Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Zdania są jak zawsze podzielone ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, proki1971 napisał:

Nosiłem i nosze inne na gumie wiec mam pojęcie . Ale tu pisaliśmy raczej o wyglądzie i jak dla mnie lepiej na gumie niż na bransie :)

Przecież nie o to chodzi czy nosiłeś inne czy nie. Ten zegarek jest nieco przyciężki i choć guma daje radę, to czasem jest dziwnie. Szczególnie przy takich upałach jak teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długiej nieobecności wracam do klubu :D

Zapisuję się z długo poszukiwanym przeze mnie chronografem oraz... zupełnie nieplanowanym diverem :ph34r:

103 & T2 (B)

AHjfBvk.jpg

NHuZsqV.jpg

owuLX5d.jpg

LOfCJXf.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.08.2020 o 20:36, KRZYSIO napisał:Szczególnie przy takich upałach jak teraz.

Upałach? Jakie i gdzie teraz są upały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Wielkopolsce od jakiegoś czasu 32-35C to raczej mega ciepło jest :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak się na cena u naszego polskiego dystrybutora do najniższej , możliwej do uzyskania w polecanych sklepach ?

E33372B9-1368-4961-8F40-4BD7D9161A1F.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, arturzbsk napisał:

Gratulacje, szczególnie T2 emoji106.png

Dziękuję! :) T2 wpadł w zasadzie przypadkowo, ale jest jedyny w swoim rodzaju :D

uDSghZM.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mnie znalazł, dosłownie! :lol: Kupiony od forumowicza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa, myślałem ze brałeś gdzieś nowe? Jak wrażenia ? To rozm. 41 i obok nowego U50 jest w kręgu moich zainteresowań .

Krzychu to może teraz TH do oddania ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, fajny a jak ten tytan lekki czy nie ma różnicy. Ja czekam na swojego drugiego Sinna po weekendzie może w końcu dojedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na fotce pokazałeś od razu 2 sztuki ? No chyba ze  zdjęcie nie twoje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, proki1971 napisał:

Aaa, myślałem ze brałeś gdzieś nowe?

Niestety T2 i T2B nie są już produkowane, także pozostają używki. Z tej linii pozostał jedynie T1 w znacznie większej kopercie (45mm) i z mniejszym WR (1000m).

11 minut temu, proki1971 napisał:

A na fotce pokazałeś od razu 2 sztuki ? No chyba ze  zdjęcie nie twoje :)

Zdjęcia są oczywiście moje, 103 i T2 zdobyte od tego samego kolegi ;)

42 minuty temu, proki1971 napisał:

Jak wrażenia ? To rozm. 41 i obok nowego U50 jest w kręgu moich zainteresowań .

36 minut temu, satanic napisał:

Fajny, fajny a jak ten tytan lekki czy nie ma różnicy.

To mój pierwszy tytanowy diver i muszę stwierdzić, że jest faktycznie lekki... szczególnie na pasku - jestem przyzwyczajony do cięższych zegarków noszonych na bransoletach. Koperta ma bardzo komfortowy profil, idealnie przykleja się do mojego skromnego nadgarstka, więc te 50-parę gram kompletnie znika na ręce. Naprawdę - jakby go tam w ogóle nie było. Luma jest kapitalna i świeci w dwóch kolorach jak latarka. Mając na uwadze słabiutką lumę w 556 czy choćby w porównaniu do 103, T2 jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Bezel ma jeden z najlepszych "klików" z jakimi miałem styczność, po prostu maszynowa precyzja. TEGIMENT daję radę - zauważyłem kilka rysek, aczkolwiek jest to chyba wybaczalne - zegarek ma na karku parę lat. Tarcza jest wykonana standardowo dla Sinn'a, czyli bezbłędnie. Podsumowując - świetny zegarek :)

36 minut temu, satanic napisał:

Ja czekam na swojego drugiego Sinna po weekendzie może w końcu dojedzie.

Co upolowałeś? :)

41 minut temu, proki1971 napisał:

Krzychu to może teraz TH do oddania ? :)

Hehe :lol::D Nadal nie ma takich planów... ale zobaczymy za jakiś czas ;)

Edytowane przez dodge66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FuiRqEs.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie klasa, mój jak przyjdzie to pokażę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega pyta dlaczego polski dystrybutor ma tak wysokie ceny w porównaniu z niemieckimi :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.08.2020 o 12:25, proki1971 napisał:

Panowie jak się na cena u naszego polskiego dystrybutora do najniższej , możliwej do uzyskania w polecanych sklepach ?

E33372B9-1368-4961-8F40-4BD7D9161A1F.png

Porównujesz do Allegro gdzie sprzedający musi wliczyć kilka % prowizji.

Skontaktuj się z dystrybutorem a pewnie dobrze się dogadasz.

To bardzo sympatyczny kolega i chętny do dogadania się.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można się dogadać - trzeba tylko chcieć :) 

5 godzin temu, arturzbsk napisał:

U1 na bransie to jest to :) :) :) 

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.08.2020 o 21:12, satanic napisał:

Zdjęcie klasa, mój jak przyjdzie to pokażę.

Dzięki ^_^

W dniu 16.08.2020 o 00:01, poiuyt napisał:

Co to za tropik (swoją drogę świetnie się 103 na nim prezentuje)? Szukam jakiegoś dobrego i jak dotąd najlepsze recenzje zbiera Meraud.

Jest to Vintage Tropic od CNS (jeszcze z pierwszego wypustu, wersja 1.0) :) Miałem wiele tropicków i tylko ten odpowiada mi pod względem materiału (twardy kauczuk) oraz wykonania (wyraźny wzór). Sporo już przeszedł, a wygląda niemal jak w dniu zakupu:

spacer.png

Z doświadczenia wiem, że wiele micro-brandów zamawia tropicki z tego samego źrodła co CNS (lub nawet od CNS) - są praktycznie identyczne. Niestety zdarzają też się silikonowe kurzo-łapki (DH) i bardzo nietrwałe mieszanki gumy (Baltic).

5 godzin temu, arturzbsk napisał:

Zastanawiam się nad dokupieniem bransolety do T2, jednak cena jest, delikatnie mówiąc, mało atrakcyjna... 325€

Edytowane przez dodge66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xOoYdAv.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wygląda na tym nato. Na gumie zresztą też, choć i mnie bransoleta chodzi po głowie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, pisar napisał:

Porównujesz do Allegro gdzie sprzedający musi wliczyć kilka % prowizji.

Skontaktuj się z dystrybutorem a pewnie dobrze się dogadasz.

To bardzo sympatyczny kolega i chętny do dogadania się.

Tłumacząc z polskiego na polski chodzi mi o to ile dokładnie ten model będzie kosztował z uwzględnieniem wszelkich rabatów w Sinnie lub innym sklepie, który jest polecany . To da mi Mniej więcej obraz , jakie ceny ma nasz polski dystrybutor .PS. Znam Darka, wiem ze można co do

ceny z nim pogadać tylko kwestia taka czy nawet po rabacie będzie konkurencyjna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, proki1971 napisał:

Tłumacząc z polskiego na polski chodzi mi o to ile dokładnie ten model będzie kosztował z uwzględnieniem wszelkich rabatów w Sinnie lub innym sklepie, który jest polecany . To da mi Mniej więcej obraz , jakie ceny ma nasz polski dystrybutor .PS. Znam Darka, wiem ze można co do

ceny z nim pogadać tylko kwestia taka czy nawet po rabacie będzie konkurencyjna ?

Polityka Sinn jest taka, że rabatów nie dają a jak już gdzieś dostaniesz to są upusty rzędu dosłownie max 5% (pomijając bardzo rzadkie akcje zakupów grupowych).

Tak więc pozostaje Ci zakup w producenta lub naszego dystrybutora (tu pewnie jakies symboliczne 2-4% wyrwiesz). Odpada Ci drogi kurier a i polskiego przedsiebiorcę wesprzesz :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi