Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Degustatorr Noir

ZODIAC zegarki

Recommended Posts

myślałem, że już tu jestem, ale chyba nie pochwaliłem się w swoim czasie - super smoczek morski z dwoma ruchomymi bezelami - 52 mm :rolleyes:

post-34367-0-41497800-1330632044_thumb.jpg

Bez komercyjnych www :)

Najklasyczniejszy z klasycznych SeaDragon :)

Tylko siakoś mi artystycznie tamta fota wyszła.. :)

205ede81e9749a80gen.jpg

(a jak już pokonam lenia, szukaj na naszym bazarku :P)

No wyszła artystycznie ! Ale ładny on to jest !! Prosiłbym o jakiś link do bazarku w swoim czasie !!! :rolleyes:

myślałem, że już tu jestem, ale chyba nie pochwaliłem się w swoim czasie - super smoczek morski z dwoma ruchomymi bezelami - 52 mm :D

No zajebongo po prostu ! Ciekawy egzemplarz.Jednak Zodiac potrafi(ł) :P

Ale ładny on to jest !!

ROGER!

Prosiłbym o jakiś link do bazarku w swoim czasie !!! :rolleyes:

ROGER! :D

No zajebongo po prostu ! Ciekawy egzemplarz.Jednak Zodiac potrafi(ł) :)

To chyba jednak aktualne produkszyn..

I rzeczywiście - ciekawy model :P Właściwie jedyne co mnie kłuje, to ten dual tajm w okienku pod wskazówką :P

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Najklasyczniejszy z klasycznych SeaDragon :)

Tylko siakoś mi artystycznie tamta fota wyszła.. :(

Świetnie mu na tym pachu :). Ja swojego noszę na firmowej bransolecie i też daje radę :).

Świetnie mu na tym pachu ;). Ja swojego noszę na firmowej bransolecie i też daje radę :).

Ale pewnie masz pełnowymiarowomęskiego? :)

Mój to uniSX - 39/42. One były chyba tylko na gumie.. ;)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

Ale pewnie masz pełnowymiarowomęskiego? ;)

Daj pic tego unisexa

Ale pewnie masz pełnowymiarowomęskiego? :)

Nie jest to prawda- żona ma go na branzie, tylko kolor wybrała sobie taki(różowy),

że z unisexu zrobił się już wyłącznie damski zegarek ;)

Jak facet ma niewielki nadgarstek, to ten Zodiaczek może być fajnym wyborem,

szczególnie właśnie na bransolecie, bo jest naprawdę fajna i godna polecenia :)

Edited by ricardo216

Daj pic tego unisexa

Dwie foty wyżej w wątku - ten niebieski.

Jak facet ma niewielki nadgarstek, to ten Zodiaczek może być fajnym wyborem,

szczególnie właśnie na bransolecie, bo jest naprawdę fajna i godna polecenia :)

Człowiek uczy się całe życie :)

Nie widziałem nigdy (chyba.. - No chyba że nie zwróciłem na to uwagi) SeaDargona z oryginalną bransoletą na uszach 20mm :P Ale w takim nie wykluczam. Z całą resztą zgadzam się w 100%.

a.) Zodiac ma doskonałe bransoletki,

b.) mam 18,5 cm w nadgarstku, i unsx jest całkiem całkiem,

c.) ten też miał być męski, ale kobieta mi go zajumała ;) i sam nałożyłem wszystkiego ze 3 razy ;)

Edited by XLesio

...ten też miał być męski, ale kobieta mi go zajumała ;) i sam nałożyłem wszystkiego ze 3 razy ;)

Jakbym to gdzieś słyszał :) Tylko u mnie wyglądało to ciut inaczej. Chciałem kupić w kolorze właśnie takim

bardziej uniwersalnym(np właśnie niebieskim) i miałem zamówić sobie, a gdyby był za mały, to miał być dla niej.

Natomiast jak zobaczyła o jaki dokładnie zegarek chodzi, to "zażyczyła" sobie tylko i wyłącznie różowy.

W sumie to dobrze, wiem, że ja bym się z nim źle czuł, bo do rozmiaru bym się pewnie nie przekonał, a do tego, że jest na baterię tym bardziej,

a tak żona jest bardzo zadowolona, bo ma dokładnie takiego Zodiaczka jaki jej się najbardziej podobał na zdjęciach- a nie muszę chyba pisać,

że jak dotarł i zobaczyła go na żywo, to w ogóle się w nim... :)

A dostać je na bransolecie jest dość ciężko i najczęściej są dużo droższe(co mnie zresztą wcale nie dziwi), więc jest ich zdecydowanie mniej

Ale pewnie masz pełnowymiarowomęskiego? ;)

Mam takiego jak Twój, tyle że na bransolecie :), która jest bardzo przyjemna. Faktycznie zegarek nie jest duży, ale mam raczej szczupły nadgarstek i jakoś dajemy radę ze Smokiem... :)

Gdzieś już w tym wątku wklejałem zdjęcia, zamieszczałem też w Galerii fotki tego zegarka.

Mój najnowszy nabytek - zobaczymy jak będzie mi leżał i czy będzie mi leżał... Chyba mało ich na forum jest :mellow: niestety fotograf ze mnie żaden także bez krytyki ;) nie potrafię ująć piękna i szczegółów wykonania! Jakość geniusz! :)

PS. Spokojnie można wymienić paski w takim zegarku prawda? Co myślicie o jakiejś płaszczce??

i140696_dscf1731.jpg

Mój najnowszy nabytek - zobaczymy jak będzie mi leżał i czy będzie mi leżał... Chyba mało ich na forum jest ;) niestety fotograf ze mnie żaden także bez krytyki ;) nie potrafię ująć piękna i szczegółów wykonania! Jakość geniusz! :D

BeKSa88 Graty! :)

I pozwolę sobie uzupełnić jakąś starą fotką by me.

Swoją drogą - uważaj na kolegę myszkolapa! Mirek już od roku ostrzy zęby na Deserta.. Może być mowa o zachowaniach korupcjogennych.. B)

PS. Spokojnie można wymienić paski w takim zegarku prawda? Co myślicie o jakiejś płaszczce??

Tak, chociaż Desert ma w uszach 28/30cm, więc zostaje ci chyba tylko craft któregoś z kolegów pachorobów.

ecb853701fdbd936gen.jpg

Heh :D dziękuje, że wrzuciłeś swoją fotkę bo moja niestety jest bardzo nieudolna chociaż bardzo się napociłem przy jej zrobieniu ;) Powiem szczerze, że zegarek bardzo mi się podoba, ale muszę zobaczyć czy ułoży się dobrze na ręku B) Jeśli nie to pójdzie na bazarek :) A to ze kolega myszkolapa ostrzy ząbki to dobrze bo zegarek ciężko upolować dlatego zdobycz tak dobrze smakuje ;) Właśnie wiem, że to ktoś musiałby zrobić pod zegarek ten pasek ale tak się zastanawiam - jak zostanie to chcialbym nadać bardziej pustynny :P charakter ;)

Słowo klucz: światło dzienne :)

A swoją drogą, zastanawiam się czy swojego złupiłeś na zBóju? Bo jeśli tak, to mieliśmy pewnie tego samego na celowniku :)

Tak właśnie myślałem, że napiszesz :) z tym światłem dziennym :) ale po prostu chciałem zaprezentować go ;) Na niemieckim ZBóju? :unsure: Jeśli tak to rzeczywiście nasze celowniki spotkały się poraz pierwszy :)

Nie wiem czy dobrze trafiłem z działem, ale pomóżcie proszę koledze z zodiac-iem w potrzebie. Moglibyście polecić jakiś sprawdzony, rzetelny serwis zodiaców w Poznaniu? Juz dwa razy się zraziłem oprawą zegarmistrzowską, gdyż posiadam zielonego kwarca v-wolfa, którego jak raz dałem do serwisu to mi na własnych oczach pan fachman zegarmistrz otwierając porysował, włożył byle jaką baterię za piątkę, a nastepnie założył pseudo gumke w miejscu gdzie absolutnie nie powinna się ona znaleźć przez co dostała się tam wilgoć która następnie się skropliła i JAKIMŚ CUDEM zegarek przeżył... jednakże kolejny serwis, tym razem oficjalny zibiowski zabił mnie kosztem napraw rzędu 1,5 setki... wtedy jeszcze się pokusiłem gdyż zegarek konał i błagał mnie o pomoc... jednak teraz kwestia jest taka, że się opóźnia nie wiedzieć czemu zawsze o kilka minut i wiecej mimo że go codziennie dostrajam... a kwarce nie powinny takich psikósów robić, do tego jak odkręcam koronke to przestaje wskazówka chodzić, a powinna przestać w momencie wyciągnięcia jej całkowicie przy ustawianiu godziny.... pomożecie? nie chcę po raz kolejny iść z tym do serwisu w którym znowu mnie skasują jak za zboże...

Edited by Świeżak

Zdecydowanie potwierdzam to co pisze XLesio :)

BeKSa88 jesli Ci nie bedzie lezał to ja jestem 'Pierwszy w kolejce!!!!!!!!!

Jakby co pisz śmiało :)

Okej Myszkolapie ;) tak też uczynię :) zobacze jak się sprawdzi pochodzę z tydzień i będę wszystko wiedział :)

Niestety chyba będziesz musiał szukać :rolleyes: przypadł do gustu B) i nie tylko mi :lol: Póki co nie będę sprzedawał, ale kto wie :lol: Chyba, że masz coś super na wymianę to podeślij zdjęcia :)

Świeżak te zegarki śa mało popularne w Polsce, nie widziałem żadnego w sklepie... Myślę, iż będzie ciężko znaleźć.

Wiesz azazello musze Ci powiedzieć iż jeśli lubisz Monstera na bransolecie to i tego polubisz :blink: Wg mnie ciężki nie jest - poza tym miło mieć taki ciężar na ręce :wacko: