Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Świetna rzecz! Podobuje mi się. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Koledzy.

Trzeba trochę przystopować z Atlantic'ami i nabyć coś innej marki :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No i prorok jestem jaki czy co?

Po co się odzywałem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj bo się do igrasz.przyjdzie mały Junior Modd z rodziną i Cię wykasuje.Koronka w poprzednim orginalna,a w tym tylko sygnowana enicar,mogłem zmienić na A. ale nie zrobiłem.Kolejny SDL w orginalnym stanie.post-79147-0-98474700-1430160157_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam lubię dziady, a dziady lubią mnie zdecydowanie, więc przygarnąłem taką bidulkę :D

post-75614-0-45072900-1430162669_thumb.jpg

post-75614-0-27333700-1430162684_thumb.jpg

Jeszcze nie wiem co w środku, bo kupiłem go w ciemno, a foty jeszcze nie moje :)

Jak dojdzie to uzupełnię.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na 6300 sygnowany atlantic z pierścieniem bo to duża linia jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-79147-0-01393200-1430246063_thumb.jpgDziady takie są najlepsze bez cienia wątpliwości.U mnie w orginalnym stanie SDL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajowe te twoje Atlantic'i :)

Jak długo je zbierasz?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieram jakieś siedem lat,a wcześniej zbierałem zegarki tylko  lata piędziesiąte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na 6300 sygnowany atlantic z pierścieniem bo to duża linia jest.

Bingo

Właśnie przyszedł. Wygląda mi na składaka z kilku innych ale foty dodam już jutro i będę prosił szanownych kolegów o popastwienie się nad nim i o parę słów własnych spostrzeżeń.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obfociłem zegarek i jestem ciekaw Waszej opinii na jego temat. :)

Żeby nie robić bałaganu zapytanie zamieściłem tu:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/85863-atlantic-oryginalny-czy-nie-zapytania-wszelkie/page-62

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna ornamentowa Prima w całości orginalna,a więc nie ma powodu do nie pokoju.Początek lat 60tych.to były tak zwane przejściówki z logo Atl,na atl.więc i koronka mogła mięć brak małej literki a.Co do reszty wskazówki,koperta,tarcza,dekielek,mechanizm są orginalne,pierścięń mocujący trzeba śrubeczkami i małymi blaszkami przytwierdzić,a ta falista to uszczelka która dociąga jest bardzo ważna.Tylko nie odnawiaj bo to będzie zegarek z 2015r,a nie z lat 60.jest naprawde fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki. Nie, nie ma obawy. Odnawiać nie mam zamiaru. Lubię zegarki z nutką starości i nie lubię malowanek :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki sobie dzisiaj zafundowałem, nie miałem garniturowca, w Factory Outlet w Time Trendzie dobra cena była, więc sobie kupiłem :P

post-41364-0-01657000-1431025242.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od dłuższego czasu się przyglądam temu modelowi ze srebrną/białą tarczą, ale zawsze w między czasie pojawiają się jakieś inne pomysły i jakoś nie mogę się zdecydować:) Niech się dobrze nosi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Fajny model, wzorowany na starej PRIMIE.

Kolega ma takiego, niestety ma jedną wadę.

Dość często ukręcał mu wałek naciągu i dlatego kupił automata, chyba Lorusa.

Używa go na codzień, a Atlantic został na okazje odświętne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi