Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
miromat

Renowacje tarcz - przed i po.

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie umyta, ale to przebarwienia to kwestia światła czy zbyt intensywne szorowanie?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było delikatnie wacikiem ale tarcza sama w sobie jest już wiekowa i lepiej się nie dało,

Teraz czekam na wskazówki od kolegi z forum i będzie miodzio.wrzucę foty,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój Enicar ,po renowacji koperty i tarczy .Przed , stan był fatalny /nie było prawie napisów -oprócz Enicar/.Nie wiem ,czy wypadło to dobrze ,ale mnie cieszy przywrócenie złomu do życia.

attachment=148342:DSC_0028 (1024x768).jpg

post-56002-0-05084600-1372766903_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

A gdzie robiłeś kopertę i tarczę? Mómłbyś pokazać jeszcze tył...

Jak słusznie zauważyłeś "przywrócenie złomu do życia" zawsze cieszy i to bez względu na to, jakie ktoś może mieć zdanie na temat odnawiania zegarków właśnie w taki sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta chyba wyszła dobrze. Piszę "chyba", bo po tej fotce trudno ocenić. Co do tarczy - czysto, świeżo, ale renowację widać.

Niemniej to bardzo ładny model i warto było przywrócić do zycia :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-56002-0-91885200-1372770379_thumb.jpgpost-56002-0-18754100-1372770456_thumb.jpg

Zdjęcia kiepskie ,robione na szybko w pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

Trudno mi ocenić tarczę, bo nie jestem znawcą, ale koperta (moim zdaniem) jest zrobiona nieprzyzwoicie źle, co można zobaczyć zwłaszcza z tyłu, gdzie widać wyraźne ślady po wżerach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że koperta była w kiepskim stanie, ale to pochromowanie wżerów nie podoba mi się

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrom "położony" niedbale....praca wykonana "na sztukę",szczególnie uszy wyglądają marnie....

Powinieneś zareklamować.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrobiłem zdjęcia przed ,ale ta koperta była naprawdę tragiczna .Miała ponad milimetrowe wżery , a na uszach braki.W trakcie renowacji ,wykonawca zadzwonił i uprzedził ,że cudów nie zrobi ,i że w ogóle to Enicary mają jakiś dziwny stop ,który się ciężko obrabia.

Moje do bani zdjęcia ,trochę to przekłamują ,bo oglądając gołym okiem tego prawie nie widac .

Reklamowac nie będę ,bo na pewno nie była to łatwa robota , a cena -50 zł koperta ,80-zł tarcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

No właśnie, gdybyś zrobił kopertę np. w Łodzi w cenie 100-120 zł, to ubytki zostałyby uzupełnione, a potem wypolerowane i teraz byłoby wszystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

Dla przykładu, powiem Ci, że robię właśnie kopertę i tarczę do Dukata w Chronostarze i ceny są takie: koperta 120zł, a tarcza 155zł. Inna znana łódzka firma P.P.H.U. annpol, zażyczyła sobie za wykonanie tej samej usługi taką cenę: koperta 100zł, a tarcza 250zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwafan ,to trochę inny temat ,ale jak Ci się chce to w dziale polskich ,znajdziesz zdjęcia mojego Blonexa Antymagnetycznego robionege w A....lu, i Lecha robionego w Ch................e,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan
Napisano (edytowane)

Ja jak na razie robiłem tam jedynie Wostoka i tarczę od Łucza.

Wostok wyszedł tak:

post-51429-0-19443500-1372774879_thumb.jpg

post-51429-0-65266100-1372774889_thumb.jpg

post-51429-0-14321000-1372774899.jpg

Edytowane przez Akwafan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KLAMOCIK ,linku Ci nie podam bo mam od paru miesięcy Błoniowstręt /prawie skompletowana kolekcja -brak 2 modeli/ ,i nie wchodzę tam do 1.09.2013 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan
Napisano (edytowane)

A czemu "od paru miesięcy masz Błoniowstręt"?!

Edytowane przez Akwafan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

Nie wiem, czy złocą w chronostarze, ale chromują genialnie.

Co do jakości chromowania w Chronostarze, to mam obecnie spore wątpliwości. Nie wiem czy to jest jakaś norma w wykonywaniu tego typu usług, ale mi nie wypolerowali miejsc pomiędzy teleskopami i wygląda to teraz fatalnie... Za pierwszym razem pomyślałem, że po prostu zapomnieli wypolerować te miejsca po chromowaniu, ale przy drugiej kopercie zrobili dokładnie to samo, więc jest to ostatnia koperta, którą tam wysłałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w chronostarze polerują stalowe koperty? Czy można gdzieś jakoś odnowić bezel, mam na myśli nadruki. O bezel pytam z ciekawości bo jeszcze o tym nie słyszałem a zegarki często mają wytarte bezele.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafil sie taki pacjent:

adg5.jpg

I teraz pytanko co do niej nie jestem za malowankami jak wiekszosc ale nic nie da sie zrobic :( 
Tak mysle czy nie pomalowac jej na czarno?! A moze zle kombinuje co byscie poradzili. I czy zrobic to w Warszawie czy wyslac do Lodzi?! 

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

Zrobiłem trzy tarcze w Łodzi i wizualnie wyglądały nawet ładnie, ale niestety każda zauważalnie różniła się od oryginału, np. w tarczy od Łucza cyfry zrobili zupełnie inne niż w oryginale (choć ładniejsze), a w napisie сделано в CCCP, zamiast rosyjskiego "д" wstawiono polską literę "D"..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafil sie taki pacjent:

I teraz pytanko co do niej nie jestem za malowankami jak wiekszosc ale nic nie da sie zrobic :(
Tak mysle czy nie pomalowac jej na czarno?! A moze zle kombinuje co byscie poradzili. I czy zrobic to w Warszawie czy wyslac do Lodzi?! 

Na czarno nie maluj. Spróbuj może mycia - w sumie niewiele ryzykujesz. Jesli uda się oszczędzić napisy, to może wygląd będzie akceptowalny

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czarno nie maluj. Spróbuj może mycia - w sumie niewiele ryzykujesz. Jesli uda się oszczędzić napisy, to może wygląd będzie akceptowalny

Juz probowalem! Mdelko aplikatory i nic nawet nie zeszlo! Dla tego wlasnie wiem, ze trzeba malowac na srebrno nie chce bo nie zniose tego brokatu! I dla tego sobie pomyslalem, ze moze na czarno bylo by ok. Ale sam nie wiem.

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi