Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zaman

Problem z Meistersinger-problemów ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panów,

Mam chyba jakiś problem z moim śpiewakiem- zegarek kupiłem 28 maja i od tamtej pory nakręcałem go codziennie mniej więcej o stałym czasie. Dziś nakreciłem go rano, a teraz kiedy wróciłem do domu zauwazyłem że spóżnia się o 15 minut!! spanikowałem i nakręciłem go trochę i jak narazie od godziny chodzi idealnie. Ale powiem szczerze, że już się martwię...co to może być? W środku brak rewelacjo bo ETA 2801. Ratujcie koledzy!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że mechanizm się dociera?

Może faktycznie spanikowałem ale to mój pierwszy niekwarcowy zegarek....dzieją się takie cuda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie-chyba jednak coś jest nie tak bo zegarek zatrzymał się w nocy o godz 5:45. Pytanie co teraz robic? nakręcić go i jeszcze poobserwować czy też odrazu do naprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zegarmistrz, miałem kiedyś podobne objawy (nie pamiętam już w jakim zegarku). Jak sie później okazało upadł żonie, co prawda na dywan ale wystarczyło. Zegarmistrz stwierdził ,że spadł włos. Naprawa trwała 15 min. i było ok.

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbowałem go delikatnie nakręcić i nic- martwy- nie chce chodzić :) nie bardzo wiem co w tej sytuacij robić-co to może być?

Poprawka-zegarek jednak zastartował ale dopiero po jakimś czasie..już zupełnie zgłupiałem

Po nakręceniu zegarek nie chodzi prawidłowo tj. nakręciłem go godz temu a pokazuje teraz 9:10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko wizyta u zegarmistrza by się przydała. Chociażby w celu sprawdzenia co się dokładnie działo.

A tak BTW to gratuluję wyboru! Świetne zegarki. Jak na pierwszy mechaniczny zegarek bardzo dobry wybór :)

A który model posiadasz?

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ciekawe jest, że on mi nie upadł tylko grzecznie sobie leżał cały czas..Zegarek jest na gwarancji i nie wiem teraz czy odsyłać go do Niemiec czy może udać się do zegarmistrza np. tak polecanego w Krakowie Pana Kowala......ale jestem zły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam model AM 301Z. To ten fajniusi z 1Z i Mechanik na tarczy:) numer 0158:) dzięki sikkens:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny model :)

Ja sam posiadałem Scrypto AM503.

Daj znac , co było przyczyna zatrzymywania się zegarka.

Pozdro!

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem-pamiętam Twój model:)

Pytanie tylko jest teraz takie-wysyłać do Niemiec czy do Pana Kowala? Chyba jak oddam go najpierw do zegarmistrza, a potem wyślę w razie niepowodzenia to tracę gwarancję, jeśli to wykryją.

Jeszcze raz opiszę cały problem- zegarek staje po ok 7 godz, chciaż wcześniej przez 2 tygodnie działał normalnie, nie upadł ani nic z tych rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odeślij do Niemiec.

Wczesniej zadzwon czy napisz email w ktorym opisz co sie dzieje.

Jak dasz do zegarmistrza - stracisz gwarancje.

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też powoli skłaniam się ku tej opcji....dziś rano go nakręciłem, zrobiłem korekcję czasu i jak narazie chodzi ok, zobaczę o której się zatrzyma- jakieś podejrzenia co to może być? Dzięki za rady sikkens, pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz do zegarmistrza niech zobaczy, czy któraś ze wskazówek gdzieś nie haczy i czy czasem nie odkręciła się śrubka mocująca mechanizm do koperty i nie blokuje mechanizmu...Koszty wysyłki do Niemiec mogą okazać się bezsensowne.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za radę- jeszcze się zastanawiam co robić- narazie nakręciłem zegarek rano i chodzi cały czas bez problemu. Czy może być tak np. że to jednorazowa sprawa związana z tym że mechanizm się dociera etc? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej, ze coś go blokuje. Problem powróci.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki TIK-TAK za radę, może sensowniej dać go do zegarmistrza niż wysyłać-obawiam się tylko utraty gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech go nie otwiera, tylko przyjrzy sie przez lupę.

Może zapytaj w MeisterSingerze, czy byłaby mozliwosć, zeby renomowany zegarmistrz w Krakowie do niego zajrzał zamiast generować koszty..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest pomysł- dzięki TIK TAK:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek przed chwilą się zatrzymał- nakręciłem go ale nie zastartował-kiedy nim lekko potrząsnąłem zaczął działać- tak jakby rzeczywiście coś blokowało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Zapewne sklejony wlos.Potrzasneles nim i balans zalapal, jednak ze sklejonym wlosem bedzie chodzil krotko i spieszyl,badz spoznial(tu spoznial)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe czas trzyma ok- nie spóźnia się znacząco i nie przyspiesza...Póki co za radą TIK TAKA napisałem do Meistersingera i zobaczymy co odpowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panów,

Od paru chwil zegarek jest spowrotem na ręku po powrocie z Niemiec. Cieszę się strasznie bo mi go brakowało:) Dziękuję wszystkim kolegom, którzy w wypowiadali się w tym temacie służąc swoją radą i doświadczeniem.

Jeśli chodzi o kontakt z firmą Meistersinger to powiedzmy że taki sobie- naprawa wykonana w terminie taki jaki podali tj. zegarek otrzymali 24 czerwca, a 6 lipca wysłali spowrotem. Denerwuje mnie ryska na deklu, którą zrobili oraz to że otrzymałem tylko suchą informację że wymieniono mi Aufzugwelle (całość zestawienia jest po angielsku, a tylko tam gdzie jest rubryka usługa figuruje Aufzugwelle ersetz). W związku z tym mam pytanie do znających lepiej niż ja język niemiecki co to jest Aufzugwelle i co mogło być przyczyną usterki? Pozatym nie przysłali mi odrazu, tak jak obiecali, numeru trakingowego-otrzymałem go dopiero dzisiaj po moim telefonie Na plus Meistersinger należy niewątpliwie zaliczyć dobry kontakt emailowy i telefoniczny. Tak czy inaczej zegarek jest już ze mną, co mnie cieszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... niestety- problem dalej jest tzn zegarek w nocy się zatrzymał...nie wiem co teraz, czy żądać wymiany czy zwrotu kasy? Wśćiekły jestem bo wysyłam komuś zegarek, a oni nie potrafią go naprawić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tłumaczę na polski:

Aufzugwelle = wałek naciągowy.

Spowrotem = z powrotem.

Napisz znów do Majstra i czekaj na odpowiedź. Dodaj też im o zarysowanym deklu.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.