Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ketling

UWAGA Okazja na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zauważyłem ten sprzedawca jest bardzo ciekawe podejście do zegara.

Oto przykład z własnego zegara na Allegro

Pozdrawiam.

Siergiej.

post-46635-0-10482700-1345054430_thumb.jpg

post-46635-0-22225600-1345054443_thumb.jpg

В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jeden przykład, jak można zrobić zwykły wiedeński regulator "Lenzkirh"

post-46635-0-50766800-1345055419_thumb.jpg

post-46635-0-60068000-1345055435_thumb.jpg

В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy jak mogę tak napisać otóż gość idzie na masową skalę !!!!! oto link do jego kolejnej podróbki.Wiem bo sam sprzedałem mu zegar z tym mechanizmem jutro zamieszcze zdjęcia orginału a oto link http://allegro.pl/lenzkirch-mechanizm-chodzika-waga-soczewka-i2557216313.html Zaznacze że to jego drugi nik na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamordował kolejny, chyba świebodzicki werk (Germania?)....

post-6402-0-69499300-1345145904_thumb.jpg

post-6402-0-37125900-1345145901_thumb.jpg

post-6402-0-62188700-1345145889_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powrzucaj zdjęcia. Linki do All znikną za 2 miesiące - a przestroga powinna pozostać na dłużej. Gibki - masz p....e.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli przyjmiemy ze numer pozostal z Germanii to chyba niemozliwe - przy 8xxx Germania miala skrecane plyty od tylu oraz inne sanki.

Masz oko - uklad otworow jest bardzo podobny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powrzucam jutro bo jestem zależny od córki :) Zastanawiam się czy zgłoszenie tej sprawy na allegro coś da ??? Tarant. Na policje nie zgłoszę bo jestem do końca pazdziernika za granicą. Szlag mnie trafia że dałem zmarnować takie werki debilowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Klub Miłośników Zegarów i Zegarków ma swoje władze ??

Do poziomu znaczenia np NAWCC na rynku zegarowym jeszcze nam trochę brakuje. Tam napiętnowanie takiego gościa wyłącza go praktycznie z gry. A my ? Możemy uprzedzić tych, którzy tu zaglądają.

Co do All. Droga oficjalna ...tragedia. Kto ma interes w utracie marży ? Dawni admini All, których znałem są już na "emeryturze". Ale zobaczę.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam co się wyrabia, to trochę mnie to wszystko załamuje. Nie każdy może tu zagląda i może poczytać Wasze "spostrzeżenia", ale pare osób na pewno skorzysta. Też jestem na etapie poszukiwań, więc jak już tu jestem, pozwolę sobie zapytać o tego: http://allegro.pl/piekny-orginalny-gustav-becker-i2565123936.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do poziomu znaczenia np NAWCC na rynku zegarowym jeszcze nam trochę brakuje. Tam napiętnowanie takiego gościa wyłącza go praktycznie z gry. A my ? Możemy uprzedzić tych, którzy tu zaglądają.

Co do All. Droga oficjalna ...tragedia. Kto ma interes w utracie marży ? Dawni admini All, których znałem są już na "emeryturze". Ale zobaczę.

Myślę, że korespondencja Zarządu z tym Panem, może załatwić sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam co się wyrabia, to trochę mnie to wszystko załamuje. Nie każdy może tu zagląda i może poczytać Wasze "spostrzeżenia", ale pare osób na pewno skorzysta. Też jestem na etapie poszukiwań, więc jak już tu jestem, pozwolę sobie zapytać o tego: http://allegro.pl/pi...2565123936.html

Temu beckerowi nic nie jest, poza wahadłem oczywiście.

post-6402-0-62188700-1345145889_thumb.jpg

A to jest właśnie zmasakrowany wczesny (niesygnowany!) Gustav Becker! Tarcza (sekundnik dorobiony) opaska, wskazówki, może soczewka są oryginalne. Rzeźnik nie wiedział, że ten zegar przed masakrą był więcej wart niż jakiś Lenzkirch.

A zamordowana Germania jest tutaj (lokalizacja: Kazimierza Wielka):

post-22303-0-70769200-1345153129_thumb.jpg

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręka mi "zawisn(ę)ła w powietrzu" kiedy pisałem tamten post. Skoro potwierdzasz....jest jeszcze gorzej.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temu beckerowi nic nie jest, poza wahadłem oczywiście.

A to jest właśnie zmasakrowany wczesny (niesygnowany!) Gustav Becker! Tarcza (sekundnik dorobiony) opaska, wskazówki, może soczewka są oryginalne. Rzeźnik nie wiedział, że ten zegar przed masakrą był więcej wart niż jakiś Lenzkirch.

A zamordowana Germania jest tutaj (lokalizacja: Kazimierza Wielka):

post-22303-0-70769200-1345153129_thumb.jpg

Dziękuję. Natomiast na pokazanym przez Ciebie mechaniźmie to już przegięcie, nawet ja widzę odbarwienie od niedawnego wypalania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jeszcze "ta orła ":

post-6402-0-37735900-1345155841_thumb.jpg

A tutaj tak jak miało być....

post-6402-0-31912600-1345155899_thumb.jpg

Jak widać, jesteśmy obserwowani...:ph34r:

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działaj tarant sprawa moich byłych zegarów jest świeża bo zaledwie nie minął miesiąc Gość jest bezczelny i idzie na masówkę. A z tego co widzę interesują go werki nie sygnowane bo ma pole do swoich działań w ich niszczeniu.Ja dziś zgłoszę sprawę na allegro.Pozdrawiam Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano wczoraj, 22:13

Chyba Klub Miłośników Zegarów i Zegarków ma swoje władze ??

Naprawdę wierzycie ze na oszusta podziała list wystosowany przez władze KMZiZ ? Czyli idąc ta droga list np komendanta głównego policji do mordercy czy złodzieja spowodowałoby jego powrót na drogę cnoty....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale nie robiąc nic dajemy oszustą przyzwolenie ja zgłosiłem sprawę na All.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecane zdjęcia zegarków i mechanizmów Tu wiać skrzynie i mechanizm razem jak było a obecnie w tej skrzyni jest zamontowany mechanizm z innego zegara też przerobiony a osobno wystawiony jest werk soczewka i waga z tej skrzyni http://allegro.pl/lenzkirch-mechanizm-chodzika-waga-soczewka-i2557216313.html

post-39091-0-95946700-1345220619_thumb.jpg

post-39091-0-69248900-1345220630_thumb.jpg

post-39091-0-78686000-1345220641_thumb.jpg

post-39091-0-82590500-1345220653_thumb.jpg

post-39091-0-11597900-1345220663_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą nie zrobiłeś dobrego interesu odsprzedając tego niesygnowanego Beckera, oj nie.... Nie wyceniamy, ale zapytać na forum czasem warto.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tak jakoś nie miałem czasu żeby zapytać. Powiem szczerze że szkoda było mi tych zegarów ale nie można mieć wszystkiego Tarant a druga sprawa ogranicza mnie brak miejsca na wieszanie oraz przechowywanie.No cóż człowiek sie uczy na własnej skórze :(. Najgorsze to że kupił je gość oszołom a nie ktoś kto lubi zegary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.