Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

arturfifa

Stalowe koperty

Rekomendowane odpowiedzi

- Poljot de luxe (wersja)

- Szturmańskie chrono na 3133 i 31659 (odmiana poljota produkowana dla woja)

- Poljot 17j - ta sama koperta co w de luxe

- pokazana juz amfibia (wszystkie modele)

- pokazany poljot automatic 23j

- wojskowe nurki 600m (prawdopodobnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektorych modelach eksportowym - mam w stalowej kopercie automat 30-kamieniowy, sygnowany na tarczy, o ile mnie pamiec nie mysli "Sekonda".

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

W niektorych modelach eksportowym - mam w stalowej kopercie automat 30-kamieniowy, sygnowany na tarczy, o ile mnie pamiec nie mysli "Sekonda".

No właśnie coś tak mi świtało, że w eksportówkach bywała stal. Zdaje się, że w Cornavinach też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada prawie jak te tylko gorna czesc uszu jest bez tej fazki no i moja koperta ma to wyciecie na wystep w dekielku zeby sie nie krecil

CW/viewtopic.php?p=63784#63784

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O... sportiwnego to nie znałem... Dzięki :lol:

Co do poljotów z lat '60 to ta koperta pojawia się w 3 zegarkach: de luxe 23j, w automacie 29j (z innym deklem) oraz własnie w 17j który pokazałeś - też kiedys zastanawiałem się czy to nie jest składak, ale widuję je od czasu do czasu - za duzo trochę razy na składaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Sportiwnego w stali, to też pierwszy raz widzę, ale stalowych Poljotów 2609 (starszy werk) to chyba sporo było, np ten:

http://www.ussrwatches.info/main.php?g2_itemId=4405

Występowały jeszcze inne wersje kolorystyczne np jasna tarcza + czarne wskazówki z seledynowym wypełnieniem oraz jasna tarcza, "złote" indeksy i wskazówki.

Oprócz wymienionych zdarzały się też wczesne Wostoki 2209 w stalowych kopertach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pietrodworcowe Rakiety na najbardziej skomplikowanym radzieckim werku 3031 (automat z budzikiem i kalendarzem daydate) w stali były. Ale bardzo rzadkie. Na razie nie znalazłem.

116832167.jpg

116832162.jpg

116837107.jpg

116837110.jpg

116837124.jpg

116849592.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kapitalna - skądrześ te foty wyrwał....

P.S

Co do chętnych na ten model to kolejka jest dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugggggaaaaaaaśśśśśnnnnnnaaaa :P

Ktokolwiek ją dorwał i to w takim stanie ma u mnie poważanie

Nie mogę się napatrzeć :D:):D

Dziękuje za pokazanie - bardzo dziękuję, dotad znałem tylko nieliczne fotki z sieci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dech mi zaparło jak zobaczyłem zdjęcia tej Rakiety. To jest moje marzenie zegarkowe, wszędzie gdzie ktoś handluje zegarkami czy zbiera je, pytam o Rakietę budzik automat, ale nikt jej nigdy na żywo nie widział. Jakby trafiła się taka Rakieta do sprzedania to nie zastanawiałbym się ani chwili. Taki egzemplarz to byłaby perła w kolekcji !

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem u znajomych 3 wersji, ale żaden odsprzedać nie chce. Zrobiono tego bardzo mało i sprzedawano tylko w sklepie firmowym w Leningradzie za 150 rubli. Wtedy za taką cenę możno było złoty poljot mieć i zwykłą rakietę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cudo :P

ciekawe - uszy w deklu/pierścieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Nawet nie dodałem tego nigdy do wish listy. Równie dobrze mógłbym mieć ambicje sprawienia sobie Bugatti Veyrona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eugene - gdyby któryś z Twoich znajomych zmienił zdanie (a najlepiej wszyscy:P) to pamiętaj, ze jest tu kilku chętnych na zakupy, ze mną na czele :) A już poważnie to postaraj się proszę o obszerną fotorelację i dokładny opis tego zegarka - jestem go bardzo ciekaw.

Co do ilości wyprodukowanych sztuk to na fotum współczesnych zakładów rakieta ( http://www.raketa.su/ ) "firma" odpisała, że powstało ich niecałe 1000szt... (http://www.facebook.com/topic.php?uid=337946693142&topic=15446).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wrzucenie :)

Orientujesz się może czy 3031 miała tylko srebrne tarcze, czy też były inne odmiany kolorystyczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem u znajomych 3 wersji, ale żaden odsprzedać nie chce. Zrobiono tego bardzo mało i sprzedawano tylko w sklepie firmowym w Leningradzie za 150 rubli. Wtedy za taką cenę możno było złoty poljot mieć i zwykłą rakietę.

Gdyby taka Rakieta była do sprzedania to kupuję ją od razu ! Eugene, Twoje zdjęcia powaliły mnie na kolana, te Rakiety 3031 to istne cuda, marzenie każdego kolekcjonera radzieckich zegarków i moje zegarkowe marzenie nr 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-280-0-01825200-1331591092.jpg

post-280-0-26903000-1331591090.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.