daniels36 21 #451 Napisano 6 Kwietnia 2013 koperte wysłałem do łodzi na ul. legionow do pana karasiewicza niewiem czy dobrze zrobiłem bo nie bede jej złocił tylko chromował na kolor złoty koszt złocenia 200zł ale daja tylko 1 mikron i z tego co mi doradzili to lepiej rzucić chrom jest twardszy i nie wytrze sie tak szybko koszt chromowania 120zł tarcza u pana G.na ul.złotej w wawie koszt 150zł na kolor białosrebrny mat taki jaki był w oryginale. wysłałem też doxe cała ale tylko do chromowania koperty na ul.tkaczow do wawy ale sporo sie to przeciaga 6 tygodni ponoc we wtorek ma mi wysłac jak przyjdzie to tez ja pokarze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #452 Napisano 6 Kwietnia 2013 kolak no troche mnie podłamałes cena za złocenie spoko pokarz jakies fotki jak to wyglada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #453 Napisano 6 Kwietnia 2013 sorki ze post pod postem ale co do doxy to oprucz chromowania koperty to jeszcze ma byc wymiana wskazowek na tak zwane łezki lub piki fotka przed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec26 0 #454 Napisano 6 Kwietnia 2013 chromowanie 120zł? dużo... ja ostatnio płaciłem 40zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #455 Napisano 6 Kwietnia 2013 tak wiem ale gosc jest sprawdzony a patrzac na dzisiejszych nowych fachowcow (pseudo) to wolałem nie rydzykowac)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #456 Napisano 6 Kwietnia 2013 @kolakjakieś namiary na firmę "Elbit"może być na pw by nie robić tu reklamy 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #457 Napisano 6 Kwietnia 2013 Fotki wyśle jak Seiko wróci ze "SPA", czyli gdzieś za tydzień. Ogólnie cenę jaką mi przedstawił Pan z tego zakładu to 100zł za 1dm3 złocenia 1 mikronem, a nasze koperty z reguły mają dużo mniej niż 1dm3 Zalecam zajrzeć --> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/78703-renowacja-zloconej-koperty-–-kto-jest-w-stanie-to-zrobic/ wszystko jest ładnie opisane razem ze zdjęciami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #458 Napisano 6 Kwietnia 2013 szok do tego mokoki wysłałem doxe mam nadzieje ze sie troche nauczył roboty bo jak mi taki zegarek przyjdzie to masakra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec26 0 #459 Napisano 6 Kwietnia 2013 Pan o renowacji mojej tarczy bez oporów zwróci koszt renowacji - chociaż tyle. Ratowanie tarczy wyceniono mi na 400zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #460 Napisano 6 Kwietnia 2013 jeśli nie jesteś z nią szczególnie emocjonalnie związany to chyba lepiej poszukać drugiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec26 0 #461 Napisano 6 Kwietnia 2013 samej tarczy raczej nie dostane a zakup tego zegarka w średnim stanie to min 250zł. Sam nie wiem... nie wszytko musi się opłacać zresztą z punktu widzenia finansowego renowacja atlantica, doxy itp. raczej nigdy się nie opłaca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #462 Napisano 6 Kwietnia 2013 Ja osobiście nie jestem zwolennikiem renowacji, ale rozumiem jeśli ktoś tak - nie chciałbym budzić kolejnej dyskusji, ale w kolekcjonowaniu kwestia finansowa jest raczej elementem drugorzędnym i sam skłonny jestem czasem za coś zapłacić więcej jeśli da mi to pewność, iż będę na to później patrzył z zadowoleniem i satysfakcją. Moim zdaniem jeśli to nie jakiś biały kruk to nie warto się nad nim pastwić, chyba, że chcesz sprawdzić czy wykonalne jest jeszcze uratowanie choć cienia tej tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #463 Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) witam przyszła koperta z łodzi moim zdaniem jest zrobiona ok teraz jeszcze czekam na tarcze z wa-wy Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez daniels36 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #464 Napisano 13 Maja 2013 no i jest i tarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #465 Napisano 13 Maja 2013 ups jeszcze zdjecie przed spa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #466 Napisano 13 Maja 2013 Koperty poddawane renowacji przez Krzysztofa wychodzą całkiem przyzwoicie, też wybieram jego usługi i jak na razie bez zastrzeżeń. Nie jestem znawcą tarcz od Atlanticów więc trudno mi ocenić poziom odwzorowania, ale ogólnie wygląda całkiem przyzwoicie. Teraz wszystko "do kupy" i pokaż efekt końcowy. Gratuluję bo kolejny Atlantic wraca do "żywych". 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #467 Napisano 13 Maja 2013 Jakość renowacji pozostawia wiele do życzenia, niestety. Ale ważne, że kolejny zegarek będzie żył 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #468 Napisano 13 Maja 2013 Nie jest tak źle, mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #469 Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Czy tylko ja widzę błędy ortograficzne? Edytowane 13 Maja 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #470 Napisano 13 Maja 2013 Nie jest tak źle, mi się podoba Jeśli połowa forum dyskutuje, czy jakas tarcza była, czy nie była odnawiana, to znaczy, ze odnowienie było dobre. Jesli w tym przypadku odnawianie widać na pierwszy rzut oka, to... jest, jak jest.A podobanie się to zupełnie inna sprawa 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #471 Napisano 14 Maja 2013 tak panowie macie racje co do mojego błędu vo a nie va no ale tak bywa wszyscy dajemy jakas plame oczewiscie pokarze go za jakis czas w całosci jeszcze szukam wskazówek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #472 Napisano 14 Maja 2013 chronofil sorki ale nie wiem czego sie czepiłes tarcza była u pana G.w wa-wie według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #473 Napisano 14 Maja 2013 według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozdTaa... Najlepszy... W porównaniu do kogo? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #474 Napisano 14 Maja 2013 chronofil sorki ale nie wiem czego sie czepiłes tarcza była u pana G.w wa-wie według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozd Każdy ma prawo do swoich ocen, co do "najlepszości". Widziałem tarcze z tego zakładu zrobione bardzo dobrze. Widziałem też zrobione źle. Może rzeczywiście nie powinienem tego publicznie mówić, ale wg mnie ta tarcza jest spaprana. Przykro mi, ale tak ją odbieram, a nie ma chyba sensu pisać inaczej, niż się myśli... 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 242 #475 Napisano 14 Maja 2013 Nie jestem fachowcem od zegarków marki Atlantic, ale ja widzę różnice w odnowionej tarczy. Myślę jednak, że zrobić dobrze jest bardzo ciężko. Nie widziałem na forum tarczy, która była by nie do poznania. Przede wszystkim grubość napisów. Tu widać, że logo Atlantic i indeksy w oryginale są grubsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach