Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Na gumie jednak lepiej jakiego koloru by nie była :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej

Cześć, tak na szybko pierwsze, byle jakie, zdjęcie. Dziś dotarł ale w ramach przedświątecznego zamieszania nawet nie miałem czasu się ucieszyć.
To mój 3 kontakt z niemieckim zegarmistrzostwem (nie liczę Ruhli z dzieciństwa) i kolejny bardzo pozytywny. Nasi zachodni sąsiedzi, abstrahując od mikrobrandów, dają obecnie najwiecej jakości w stosunku do ceny. Oczywiście w moim prywatnym odczuciu.

d718a077ef8a18ef79de95f3df04c95c.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Wodolej napisał(-a):

Cześć, tak na szybko pierwsze, byle jakie, zdjęcie. Dziś dotarł ale w ramach przedświątecznego zamieszania nawet nie miałem czasu się ucieszyć.
To mój 3 kontakt z niemieckim zegarmistrzostwem (nie liczę Ruhli z dzieciństwa) i kolejny bardzo pozytywny. Nasi zachodni sąsiedzi, abstrahując od mikrobrandów, dają obecnie najwiecej jakości w stosunku do ceny. Oczywiście w moim prywatnym odczuciu.

Jeden z najfajniejszych modeli Sinna, jakby dołożyli opcję tegiment i pełny dekiel z klatką z miękkiej stali byłby EDC idealny. Gratuluję zakupu!!! 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej
7 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Jeden z najfajniejszych modeli Sinna, jakby dołożyli opcję tegiment i pełny dekiel z klatką z miękkiej stali byłby EDC idealny. Gratuluję zakupu!!! 👍

Drogi Przyjacielu, to kolejny zegarek, który kupiłem przez Ciebie 😉. Masz dużo szczęścia, że moja żona jest już moją ex żoną, gdyż nawet pobyt w Niemczech nie uratowałby Cię przed gniewem Małej Mi 😅.

A tak serio, to Twoje wpisy przekonały mnie do wersji RS. Wahałem się, na zdjęciach czerwona sekunda nie powalała ale na żywo to aż mi skarpetki zdmuchnęła (też kolorowe 😉 ) .

Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Edytowane przez Wodolej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Wodolej napisał(-a):

Drogi Przyjacielu, to kolejny zegarek, który kupiłem przez Ciebie 😉. Masz dużo szczęścia, że moja żona jest już moją ex żoną, gdyż nawet pobyt w Niemczech nie uratowałby Cię przed gniewem Małej Mi 😅.

A tak serio, to Twoje wpisy przekonały mnie do wersji RS. Wahałem się, na zdjęciach czerwona sekunda nie powalała ale na żywo to aż mi skarpetki zdmuchnęła (też kolorowe 😉 ) .

Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :D

Fajnie, ze na zywo zrobil wrazenie - dla mnie to fenomenalny zegarek w swietnym rozmiarze.

image.thumb.png.2fd706ca10bf498d3fc85875f6c3473d.png

To co, zerujemy zegar i sprawdzamy ile wytrzyma? :P

PS. Pelna zgoda, zegarki niemieckie obecnie oferuja jedna z najlepszych relacji koszt / efekt.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

To co, zerujemy zegar i sprawdzamy ile wytrzyma?

Aktualny okres charakteryzuje się zwiększoną wiarą w dobro i rozsądek bliźnich ale widzę że Ty niestety nie uległeś magii świąt 😟

😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Wodolej napisał(-a):

Aktualny okres charakteryzuje się zwiększoną wiarą w dobro i rozsądek bliźnich ale widzę że Ty niestety nie uległeś magii świąt 😟

😉

Z mojego doswiadczenia rozsadek i zbieracze zegarkow chadzaja odrebnymi sciezkami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu się zebrałem i zmieniłem gumę po lecie na bransę. Jak nowy zegarek ;)aa65c156ca04b39210335058f5b80041.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Customowy Sinn 903 użytkownika FB Ralfa Dreyera (wrzucam za jego pozwoleniem).

Generalnie nie przepadam za wszelkimi modami, ale to powinien być model w oficjalnej kolekcji Sinna.

FB_IMG_1640379854111.thumb.jpg.401ecb32c4db40e9448f4bef5c022a4c.jpgFB_IMG_1640379841926.thumb.jpg.4882592dbe69d29b83925764adcad1f0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej

To były radosne święta 🙂, przeczytałem cały wątek, 117 stron 😱🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Wodolej napisał(-a):

To były radosne święta 🙂, przeczytałem cały wątek, 117 stron 😱🙃

Gratuluję wytrwałości 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej
27 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Gratuluję wytrwałości 😉

Dziękuję, to było przedsięwzięcie porównywalne ze zdobyciem korony Himalajów, nurkowaniem w Rowie Mariańskim i trekkingiem po Saharze, taki triathlon tylko trochę bardziej 😉 

W efekcie lektury pojawiła się koncepcja o nazwie U1 i trochę się boję kierunku w którym podążają moje myśli, zwłaszcza iż po dwóch latach ciągłych rotacji, mój najstarszy zegarek ma 4 miesiące 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobra ta koncepcja👍, tylko realizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej
23 minuty temu, satanic napisał(-a):

Bardzo dobra ta koncepcja👍, tylko realizować.

Gdzieś na tych 117 stronach, jest tekst, iż ktoś widziałby na Twoim ręku Pama i Ty też byś go tam widział. Ten mój najstarszy 4 miesięczny zegarek to właśnie Pam, więc wszystko zaczyna się układać, jak Panu Antoniemu M., w jedną logiczną całość 😉 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, ha tego Pama co ja bym widział to niestety nie mój przedział cenowy😄.

Zostanę przy Sinnie, tu też mi wszystko pasuje, jak się je trochę ponosi to ciężko znaleźć alternatywę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej

Niemiec w kolorowym wdzianku, tak trochę w klimacie Love Parade

c3af6395fc5d2208012f5057de643ae7.jpg

Fajny jest, cenię go sobie za to że właściwie nie wywołuje żadnych emocji. Zakładam go i zapominam o nim. Jak stary dobry kumpel, jest kiedy go potrzeba.

W moim wypadku to nieco na wyrost przemyślenia, chodzi mi jednak po głowie, że może pójdę z nim na rekord i będę miał go dłużej niż AirKinga, którego posiadałem aż 365 dni 🤔😉

To może jeszcze dodam, że po tygodniu (zegarek dzień i noc na ręku z kilkoma godzinami przerwy w czasie wigilii) mam stabilne + 4 sekundy na dobę.

Edytowane przez Wodolej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej

Krótka piłka. Mam 556 i RS kupiłem go na pasku, zdecydowała szybkość realizacji zamówienia. Bransolet nie lubię ale doceniam ich użyteczność. Pytanie zaś brzmi, dokupić tę oryginalną H Sinna , czy sobie darować i zostać przy gumach i canvas ? Proszę o opinie użytkowników 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie lubisz bransolet, to po co kupować. Skoro jest droga i zbędna, to chyba wiadomo :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej
14 minut temu, KRZYSIO napisał(-a):

Jak nie lubisz bransolet, to po co kupować. Skoro jest droga i zbędna, to chyba wiadomo :) 

Przekonałeś mnie 👍 i circa 1000 zł w kieszeni, oszczędnie zaczynam nowy rok 😂.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w 2022r na dobry początek :) 

IMG_20220102_115458.jpg

IMG_20220102_115444.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) 

20200804_091026.jpg

20200805_093941.jpg

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doprawdy nie wiem dlaczego tak wielu ludzi jest uprzedzonych do tego zegarka. Przecież jest super :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi