Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Recommended Posts

Serwis w ramach naprawy gwarancyjnej i bez kosztów ale na kalkulacji wyceny mam kwotę na 453 euro.

Jak to jest Panowie: w ramach naprawy gwarancyjnej okres 2letniej gwarancji liczy mi się od daty serwisu?

A co robili ? Kapsułę też masz nową ?

A co robili ? Kapsułę też masz nową ?

Cleaning

Adjusting precision of movement

Testing precision and autonomy

Protective gas filling

Water resistance test

Garantieleistung

Nie ma wzmianki o kapsule ale jest idealnie biała więc albo wymienili albo pierwotna jest w idealnym stanie.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Wybaczcie moją ignorancje, ale o jakiej kapsule mowa?

Edit: Już wiem :) Ar-Dehumidifying Technology - https://www.sinn.de/en/Ar-Dehumidifying_Technology.htm

Dokładnie o tej kapsule, ma ona za zadanie regulować poziom wilgoci w zegarku, gdy nie spełnia swojej funkcji zmienia kolor i wtedy powinno się ja wymienić

Edited by _Kwiatek_

A na jaki kolor? To będzie takie wyraźne?

Z tego co wyczytałem, to kolor kapsuły zmienia się na niebieski, oprócz tego w zegarku jest jeszcze wpuszczony gaz

Serwis w ramach naprawy gwarancyjnej i bez kosztów ale na kalkulacji wyceny mam kwotę na 453 euro.

Jak to jest Panowie: w ramach naprawy gwarancyjnej okres 2letniej gwarancji liczy mi się od daty serwisu?

Niesamowite  :blink:  Omega liczy sobie za serwis, który zawiera wymianę zużytych części i polerkę podobną kwotę. Koszt i czas serwisu Sinna zresztą był u mnie powodem zakupu Omegi, a nie EZM-3 choć wydawało mi się to absurdalne  :unsure:  Powoli też myślę o wysłaniu mojego starego 556 na serwis do Sinna, ale mam nadzieję że przy tym modelu koszt będzie niższy.

Coś dużo im wyszło jak za normalny przegląd tego mechanizmu. Chyba sobie sztucznie koszty zawyżają. U mnie na gwarancji za wymianę tarczy policzyli w sumie 215 EUR.

Co było z zegarkiem nie tak, że serwisowałeś?

Nie wiem co się kryje pod pozycją Garantieleistung a to 225 euro czyli znaczna część kwoty.

Co do powodu serwisowania to zegarek nie trzymał dokładności chodu oraz nie nakręcał się podczas noszenia.

Niesamowite  :blink:  Omega liczy sobie za serwis, który zawiera wymianę zużytych części i polerkę podobną kwotę. Koszt i czas serwisu Sinna zresztą był u mnie powodem zakupu Omegi, a nie EZM-3 choć wydawało mi się to absurdalne  :unsure:  Powoli też myślę o wysłaniu mojego starego 556 na serwis do Sinna, ale mam nadzieję że przy tym modelu koszt będzie niższy.

Też się zdziwiłem jak zobaczyłem wycenę : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Jeśli Miłośnicy marki nie mają nic przeciwko to chciałbym dołączyć do klubu :)

post-92075-0-64012600-1548279668_thumb.jpg

Świetnie wygląda. Koronka z lewej strony - ciekawa sprawa. Ja nie mam zegarka z takim rozwiązaniem  :)  

Świetnie wygląda. Koronka z lewej strony - ciekawa sprawa. Ja nie mam zegarka z takim rozwiązaniem  :)

Muszę przyznać ze chwilkę musiałem się przyzwyczajać

I wersja bez indeksów z numerkami EZM3F

31980261137_f6d17d0603_c.jpg

Edited by pisar

Obie wersje bardzo fajne, czytelne zegarki.

Podobają mi się wskazówki i umiejscowienie koronki.

To życzę Ci, żebyś teraz cieszył się z użytkowania Sinn-a

Przy okazji mój stary towarzysz :)

6CKsJDz.jpg

Szkoda że te U1 są takie wielkie (na moją chudą łapę oczywiście) bo są genialne i chciałbym, nawet bardzo .

Póki co będę się zachwycał swoim 556i.

post-92075-0-52442400-1549051644_thumb.jpg