Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, proki1971 napisał:

Mariusz podziel się wrażeniami 

Przekopiuję to, co napisałem już w innym wątku:

Wygląda dobrze, leży bardzo dobrze - nie za duży, dosyć płaski, fajny kolor koperty, taki szaro-stalowy. Na razie cała bransoleta lekko skrzypi, ale taki sam efekt miałem przez pierwszy miesiąc w Batmanie. Super rzecz to możliwość samodzielnego skrócenia bransolety - trwało to raptem ze 2 minuty.  Muszę się jeszcze zastanowić, czy dołożyć jedno ogniwo a przepiąć o dwie dziurki na zapięciu, bo w tej chwili mam dopasowaną prawie na styk, już bez możliwości powiększenia w przypadku spuchnięcia łapy.  Jak dołożyłem jedno ogniwo i cofnąłem o dwa oczka na zapięciu, było lekko za luźno. Pochodzę w "ciaśniejszej" wersji parę dni i zobaczę, co mi bardziej przypasuje. W razie czego mam też do kompletu czarną gumę z dużym zapięciem. Na szybko - super czytelność i dyskretne - bezbłędnie zaprojektowane okno daty na godzinie 3. Na minus - słuchać dosyć mocno obracający się wahnik jak obracasz zegarkiem trzymając go w dłoni blisko ucha, oraz dźwięk obracanego bezela - niczym odgłos pracującego pod blokiem Komarka (chodzi o ten stary motorower). :lol: 

W kwestii precyzji chodu wypowiem się za jakiś czas.

EDIT: łapka spuchła, nie mam nic luzu, muszę dołożyć jednak to 12-te ogniwo i przepiąć pina na zapięciu, bo nie ujadę. 

1 minutę temu, satanic napisał:

Mariusz gratulacje 👍

Przemek, dziękuje! :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba będzie się jakoś spotkać bo bym zobaczył na żywo różnice z U1 no i Rolka też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, satanic napisał:

Trzeba będzie się jakoś spotkać bo bym zobaczył na żywo różnice z U1 no i Rolka też.

Ja będziesz planował kolejny wypad - daj znać na telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przynajmniej zapięcie będzie układać się bardziej symetrycznie.
Mniej więcej tak to wygląda.f0a02f7ccca647d135405811e08c0b78.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze parę różnych ujęć dla niezdecydowanych.f260c13ebeed44932bd13199e3e59302.jpg2cc42de0829934785a05bf9dd4ee7c74.jpg0f5a803e5d98d3efa8aef245810754b3.jpg4d4b4ad2415985b032ac8ac7546ea046.jpg0dd779710f5bac4053d599077af1d4b4.jpg69e1f48f6f215fb94a85fe38d298bc16.jpg6bf4a718d6b85a049d272b15be541d05.jpgb1968a404a2ed37ea7cb90db2e17e78e.jpge6545e7690b0a8cd563a811d4a85f282.jpg02c98ba299f024a7d1ab600e56aa4627.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasowo wskoczył na pasior - bransa do wymiany.

50327553456_0a123e0692_h.jpg

50326888508_09e7865bf7_h.jpg

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, machlo napisał:

Tymczasowo wskoczył na pasior - bransa do wymiany.

Co tam konkretnie na tej bransolecie znalazłeś? Wrzucisz jakieś fotki?

Który znaczek oznacza tegimentowane elementy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał:

Co tam konkretnie na tej bransolecie znalazłeś? Wrzucisz jakieś fotki?

Który znaczek oznacza tegimentowane elementy?

Ten drugi, z trójkątem w kółku. 
SUG to: Sächsische Uhrentechnologie GmbH Glashütte. Factory for high-tech watch cases.

Bransoleta do wymiany, bo ma są dwie wtopy:

- jedno ogniwo jest porysowane, widać pod konkretnym kątem - lipa, bo ciężko w ogóle to porysować, więc ciągle pozostawałby niesmak

- kolejne ogniwo wykończone nieprawidłowo

Foty:

50326921898_4c628d4cf4_o.jpg

50327764162_a267579cc8_h.jpg

Mam jeszcze pewne wątpliwości co do zapięcia, bo ta blaszka zabezpieczająca przed otwarciem jakaś trochę krzywa jest, ale to nie wiem czy we wszystkich tak nie jest mniej lub bardziej.

Ciekawe ile czasu będę czekał na nową sztukę. :(

O tyle dobrze, że w miarę bezproblemowo poszło na razie - po pierwszym mejlu olewka, że to normalne, od biurka można tak porysować. Po drugim mejlu, gdy zaznaczyłem, że tak jest od nowości i jedno ogniwo jest źle wykończone od razu napisali, że wyślą etykietę do wymiany bransolety.

Edytowane przez machlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, machlo napisał:

SUG to: Sächsische Uhrentechnologie GmbH Glashütte. Factory for high-tech watch cases.

- jedno ogniwo jest porysowane, widać pod konkretnym kątem - lipa, bo ciężko w ogóle to porysować, więc ciągle pozostawałby niesmak

Foty:

Mam jeszcze pewne wątpliwości co do zapięcia, bo ta blaszka zabezpieczająca przed otwarciem jakaś trochę krzywa jest, ale to nie wiem czy we wszystkich tak nie jest mniej lub bardziej.

O tyle dobrze, że w miarę bezproblemowo poszło na razie - po pierwszym mejlu olewka, że to normalne, od biurka można tak porysować. Po drugim mejlu, gdy zaznaczyłem, że tak jest od nowości i jedno ogniwo jest źle wykończone od razu napisali, że wyślą etykietę do wymiany bransolety.

Dzięki za foty.

Na szybko obejrzałem swojego pod lupą. Uff, mój wygląda całkiem dobrze. Ale ja mam słaby wzrok :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, mario1971 napisał:

Dzięki za foty.

Na szybko obejrzałem swojego pod lupą. Uff, mój wygląda całkiem dobrze. Ale ja mam słaby wzrok :lol: 

Ja niestety czasem mam zbyt dobry natomiast. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, machlo napisał:

Foty:

50326921898_4c628d4cf4_o.jpg

50327764162_a267579cc8_h.jpg

No słabo to wygląda.Aż się dziwię bo przecież Sinn to prestiżowa marka.W sensie ,że bardzo droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie prawie 500, więc całkiem sporo już naklepali jednego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój podobnie jak u @machlo, podchodzi pod 500 - w końcu są z jednego zamówienia :)

Teraz przez parę dni będzie non stop na łapce, trzeba sprawdzić, jak wyregulowali tę Sellitę SW 300-1. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie idzie sirka abałt +5 s/d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wynik, chociaż czytałem, że jak się dobrze rozchodzą, to potrafią zejść do +3s/dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj nie mogło być inaczej.379dc7726de02106e92a2f7d772a62db.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pomiary są przyzwoite. Na łapce chodzi na zero, leżąc w pudełku szkłem do góry spieszy 3s/d. Średnia jest mimo wszystko powyżej moich oczekiwań ;)

Screenshot_20200911-135359_WatchCheck.jpg

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zbyniu70 napisał:

Mariusz, gratulacje. Jest jakaś odskocznia od R.  Fajny. 👍😉

Dziękuję! :)

Faktycznie, jest to odskocznia umysłowa od wszędobylskiego roleksowego hejtu, kolejkowych masturbacji, i całej tej negatywnej wojny na słowa pomiędzy posiadaczami/fanami Rolexa a resztą świata :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dwóch dniach średnia odchyłka to +1,7s/d. Jest bardzo dobrze. 1df779ae31fe5dd9b1f81e881ab126e4.jpg&key=78d459ee68d35c612b2ce7eb968ed073fb20991b4f3bab54a8ec86eaf166d727

d040344cb4f597be9f9dcb517f30a4df.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, mario1971 napisał:

Po dwóch dniach średnia odchyłka to +1,7s/d. Jest bardzo dobrze. 

Jak działają te aplikacje do pomiarów? Jak możesz to wytłumacz prosze łopatologicznie laikowi.

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia a chyba bym wolał aby apka mi tak mierzyła niż na oko do Casio porównywać :) 

Jest coś takiego na iPhone?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak działają te aplikacje do pomiarów? Jak możesz to wytłumacz prosze łopatologicznie laikowi.
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia a chyba bym wolał aby apka mi tak mierzyła niż na oko do Casio porównywać  

Jest coś takiego na iPhone?

Ściągasz ze Sklep Play aplikację WatchCheck (nie wiem, czy jest dostępna na jabcoka - ja używam Samsunga). Wpisujesz w apce model nazwę/zegarka (możesz rejestrować dowolną ilość zegarków). Ustawiasz za pierwszym razem godzinę z minutowym wyprzedzeniem tak, by wskazówka sekundowa była idealnie na godz. 12. Następnie synchronizujesz zegarek idealnie w punkt czasowy, wcisksjąc koronkę i sekundnik zaczyna płynąć. Za parę godzin lub dni, włączasz ponownie apkę do kontroli pomiarowej. Patrzysz, w którym momencie wskazówka sekundowa wchodzi na godzinę 12-tą i wtedy naciskasz zielony przycisk "Pomiar". Aplikacja resztę wylicza za Ciebie. Możesz także rejestrować/zmieniać pozycję, w jakiej znajdował się zegarek, czy był na ręce, czy w rotomacie, jak nocował w pudełku (na boku, szkłem do góry itd). Masz także podsumowanie zbiorcze, dzięki któremu widzisz, w jakiej pozycji zegarek spieszy lub się późni. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem to prosto i zrozumiale. W razie niejasności - pytaj!ad589f840bc32101f50461c3bdee296e.jpgf15e41a1bc0db492b67ec0c35118e1a8.jpgf973cb8040cb7e049dbf81ebd9f5b587.jpgac57029bb0a6c076fae39c0f180d2883.jpg0c8493999c0f3ccbde2624a7aaf71617.jpgfadd3f441602c3a72ee2fd45f1d68051.jpgc49fc730ae7aedc43c6f021c6309e589.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na Appla nie ma tej aplikacji. Ja osobiście używam Watch Tracker, który jest podobny w działaniu a dostępny w appstore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi