Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

nie jest dostepny bo taki nie istnieje,

to ten który pokazałeś z tarczą od Langulare,

projekt piotrkrakow, bodajże 16 srona albo cos koło tego,

jest tam conajmniej kilka modyfikacji combata.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest dostepny bo taki nie istnieje,

to ten który pokazałeś z tarczą od Langulare,

projekt piotrkrakow, bodajże 16 srona albo cos koło tego,

jest tam conajmniej kilka modyfikacji combata.

Moja porywczość sprawiła, że nie zapoznałem się z dyskusją na poprzednich stronach - teraz wszystko jasne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po długiej i nieplanowanej przerwie. Przepraszam za opóźnienie, wracam powoli do rutyny. Dajcie mi chwilkę na pozbieranie się i nadrobienie zaległości i biorę się do podsumowania i liczenia głosów.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja porywczość sprawiła, że nie zapoznałem się z dyskusją na poprzednich stronach - teraz wszystko jasne...

Tak mi się właśnie wydawało<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8974B-A14-15.jpg

Wróciłem z urlopu, patrzę a tu jakaś nowa wersja Archimede Sport Taucher z niebieską tarczą. Wcześniej jakoś nie rzucił mi się w oczy. Fajny. Tak dla uzupełnienia burzy mózgów.Rozmiar 41,5, eta 2824-2, cena w limicie 2500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8974B-A14-15.jpg

Wróciłem z urlopu, patrzę a tu jakaś nowa wersja Archimede Sport Taucher z niebieską tarczą. Wcześniej jakoś nie rzucił mi się w oczy. Fajny. Tak dla uzupełnienia burzy mózgów.Rozmiar 41,5, eta 2824-2, cena w limicie 2500.

nie wiem jak się ma to do zakończonych już ankiet co do marki ale propozycja ciekawa moim zdaniem.

nie widzę na stronie wymiaru szerokości w uszach. czy to aby nie 20 mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zegarku klubowym 2011 dyskutujemy już dobrą chwilę. Zgodnie z oczekiwaniami większości jest ankieta. Z ankiety wynika jak na razie cena do 2500, diver, rozmiar 42, Glycine.

Ankieta, o ile pamiętam, jest do 15 lipca. Ankieta była po to, żeby uporządkować dalszą dyskusję. Jeżeli będziemy wrzucali pomysły w stylu fazy księżyca do divera czy lotnika to o wnioski będzie trudno.

KrisJR - dlaczego mamy w tym roku robić projekt jak najtańszy skoro z ankiety wynika akceptacja ceny 2,5k. Wcześniej było parę postów, że przy tej cenie jest szansa na fajny zegarek przy dobrym stosunku jakość / cena.

jesteś szalenie konsekwentny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma cos z Blancpaina :lol:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś szalenie konsekwentny...

Propozycje kolegi spełnia wszystkie cechy za wyjątkiem marki. To chyba najmniejszy problem.

Ty piszesz posty proponując zegarek, który nie ma ŻADNEJ pożądanej cechy z wyników ankiet (divery mają większą wodoszczelność niż 30 czy 50 M) i machasz szabelką jak Ci ktoś zwróci uwagę a teraz to nie wiem o co się czepiasz Marcina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycje kolegi spełnia wszystkie cechy za wyjątkiem marki. To chyba najmniejszy problem.

Ty piszesz posty proponując zegarek, który nie ma ŻADNEJ pożądanej cechy z wyników ankiet (divery mają większą wodoszczelność niż 30 czy 50 M) i machasz szabelką jak Ci ktoś zwróci uwagę a teraz to nie wiem o co się czepiasz Marcina.

jesteś przewrażliwiony, polecam herbatkę uspakajającą...

mój post z propozycją padł podczas trwania ankiety - podczas burzy mózgów (różnił się jedynie typem zegarka - tzn. nie-diver)

post kolegi padł długo po wynikach ankiety - różnił się jak sam napisałeś jedynie marką, lecz w tym przypadku, aż marką - mylisz się pisząc, że to mały problem to duży problem bo wygrała Glycine

sprowadzacie dyskusję na niski poziom, wymagacie od innych dyskutantów trzymania się jakiś wymyślonych przez siebie reguł nie stosując żadnych do siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

A mimo to, jeśli dojdziemy do wniosku, że Archimede jest ciekawszy od Glycine, to będzie Archimede. Comprende?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś przewrażliwiony, polecam herbatkę uspakajającą...

mój post z propozycją padł podczas trwania ankiety - podczas burzy mózgów (różnił się jedynie typem zegarka - tzn. nie-diver)

polecam herbatkę wspomagającą pamięć...

nie był diverem, nie był glycine, nie mieścił się (grubo) w granicach 40-42 mm, nie mieścił się w cenie. Jeśli nie pamiętasz o czym pisałeś dwie strony temu to nie czepiaj się konsekwencji innych.

Dodatkowo argument (że Twój typ był podczas trwania ankiety a Marcina był po jej zakończeniu) jest śmieszny choć prawdziwy.

Twój post był napisany 14 lipca godz 19ta. (ankieta od 24 czerwca do 15 lipca).

Byłbyś dobrym politykiem w naszym kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

victorinox-swiss-army-dive-master-500-black-ice.jpg

Bezel jest ciekawy. Indeksy w stylu Seiko moim zdaniem niewarte uwagi :)

Maciejazz

Szukam wskazówek do Sławy "lodówki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Victorinox bardzo przyjemny choć mam pewne wątpliwości czy byliby zainteresowani współpracą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mialem tego Victorinoxa na reku tylko z pomaranczowa tarcza...tyle ze cena to 3850 zl w ich sklepie...ale ogolnie super zegarek.w zasadzie nawiazalismy pierwszy kontakt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

3850 za to coś? Niezły żart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny ten victorinox.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

99cd95569f5f6f1e.jpg

Niepokojąca cisza tutaj...

Taki mały OT - ten zegarek jest Świetny!

...I chociaż ostatnimi czasy finansowo idzie mi kiepsko i obiecałem sobie, że nie kupię na łapkę nic nowego, to gdyby taki był następny "KLUBOWICZ" to "od ust sobie odejmę" a na 'TO' uzbieram :P

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc jest nas już dwoje

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście jestem przeciw temu Glycine ponieważ mam podobnego Lagunare.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście jestem przeciw temu Glycine ponieważ mam podobnego Lagunare.

"Przeciw" ale jednak "za" - więc musisz nas popierać - bo ten zegarek tak Ci się podobał,

że wszedłeś w jego posiadanie zanim (oby!) został Naszym zegarkiem klubowym :)

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kowal trudno sie nie zgodzic z tym co napisales :) fakt jest rewelacyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.