Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Degustatorr Noir

MONSTERY nieco inne...

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny jest ten "pilot-diver". Może jedynie bransoleta nieco wąska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się tylko, czy to nie jest przypadkiem mod jakowyś, bo tarcza tak trochę SRPowato pachnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że mod.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie te monstery maja 42mm czy są jakieś większe limitacje?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest czarny ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te czarne kapitalne,purpura i biel tarczy w czarnej otoczce och ...chciało by się takiego w tych obydwu wersjach ;)

-"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"
Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy zupełnie nie znam się na japończykach i dlatego mam dwa pytania.

Czy do tych Potworków są dostępne różne tarcze,bezele i wskazówki żeby sobie zrobić mody jak w innych Seiko?

Jakie jest mocowanie bransolety?Nie na zwykłych teleskopach?Można łatwo zakładać i zmieniać paski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski zmieniasz dużo łatwiej niż np.w skx007.Bransoleta jest konkretna :D na diverowych grubych teleskopach bez osłonek.

Co do modyfikacji to jest dostępne wszystko o co pytałeś :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, co napisał waldii to najprawdziwsza prawda, trzeba tylko pamiętać, że Potwory mają w uszach 20 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SecondTom po fotkach Maro i ostatnio osobistych doświadczeniach uważam,że nie ma sensu ściskać monstera :) .

Dwudziestka w zupełności wystarcza.Mało tego ,zegarek wygląda moim zdaniem ciekawiej bo widać lepiej kształt(niecodzienny)koperty.

Edit:Spotkałeś się z nazwą indeksu na 12 - wielbłądzia stopa?która oznacza jeszcze coś innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, że 20 wystarcza.

Monster i wielbłądzia stopa? :) Pierwsze słyszę... :)

Choć indeks rzeczywiście przypomina wielbłądzią stopę... ;)

I coś innego... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak wszystko jasne ,indeks gaciowy przy citku ny0040 wypada blado :) .

Jak znajdę ten temat na zagranicznym forum to Ci podeślę ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy zupełnie nie znam się na japończykach i dlatego mam dwa pytania.

Czy do tych Potworków są dostępne różne tarcze,bezele i wskazówki żeby sobie zrobić mody jak w innych Seiko?

Jakie jest mocowanie bransolety?Nie na zwykłych teleskopach?Można łatwo zakładać i zmieniać paski?

Koledzy jeszcze nie napisali, że łatwiej zmienia się tylko w "normalnym" Potworku, bo ma wiercone uszy, natomiast w baby nie są wiercone, więc już nie tak super łatwo- jak w każdym innym trzeba się bawić. I baby monster ma tylko 100 metrów i koronkę chyba niezakręcaną o ile dobrze pamiętam, więc baby monstera ciężko uznać za prawdziwego Potwora przez te jego ułomności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronkę ma zakręcaną

Baby ( Neo ) Monster ma tylko wciskaną koronkę i nie jest prawdziwym nurasem ( szklany dekiel i WR 100m ) .

Pozdr

Seiko Ninja Limited Edition

Seiko Orange Samurai Limited Edition

Seiko Black Samurai dwie sztuki

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

i jeszcze kilka Seiko i Citizenów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jeszcze nie napisali, że łatwiej zmienia się tylko w "normalnym" Potworku, bo ma wiercone uszy, natomiast w baby nie są wiercone, więc już nie tak super łatwo- jak w każdym innym trzeba się bawić. I baby monster ma tylko 100 metrów i koronkę chyba niezakręcaną o ile dobrze pamiętam, więc baby monstera ciężko uznać za prawdziwego Potwora przez te jego ułomności ;)

Ja osobiście nie zaliczam Baby Monstera do właściwych Monsterów, z powodów wymienionych powyżej przez ricardo oraz z tego względu, że Baby Monster to przecież piątka.

A zdjęcie dałem, ponieważ Carlito pytał, czy jest czarny Baby Monster.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie zaliczam Baby Monstera do właściwych Monsterów, z powodów wymienionych powyżej przez ricardo oraz z tego względu, że Baby Monster to przecież piątka.

No i BabyMonster wcale nie jest aż taki podobny do Monstera. Jedyne co ma identyczne, to wskazówki, a to trochę za mało.

No i BabyMonster jest po prostu brzydki, a Monster jest śliczny ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu jest brzydki ? Ten ostatnio dodany czyli czarny jest śliczny :D, a jak u niego np z wymienianiem bransolety na pasek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie, nie ma problemu.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu jest brzydki ? Ten ostatnio dodany czyli czarny jest śliczny :)

Nie przejmuj się tak bardzo moim zdaniem. To jest kwestia gustu. Dla Ciebie może być śliczny, a dla mnie jest brzydki. Tak to w życiu bywa :D

Teoretycznie obydwa zegarki są podobne

100_9102.JPG

Według mnie Monster ma idealne proporcje wszystkich elementów. Niczego nie ma za dużo i niczego nie ma za mało. Babymonstera zrobili na podstawie Monstera, ale moim zdaniem gdzies po drodze zgubili idealne proporcje i coś mi w nim nie gra. Nie wiem, może za bardzo 'rozdmuchali' indeksy na tarczy, może za dużo tych liczb naćpali na bezelu. Nie chcę powiedzieć że zrobili karykaturę Monstera, jednak w/g mnie gdzieś zniknęła całkowicie naturalna uroda Monstera.

Tak dokładnie to jest bardzo trudno wytłumaczyć, bo jest to cały zestaw różnych subtelnych zmian, które sprawiają że jeden przedmiot mi się podoba, a drugi nie podoba, pomimo że obydwa przedmioty są podobne.

To jest tak jakby wziąć zdjęcie twarzy ładnej dziewczyny, i w Photoshopie porobić cały szereg niewielkich subtelnych zmian. Zmienić rozstaw oczu, powiekszyć czy pomniejszyć minimalnie nos itd, itp... i nagle z ładnej dziewczyny zrobi się brzydka dziewczyna... lub na odwrót.. niby podobna dziewczyna, ale to już nie to samo.

Picture-31.png

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Taktic która z tych lasek jest oryginalna ?

Ja obstawiam, że trzecia od lewej, w górnym rzędzie... :)

Taktic

Zgadzam się w 100% z tym, co napisałeś o Monsterze i Baby...Mnie osobiście w Baby Monsterze najbardziej razi bezel i właśnie indeksy.

No, ale oczywiście ktoś może mieć odmienne zdanie, bo o gustach przecież nie dyskutujemy... :D

No może czasami... :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.