Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widac po ankiecie to najchetniej widzielibyscie divera lub ew. lotnika wiec moze by sie wzorowac na tym Fortisie wg mnie jest swietny i ma tez cos z lotnika ;)

post-27475-0-22338000-1331578671.jpg

Uploaded with ImageShack.us

post-27475-0-77861100-1331578672.jpg

post-27475-0-04358800-1331578674.jpg

post-27475-0-83889300-1331578674.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecej zdjec tego zegarka z tym ze w czarnym pvd :

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?p=2413283

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby się wzorować to ktoś musiałby to wykonać ;) a jak weźmiemy jakąś firmę to nikt nie będzie się pod inną podszywał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no jasne. Nie mialem na mysli wzorowac zeby odgapiac ale cos pod ten design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że ta Stowa wygląda imponująco.. Mimo, iż jestem za diverem lub lotnikim w tej edycji zegaraka klubowego, to taki zegarek też chętnie widziałbym na swoim nadgarstku ;)

No ale na coś trzeba się zdecydować, bo wszystkiego nie można mieć od razu.. No chyba że budżet nie gra roli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez jestem za ta Stowa. Fajnie mozna ja ulepszyc. np fazka ksiezyca i wskaznik rezerwy chodu. Byloby pyszniutko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez jestem za ta Stowa. Fajnie mozna ja ulepszyc. np fazka ksiezyca i wskaznik rezerwy chodu. Byloby pyszniutko ;)

Ot drobiazg, sie 10 euro Jorgowi dopłaci, i sie mu każe dorobić te fazy i rezerwy ;):D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logiczne ze jak sie chce fazki i inne wskazniki to trzeba odpowiednio zaplacic ale jesli bylaby taka opcja i zegarek bylby naprawde fajny to czemu nie doplacic tyle na ile zasluguje. W koncu to zegarek klubowy nie byle jakiego forum czyz nie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tak... Marina na unitasie jest za jakieś 3 kilo z kawałkiem. Ale tak sobie przypomniałem, że zdaje się Epos robi zmodyfikowanego unitasa (właśnie dodane fazy księżyca + rezerwa) i podstawowa cena takiego zegareka wynosi ok 8 tys.. i to jest chyba jedna z najtańszych opcji dla takiego zestawu komplikacji...

Jak myślisz? Dużo byłoby chętnych na klubową Stowę za 8 kilo?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje 8 kola to faktycznie duzo dla zwyklego Kowalskiego. Choc mysle ze daloby rade taniej. W kazdym razie uwazam i jest to tylko i wylacznie moje zdanie ze lepiej miec cos konkretniejszego niz kolejny pospolity bez wyrazu zegarek klubowy. taki wlasnie jak poprzednia Stowa. Wg mnie porazka. Zegarek oczywiscie ladny ale nie jako klubowy czyt. reprezentacyjny. Nie zabijcie to tylko moje zdanie ! ;) a swoja droga ciekawe ile osob by sie pokusilo o drozszy ale za to konkretny zegar klubowy. Mysle ze byloby sporo chetnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a swoja droga ciekawe ile osob by sie pokusilo o drozszy ale za to konkretny zegar klubowy. Mysle ze byloby sporo chetnych.

Powiedzmy, że Ja, Ty i jeszcze z 20 osób. To takie bardzo optymistyczne założenie. Przy czym, jeśli kupuje się taki trochę droższy zegar, to już nie tylko dlatego, że jest klubowy, ale musi się jeszcze naprawdę bardzo spodobać. Więc można śmiało założyć, że wszystkim nie dogodzisz, i z tych 20-stu co najmniej połowa odpadnie...

Ale mniejsza o to. Wyobrażasz sobie ten totalny protest, w sytuacji gdy z ankiety wynika, że większość klubowiczów chce mieć zegarek poniżej 2 tys ?

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tu jest problem ze kazdemu nie dogodzisz. Kazdy ma inny gust. No i sedno sprawy ze nie kazdego stac na drozoszy zegarek ale kazdy chce miec klubowy to oczywiste bo dlaczego nie. Wiec sila rzeczy skazani jestesmy na napewno ladny ale pospolity zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiec sila rzeczy skazani jestesmy na napewno ladny ale pospolity zegarek.

Dżizzzzz to weźcie kupcie sobie takiego Aquanauta... ;) na pewno nie jest to pospolity zegarek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwol ze kupimy sobie to co sie bedzie nam podobalo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stowa Chrono bardzo ładna, tylko ma jedną wadę. Kosztuje 1680 Euro, a jakby dodać fazy i rezerwę...

The Ringing of The Division Bell Had Begun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie to była sugestia na następny zegarek klubowy teraz na tapecie jest diver a jeżeli chodzi o tego eposa moon faze za 8 tysiaków tyle bym nie dał longinesa w aparcie w pewnej chwili można było wyrwać za 6900 i akurat wtedy bida jeżeli będzie okazja za rok bądż dwa lata realizacja takiego projektu to się na niego piszę uzbieram chociażby skały sr.ły oczywiście budżet w granicy rozsądku ja nie polityk żebym spał na kasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozwol ze kupimy sobie to co sie bedzie nam podobalo ;)

A kupujcie sobie co chcecie... ale nie marudźcie, że zegarek za przykładowo 2k zł nie jest wyjątkowy, niepowtarzalny, nie ma 20 komplikacji na tarczy, skomplikowanego werku i jeszcze nie wiadomo czego... zegarek klubowy ma być klubowy - to nie ma być projekt serii 5 czy 10 zegarków bo inaczej to jest żaden klubowy zegarek jak będzie go miała może garstka użytkowników których będzie na niego stać... Zegarek klubowy powinien być w miarę dostępny dla co najmniej większości czy też każdego po lekkim zaciśnięciu pasa jeśli tak ktoś się zaprze - ideą takiego stanu rzeczy jest to że każdy może się poczuć częścią większej całości - jednak żeby tak było to zegarek nie może kosztować 100k zł... a skoro ma kosztować np 2k zł to musi być z czegoś okrojony i na swój sposób "nie wyjątkowy" mimo że to może być super zegarek bo może być ładny, solidny i po prostu fajny ;) jednak pisanie żeby najpierw dokładać do 4k później do 8k zł a później... itd są bez sensu bo za chwilę padnie propozycja klubowej wielkiej komplikacji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska mentalnosc nie odpusci poki nie dada swoich 3 groszy. Oczywiscie ze masz racje nie neguje tego co napisales ba nawet napisalem w swoim poscie "No i sedno sprawy ze nie kazdego stac na drozoszy zegarek ale kazdy chce miec klubowy to oczywiste bo dlaczego nie" pozatym wyrazilem tylko i wylacznie swoje zdanie. Swoja droga poprzedni zegarek klubowy byl w budzecie wiekszosci wiec czemu teraz nie mialby byc w budzecie mniejszosci ? (wiem nie zbierze sie wystarczajaca ilosc ludzi z podobnym gustem) nie ma o czym gdybac zrobicie jak uwazacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polska mentalnosc nie odpusci poki nie dada swoich 3 groszy

Wypraszam sobie takie obraźliwe stwierdzenia... jeśli masz do mnie jakieś prywatne uwagi to zapraszam na PW (też mógłbym napisać w stosunku do Ciebie pewną uwagę ale nie mam zamiaru wykazywać się brakiem kultury... po za tym przytoczyłbym też pewne powiedzenie ale nie chce mi się tutaj później rozwodzić i udowadniać pewnych rzeczy... :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym ja Cie tu chlopaku obrazam ? Gdybym cos mial do Ciebie to napewno bym napisal na PW. Przewrazliwiony jestes pewnie zly dzien miales wypij sobie piwko i idz smacznie spac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fazy księżyca... zbędny gadżet. Skorzysta z tego kilku wędkarzy i może ktoś wierzący w jakieś mityczne metody zapobiegające zajściu w ciążę :D Zresztą po co to w diverze czy nawet lotniku?

Maciejazz

Szukam wskazówek do Sławy "lodówki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fazy księżyca... zbędny gadżet. Skorzysta z tego kilku wędkarzy i może ktoś wierzący w jakieś mityczne metody zapobiegające zajściu w ciążę :) Zresztą po co to w diverze czy nawet lotniku?

Ja popieram wersję zegarka klubowego z komplikacją fazy księżyca - pytanie czy w budżecie do 2.500 znajdzie się coś sensownego.

Nie na miejscu jest takie pejoratywne oznaczanie osób zainteresowanych jakąś komplikacją mechanizmu. To rubryka burzy mózgów - jeżeli ktoś do dyskusji nie dorósł, proszę o wstrzymanie się z komentarzami poniżej poziomu bruku.

Jak mawiali filozofowie: "milczenie złotem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.