matteus 91 #1051 Napisano 23 Kwietnia 2015 Jakiś czas temu odebrałem tarcze mojego Corum-a z Chronostar w Łodzi. Jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim tę pracownie. Profesjonalne podejście, sympatyczny właściciel, doskonały kontakt i terminy do zniesienia Malowanie tarczy i chromowanie wskazówek 2 tyg. Poniżej zegarek złożony do kupy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #1052 Napisano 24 Kwietnia 2015 Jakiś czas temu odebrałem tarcze mojego Corum-a z Chronostar w Łodzi. Jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim tę pracownie. Profesjonalne podejście, sympatyczny właściciel, doskonały kontakt i terminy do zniesienia Malowanie tarczy i chromowanie wskazówek 2 tyg. Poniżej zegarek złożony do kupy A jak to wygląda cenowo? 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #1053 Napisano 24 Kwietnia 2015 Renowacja tarczy 160 zł, chromowanie wskazówek 60 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #1054 Napisano 25 Kwietnia 2015 Dzięki za informację. Ceny w normie a zegarek uratowany.W wolnej chwili wrzuć parę fotek w lepszej rozdzielczości. 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Poranek 0 #1055 Napisano 18 Maja 2015 Witam - czy ktoś mógłby polecić kogoś kto wykonał by profesjonalnie mycie tarczy przy atlanticu w rejonie Katowic ? nie chciałbym żeby się od razu zmyły napisy . Czytałem ten wątek i polecacie Kolegę MWATCH-a - pisałem do niego na PW czy podjął by sie takiej usługi ale nie raczył odpowiedzieć - stąd moja prośba do WasPozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #1056 Napisano 22 Maja 2015 Witajcie koledzy.Jakie sugestie co z tym fantem zrobic? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1057 Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć,W swojej kolekcji mam urokliwego Girarda Perregaux, sprofanowanego niegdyś nieudolną renowacją. Zegarek ma dużą wartość sentymentalną, więc wszelkie podmianki, czy sprzedaże w stanie jakim jest nie wchodzą w grę. Cieżko go rownież trzymać z takim oszpeconym cyferblatem. Postanowiłem więc uczynić z niego ładnego garniturowca, całego odnowionego. Sęk w tym, że nie chcę podarować mu kolejnej renowacji przeprowadzonej przez malarza pokojowego. Tutaj mam prośbę do Was: czy polecacie jakiegoś specjalistę, który dobrze odnowi tę kopertę i tarczę, stosując na cyferblacie estetyczną, cieńką wartawę farby (a nie świecącą lamperię - jak to nie raz z naszymi majstrami bywa), a na dodatek zrekonstruuje szlif słoneczny na subsekundzie. Narazie w oczy rzucił mi się zakład Chronos z Poznania, jednak byłbym Wam wdzięczny za sugestie Pozdrawiam Edytowane 5 Września 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 241 #1058 Napisano 2 Czerwca 2015 Moim zdaniem najlepiej ale i najdrożej robią w Warszawie. Musisz jednak stanowczo pokazać jakiego efektu się spodziewasz. Najlepiej daj im fotkę takiej tarczy jak twoja ściągniętą gdzieś z neta i nakaż aby twoja po odnowieniu nie różniła się od tej na fotce, To wykluczy wszelkie niedomówienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1059 Napisano 3 Czerwca 2015 @Puma Dziękuję bardzo za Twoją opinię. Głowaccy odpisali mi, że nie potrafią zrekonstruować szlifu słonecznego, nie wiem więc czy nie zwrócić się do Poznania - Chronos deklarował pełną gotowość do działań w tym zakresie. Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Jakie wrażenia? Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #1060 Napisano 6 Czerwca 2015 Bdb wrazenia. Dosc terminowo i solidnie.A Łódź??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1061 Napisano 6 Czerwca 2015 Właśnie - jak Łódź? Miał ktoś z nimi styczność? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1062 Napisano 9 Czerwca 2015 Pan Marcin z Chronostara pokazywal mi ostatnio swoje prace i musze powiedziec ze robily bardzo dobre wrazenie. Sporo sie zmienilo w tym zakladzie od kiedy trafilem tam pare lat temu z pierwszym zegarkiem. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wojciech1500 #1063 Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Pewien Pan z uporem upiera się, że te charkowskie tarcze to kilkudziesięcioletnie, sowieckie oryginały pochodzące ze starych zapasów, proszę o zabranie zdania w tej kwestii. http://aukro.ua/ciferblaty-na-chasy-kirovskie-i5423474276.htmlhttp://aukro.ua/ciferblaty-dlya-chasov-sputnik-i5428793307.htmlI "najciekawsza"...http://aukro.ua/ciferblaty-dlya-chasov-volna-i5411650000.html Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Wojciech1500 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1064 Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) A gdzie tam stare - chcesz to ci kupie takich po kilogramie chyba po 15 albo 20zł z tego co pytałem za sztukęSą jeszcze do Rakiet , Szturmańskich , Gagarinów , Poljoty chrono i czort wie do czego jeszcze EDIT: Jeszcze sprzedający z Charkowa chyba na magazynie robi Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wojciech1500 #1065 Napisano 10 Czerwca 2015 No wiem, ale pewien "kolekcjoner" mi nie wierzy...W Bytomiu na targu są właśnie w takiej cenie od "baby z Ukrainy". Ma też pasówki na Mołni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1066 Napisano 10 Czerwca 2015 Nic z Ukrainy ze zdjęć, nigdy... właśnie wtopiłem 1000 euro 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1067 Napisano 10 Czerwca 2015 Nic z Ukrainy ze zdjęć, nigdy... właśnie wtopiłem 1000 euroNa czym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1068 Napisano 10 Czerwca 2015 Na imporcie 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wojciech1500 #1069 Napisano 10 Czerwca 2015 Czyli wracając do tematu, ja wiem, że to wspólczesne wyroby, ale jest ktoś tutaj, kto uważa inaczej? P.S. Dziękuję za zajęcie stanowiska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #1070 Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Pan Marcin z Chronostara pokazywal mi ostatnio swoje prace i musze powiedziec ze robily bardzo dobre wrazenie. Sporo sie zmienilo w tym zakladzie od kiedy trafilem tam pare lat temu z pierwszym zegarkiem.Ja bym z Chronostarem z Łodzi uważał .Może proste nieskomplikowane tarcze bez trudnego giloszu . Mnie Pan Marcin w tym roku zniszczył pamiątkowy zegarek Delbana z giloszem plastra miodu , który zdarł zamiast wyczyścić i pomalował mi okrąg najpierw na zielono , po opierdolu na jasny brąz, a potem na ciemny brąz i zabrałem zegarek ( zdjęcia tej pięknej renowacji na stronie Pokażmy swoje Delbany ) Gdy Mu powiedziałem że zrobię Mu odpowiednią reklamę na forum naszego klubu , Pan Marcin powiedział że ma to w d*pie !! To tyle na temat Chronostara z Łodzi. Sławek z ŁodziEdit wstawię cuda P Marcina co potrafił zrobić z zegarkiem ( w oryginale brązowy plaster miodu ) Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Kos 1 #1071 Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja bym z Chronostarem z Łodzi uważał .Może proste nieskomplikowane tarcze bez trudnego giloszu . Mnie Pan Marcin w tym roku zniszczył pamiątkowy zegarek Delbana z giloszem plastra miodu , który zdarł zamiast wyczyścić i pomalował mi okrąg najpierw na zielono , po opierdolu na jasny brąz, a potem na ciemny brąz i zabrałem zegarek ( zdjęcia tej pięknej renowacji na stronie Pokażmy swoje Delbany ) Gdy Mu powiedziałem że zrobię Mu odpowiednią reklamę na forum naszego klubu , Pan Marcin powiedział że ma to w d*pie !! To tyle na temat Chronostara z Łodzi. Sławek z ŁodziEdit wstawię cuda P Marcina co potrafił zrobić z zegarkiem ( w oryginale brązowy plaster miodu )Hej sawcio, Cała tarcza była robiona od nowa czy tylko srodek ?I ktore zdjecie pokazuje ostateczny efekt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #1072 Napisano 25 Sierpnia 2015 Pierwsze i robiona była cała tarcza 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot Pirx 3 #1073 Napisano 25 Sierpnia 2015 U kogo ostatecznie zrobiłeś tarczę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #1074 Napisano 25 Sierpnia 2015 Tarcza z pierwszego zdjęcia to ostatni malunek P. Marcina. Może i ładna . Ale ja prosiłem o przeczyszczenie a , nie o pomalowanie od nowa Nie przypomina to w oryginału wcale. Po za tym nie skontaktował się ze mną , przed tą malowanką czy bym tak chciał . Po za tym On nie czuje się w tej sprawie winny Wrzucę zdjęcie zegarka , który wygląda jak Mój przed renowacją P Marcina i sami sobie odpowiecie jak Mu poszło 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #1075 Napisano 25 Sierpnia 2015 szkoda tarczy bo była ładna i renowacji nie potrzebowała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach