Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TeJot

Sinn U1

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie byłem u nich w fabryce, ale planuję taką wycieczkę.

Czytałem relacje osób które odwiedziły Sinn-a :

http://forums.watchuseek.com/f24/pictures-visit-sinn-factory-2006-04-a-10988.html

Jeszcze sprawdzę informację, czy faktycznie można kupić zegarek bezpośrednio w fabryce.

Nie mam ich cennika, myślę że ceny detaliczne będą podobne jak w sklepach. Mam jednak nadzieję, że będąc na miejscu można coś utargować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem sobie katalog sinna,najwyżej do nich przedzwonię i zapytam,czy sprzedają na miejscu

pozdro

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsultowałem sprawę ze znajomym, który kupował w fabryce zegarek (zamawiał go za pośrednictwem faksu i telefonu) i wydaje mu się, że jest sklep na miejscu.

Najlepiej będzie do nich zadzwonić i ustalić tę kwestię u źródła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No doszedł dzisiaj katalog, ale zacząłem przeglądać oczywiście od strony 49:)

no i tak, zastanawiam się nad kupnem,ale mam mały dylemat, bo nie wiem jeszcze ,który model, do wyboru na 100% mam tylko 3 szt:

a. U1 SDR (z Tegiment)techn.

b. UX GSG9hydro na siliconie

c. względnie U2 na siliconie

Jakieś sugestie? Generalnie nie mam obiekcji czy topowy kwarc, czy automat. Czy fi 44 mm to bez koronki?

Ile dokładnie w GER kosztują te modele?

może uda mi się zajechać do Sinna, dzisiaj w nocy jadę w delegacje w okolice.

dzieki z góry

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Osobiście wybrałbym U1.

UX - kwarc w chorej cenie.

U2 - za dużo napaćkane na tarczy, która w dodatku wygląda jak z pilota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałbym U1 jest najbardziej oryginalny stylistycznie i niepowtarzalny :rolleyes:

44 mm to średnica bez koronki.

a tu są ceny z Niemiec zdajesię > http://www.sinnwatches.com/products.php?cat=3

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Krotki filmik relaksacyjny :rolleyes: uzytkownika y60 z forum, na ktorym widac jak pracuje U1 a w tle slychac cwierkajace ptaszki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

a ja mam pytanie do włascicieli..jak z dokładnością mechanizmu tego dzieła ludzkiej wyobrażni - bo zegarek piękny,ta jego prostota,urzekająca

bryku,zazdroszcze ci tych oszczędnosci:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie do włascicieli..jak z dokładnością mechanizmu tego dzieła ludzkiej wyobrażni - bo zegarek piękny,ta jego prostota,urzekająca

bryku,zazdroszcze ci tych oszczędnosci:)

W moim przypadku (obserwacja ponad 1,5 roku - zegarek cały czas na ręce) odchyłki dobowe nie przekroczyły nigdy więcej niż 1,5 sek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MariuszA,

Imponująco dokładny ! Muszę kiedyś sprawdzić w swoim :P

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

DOKŁADNIE:))...dokładne masz to pieścidełko,regulowałes go czy poprostu taki idealne przyszło w przesyłce

-no i drugie pytanie,dokładnosć sprawdzałes zaraz od pierwszego wejrzenia-tzn już prostuje,dotarł sie u Ciebie? czy był już dotarty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek kupiłem właściwie nowy, z miesięcznym przebiegiem.

Nie regulowałem go, chodzi tak jak został ustawiony w fabryce. Myślę, że "docierał" się ze mną.

Co do sprawdzania dokładności chodu zegarka to mam mały defekt mózgu :P raz na dobę porównuję sobie U1 z moim G-Shock Risemanem ( ma synchronizację z atomowym zegarem)

Z moich obserwacji wynika, że U1 zwalnia jeżeli dużo noszę go na ręce (np. cały dzień jazdy na nartach). Zegarek podobnie reaguje na wibracje i wstrząsy. W drugą stronę, Sinn przyśpiesza jeżeli da mu się trochę wolnego - wystarczy odłożyć go na noc + kilka godzin i dobowa odchyłka jest wtedy bliska zero.

Znając urodę działania mojego U1, zegarek ustawiam przy pomocy koronki dwa razy w roku, przy zmianie czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Zegarek kupiłem właściwie nowy, z miesięcznym przebiegiem.

Nie regulowałem go, chodzi tak jak został ustawiony w fabryce. Myślę, że "docierał" się ze mną.

Co do sprawdzania dokładności chodu zegarka to mam mały defekt mózgu :blink: raz na dobę porównuję sobie U1 z moim G-Shock Risemanem ( ma synchronizację z atomowym zegarem)

Z moich obserwacji wynika, że U1 zwalnia jeżeli dużo noszę go na ręce (np. cały dzień jazdy na nartach). Zegarek podobnie reaguje na wibracje i wstrząsy. W drugą stronę, Sinn przyśpiesza jeżeli da mu się trochę wolnego - wystarczy odłożyć go na noc + kilka godzin i dobowa odchyłka jest wtedy bliska zero.

Znając urodę działania mojego U1, zegarek ustawiam przy pomocy koronki dwa razy w roku, przy zmianie czasu.

i taką odpowiedz chciałem przeczytac - przekonałes mnie do niego,a Ty Bryku2 masz konkurencje jeżeli chodzi o oszczedzanie na to tykajace pieścidełko hihii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To również i ja dopisze kilka słów jako świeży użytkownik nowego U1 : )

Przede wszystkim dzięki za recenzję!!

Świetnie się czytało + ten rewelacyjny wstęp historyczny. Tak powinna wyglądać dobra recka.

Dzięki również dla kolegów kt88 i TeJot za możliwość przymiarki U1.

Nie ukrywam, że kontakt z Wami znacznie przyspieszył decyzję o nabyciu mojego egzemplarza.

To było zauroczenie od pierwszego zobaczonego zdjęcia w necie a już kontakt osobisty przypieczętował moją decyzję.

Dużo już zostało napisane o samym zegarku więc tylko mogę potwierdzić, że wszystkie te ochy i achy są jak najbardziej na miejscu.

Wszystkim niezdecydowanym polecam zegarek.

Co do dokładności to mój nowy (pewnie jeszcze nie dotarty) jak na razie robi dokładnie 0 sekund od wyjęcia z pudełka a miało to miejsce równo tydzień temu.

Zobaczymy kto teraz zostanie zarażony Ujedynkową chorobą : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisar,

Cieszę się i dziękuję :)

Niech się nosi dobrze i nadal trzyma "0" a nawet "mniej niż zero" :)

U mnie niemal w każdy weekend na ręku :)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ...

sinn vs. oriss vs. omega!!!

w tym twierdzeniu nie chodzi mi o kwestie ideologiczne czy stwierdzenie, że to nie ta liga

pytanie brzmi: gdybym chciał kupić sobie jeden "porządny" zegarek załóżmy na 10 lat co może powstrzymać mnie przed zakupem sinn u1

zadaję je ponieważ na chwilę obecnej świadomości zegarkowej, któregoś z nich właśnie bym wybrał

i o ile sinn to wydatek około 5tys na pozostałe trzebaby dozbierać do 8tys w zaokrągleniu

wracając do pytania - mechanizm tego zegarka pracuje w oleju! co za tym idzie rotor musi być cięższy, żeby go nakręcać ?

a właściwe pytanie - co z serwisem tego zegarka - podejrzewam, że są nieliczne(czytaj autoryzowane), które mogą go odkręcić

czy serwis jest go w stanie tak wypełnić olejem i zamknąć chermetycznie jak go fabryka stworzyła?

a może serwisy wysyłają go do producenta?

jak będzie sprawował się na przestrzeni lat/wieków ;) co z opisywanym nasiąkaniem tarczy olejem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Kolego U1 ma swój mechanizm to automat ,UX jest zalany olejem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn UX jest wypelniony olejem, jest to zegarek bardzo podobny do U1 - ta sama koperta

, rozni sie srodkiem I wskazowkami, w srodku klika w nim kwarc, Sinn U1 to ETA automat. Co do servisu, tylko Sinn w Niemczech servisuje UX, U1 to ETA z ktorym nie powinno byc problemu.

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tak jak napisał Robnyc musisz wysłać zegarek do serwisu w Niemczech...jeżeli samemu nie chciałbys tego robić możesz wysłać paczkę do dystrybutora Sinna w Polsce do sklepu Chronoline .Miła obsługa ,poinformują Cię ile i za co zapłacisz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinn vs. oriss vs. omega!!!

Miałem podobny dylemat, wybierałem pomiędzy U1 a Omegą PO 42 mm. Po kilku przymiarkach Omegi wybrałem Sinna. Kierowałem się tylko i wyłącznie względami estetycznymi w tym przypadku.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem UX i byl to bardzo fajny zegarek, U1 caly czas jest na mojej liscie zakupow, tylko jeszcze dobrej okazji nie spotkalem....

P1040003.jpg

jezeli kupujesz uzywanego UX to zwroc uwage na rok produkcji, pierwsza seria z 2006 i 2007 miala problem z olejem - odbarwial wskazowki i tarcze, ja kupilem jednego z pierwszych w 2006 roku i musialem go wyslac do Niemiec na wymiane oleju, wskazowek i tarczy, bateria w nim powinna wystarczyc na 7 lat wiec nie trzeba go serwisowac az tak czesto.

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ponownie,

wracając do samej recenzji zegarka, łyżka dziegciu w beczce miodu ...

Jest jeden element, przy projektowaniu którego brakło konsekwencji, oj brakło i to dużo!

Logo "S" - to na koronce i to na tarczy.

Koronkę sygnuje "S", które ni w ząb nie przypomina tego na tarczy ;)

Koronkowe S Sinna przypomina bardziej koronkowe S diverów Seiko - i ma niestety nie wiele wspólnego z ciekawie rozciągniętym "S" na tarczy Sinna, a szkoda :P

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-58243200-1331821584.jpg<

post-7884-0-57125500-1331821583.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W SEIKO "S" na koronce nie jest od "SEIKO" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.