie kolekcji, w jakiej byś chciał stylistyce?, bo łatwiej byłoby coś wybrać przy zawężonych kryteriach poszukiwań. UN diver jest trochę zbyt kolorowy jak dla mnie, drugi UN ma funkcję dual time, której nie potrzebuję, więc też odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rado mniejsza teraz o stylistyke bo jak mozna zauwazyc w mojej galerii podobaja mi sie rozne zegarki. Na poczatku podobaly mi sie chrono pozniej bardziej eleganckie poprzez divery lotniki itd. Poki nie ma odpowiedniego tematu gdzie bedzie wszystko odpowiednio napisane mozemy sobie pogdybac na luzie. Co nie zmienia faktu ze fajnie by bylo jakby sporo osob sie wypowiedzialo w tym temacie ktory zegarek z tych wklejonych bylby najlepszym wyborem i dlaczego.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-09552500-1331581964.png

post-7884-0-97602900-1331581961.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jak IWC to tylko Portuguese, klasyka, która nigdy mi się nie znudzi. Ten zegarek zostałby ze mną do końca, mojego, albo zegarka :( Niestety teraz mogę o nim jedynie pomarzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego zenitha widziałem na żywo tylko ze srebrną tarczą.Dla mnie dzieło sztuki,ma piękną kopertę.Jest dosyć masywny co nadaje głębi.Ogólnie jest co podziwiać no i te detale ahh :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Kurde ale dowaliłes Carlito :( Dobra jedziemy od góry.

Zenith - zdecydowanie na TAK. Tak ogólnie za całokształt

Chpard - stylistycznie odpada, wygląda jak zabawka

UN - fajny ale beznadziejne wskazówki

UN - mam mieszane uczucia, troszke za pstrokaty

Żirard - świetny

Rolek - j.w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może breitling chronomat b01

b01bre.jpg

IWC nurek ten żółto czarny także genialny i godny polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 110010000010011001

Wybralbym Girard-Perregaux

lub

Glycine Lagunare Chronometer 3000 LE

glycine-lagunare-chrono-l1000.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

...lub

Glycine Lagunare Chronometer 3000 LE

glycine-lagunare-chrono-l1000.jpg

To jest model Lagunare Chrono L1000 i moim zdaniem klasowo odbiega od zaproponowanych powyżej choc wizualnie fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki panowie za propozycje. A wiec tak :

TeJot ten IWC z czarno-zultym bezelem jak sie prezentuje na zywo? robi wrazenie? z tego co kojarze ma 44m juz kiedys sie nim interesowalem.

Rado portugalczyk odpada ze wzgledu na to ze jest malawy jak dla mnie i ten mechanizm co siedzi w srodku to nie to co byc tam powinno. Choc fakt zegarek piekny.

Waldii dzieki za info.

Cyklotomik rowniez dziekuje. Rozumiem ze bralbys Zenitha?

Marco i 00110010000010011001 Glycine i Brajtek odpadaja to nie ta polka w ktora teraz celuje. Choc obydwa zegary piekne i obydwa juz jakis czas temu chcialem kupic ale za kazdym razem decydowalem sie na cos innego :(

Ok zeby bylo latwiej. Szukam zegarka z najwyzszej polki interesujace mnie firmy to :

- Girard Perregaux

- Ulysse Nardin

- Zenith

- IWC

- Blancpain

- Jaeger-LeCoultre

- Rolex

- Chopard

- Hublot

- Piaget

Zegarek ma miec minimum 43mm maximum 46mm i miec bardzo dobry mechanizm. tarcza czarna koperta srebrna i mozliwosc zmiany paska/bransolety. To tak na poczatek w duzym skrocie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki panowie za propozycje. A wiec tak :

TeJot ten IWC z czarno-zultym bezelem jak sie prezentuje na zywo? robi wrazenie? z tego co kojarze ma 44m juz kiedys sie nim interesowalem.

...

Zegarek ma miec minimum 43mm maximum 46mm i miec bardzo dobry mechanizm. tarcza czarna koperta srebrna i mozliwosc zmiany paska/bransolety. To tak na poczatek w duzym skrocie :(

Aquatimer czarno żółty na żywo jest fantastyczny, bezel pokryty jest szafirem i wraz ze szkiełkiem tarczy tworzy fajny efekt. Średnica to 44mm. Ma świetny system zwymiany paska i bransolety na zatrzask, który wypina się bardzo szybko i łatwo, minusem jest to, że nie użyjesz nie firmowego paska. A ten diver ładnie też by wyglądał z krokodylem, jest na tyle elegancki że by mu pasował.

Generalnie bardzo mnie zauroczył IWC Aquatimer.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno wezme go pod uwage wielkie dzieki Tejot.

Dawajcie jakies propozycje/uwagi a ja ide robic zdjecia PO

ps postawilem na Hiszpanow :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling cenowo i jakościowo to wysoka półka i sporo różnych zegarków w ofercie...warto przeglądnąć.

A może nie koniecznie szwajcar? :(

u_679_640x480.jpg

u_1116_640x480.jpg

u_663_640x480.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tos mnie marco teraz zastrzelil ! cos wiecej na temat tych zegarkow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklotymik zabardzo nacupkane w tym zegarku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

E tam B) kwestia gustu. Proponuje pomimo wszystko zapoznac sie bliżej z zegarkami Arnolda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a inaczej gdybyscie mieli do wyboru Rolexa lub Zenitha. Co byscie wybrali i dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith Grande Chronomaster Open ma wszystko czego potrzebujesz. 45 mm średnicy, fajny mechanizm - chronograf z rezerwą chodu, klasę i jest po prostu piękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith Grande Chronomaster Open ma wszystko czego potrzebujesz. 45 mm średnicy, fajny mechanizm - chronograf z rezerwą chodu, klasę i jest po prostu piękny.

Podpisuję się wszystkimi kończynami :( .Piękno,styl,klasa i pewnie będziesz odkrywał w tym zegarku co chwilę inne detale.

Ile on kosztuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sporo, w Aparcie ceny zaczynają się od 29 tysięcy zł, w necie widziałem za około 6 tys. dol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 110010000010011001

Zdecydowanie Zenith.

Zenitha bralbym byle jakiego, Rolexa zadnego bym nie chcial posiadac fuj :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec narazie zdecydowanie prowadzi Zenith. Teraz musze zrobic gdzies test nadgarstkowy. Widzial ktos gdzies w necie normalne zdjecia tego zegara? (najlepiej nadgarstkowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.